Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: WICKER MAN »

zgo pisze:Już widzę jak u nas się bydło przepycha przy wejściu a oni wszystkich zatrzymują i sprawdzają grzecznie w PC czy ktoś jest na liście xD

To nie ma najmniejszej szansy udać się tutaj.
Działa to o wiele prościej - po prostu na bramce zamiast biletu skanują kartę kredytową użytą do zakupu. Jeśli znajdą w systemie zamówienie to urządzenie drukuje malutki paragon, który jest biletem (jest tam zaznaczony sektor czy numer miejsca). W Polsce na razie nie ma szans, aby taki system przeszedł - zbyt mało osób używa kart kredytowych. Czasami rzeczywiście zdarzają się fuck up'y, jak np. ostatnio przed koncertem Maiden w Ft. Lauderdale gdy akurat padł cały system IT Ticketmastera i skanery nie działały... Natomiast w USA programem "Paperless" objęte były jedynie najlepsze miejsca (czyli najczęściej płyta i niższe sektory).
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Kiedyś bilety były tańsze o jedno zero, a cudów nie wymyślano, tylko papier i kupon kontrolny. Świat oszalał.
Załączniki
koncerty_iron_maiden_1995.jpg
koncerty_iron_maiden_1995.jpg (23.96 KiB) Przejrzano 2369 razy
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

zgo pisze:
Python pisze:
Budziol pisze: Ten szał tylko w UK względnie USA?
Z tego co piszą to w USA już coś takiego działało podczas tras od 2010, a w UK na pojedynczych koncertach, więc pewnie tylko u nich. Z resztą piszą też, że rozmowy na ten temat prowadzą z organizatorem w UK, o reszcie nie ma mowy. Mam nadzieję że u nas tego nie będzie.
Już widzę jak u nas się bydło przepycha przy wejściu a oni wszystkich zatrzymują i sprawdzają grzecznie w PC czy ktoś jest na liście xD

To nie ma najmniejszej szansy udać się tutaj.
System ten juz działał na ostatnich koncertach w Londynie w 2013. Wcale nie ma korków przy wchodzeniu. Trzeba miec tylko kartę która płaciło sie za bilety. Dajesz kartę, przeciągają ja przez terminal i drukują twoje bilety.

Faktycznie ogranicza to sprzedaż biletów do koników i odsprzedawane biletów na stronkach typu getmein czy viagogo. Sam ostatnio miałem kupione 4 bilety po czym dwie osoby mi sie posypały. Te 2 bilety oczywiście udało mi sie sprzedać ale ile potem było zachodu zeby sie spotkać w jednym czasie z dwoma obcymi osobami, zeby wszyscy razem wejść do hali, bo wszystkie cztery bilety miałem w ręce dopiero jak zeskanowali moja kartę na wejściu :)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

sorry, dla mnie to dno i wodorosty, dymanie fanów i robienie niepotrzebnego zamieszania. Przecież i tak zespół zarobi hajs, czy koncert odbędzie się przy 300 tysiącach fanów, czy przy pustym obiekcie... zawsze, przy każdym wydarzeniu kulturalnym, jakim jest również koncert Iron Maiden, koniki byli, są i będą. Sprzedawanie i kupowanie wejściówek z drugiej ręki też. Ironi są jedną z niewielu kapel, wyprzedającą hale, stadiony, czy też lotniska, na których grają, co przekłada się na olbrzymie gaże dla zespołu. Wprowadzenie sprzedaży w takiej formie, jak proponują, odstraszy masę fanów, którzy np:
1) nie mają karty kredytowej
2) nie mają wystarczającej kasy, żeby kupić bilet bezpośrednio, ale próbują zdobyć wejściówkę taniej z "drugiej ręki" (czy są fanami gorszej kategorii?)
3) a także tych, którzy chcą jechać, ale z racji problemów nie mogą, bo zachorowali, muszą iść do roboty, czy mają jakąś sytuację, uniemożliwiającą im pójście na koncert. Ci wszyscy zrezygnują całkowicie z kupowania biletów na Maiden, no bo "jak mam wydać 250-300 zeta i wszystko stracić (bo nie wiem na 100% czy pójdę), to nie wydam." Przez co zespół nie zarobi na mnie NIC. Chore i nienormalne to.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Idealnie podsumowałeś ten pomysł. Dla mnie takie działanie to pomyłka. Czuję się dobrze, jak do szafki wkładam sobie bilecik kupiony pół roku przed koncertem. Taki bilecik, który bez problemu mogę odsprzedać, jeśli zajdzie taka potrzeba. Może jestem staroświecki i nieotwarty na nowe rozwiązania tego typu, ale...Nie czuję się z tym źle ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

The_Alchemist pisze:sorry, dla mnie to dno i wodorosty, dymanie fanów i robienie niepotrzebnego zamieszania. Przecież i tak zespół zarobi hajs, czy koncert odbędzie się przy 300 tysiącach fanów, czy przy pustym obiekcie... zawsze, przy każdym wydarzeniu kulturalnym, jakim jest również koncert Iron Maiden, koniki byli, są i będą. Sprzedawanie i kupowanie wejściówek z drugiej ręki też. Ironi są jedną z niewielu kapel, wyprzedającą hale, stadiony, czy też lotniska, na których grają, co przekłada się na olbrzymie gaże dla zespołu. Wprowadzenie sprzedaży w takiej formie, jak proponują, odstraszy masę fanów, którzy np:
1) nie mają karty kredytowej
2) nie mają wystarczającej kasy, żeby kupić bilet bezpośrednio, ale próbują zdobyć wejściówkę taniej z "drugiej ręki" (czy są fanami gorszej kategorii?)
3) a także tych, którzy chcą jechać, ale z racji problemów nie mogą, bo zachorowali, muszą iść do roboty, czy mają jakąś sytuację, uniemożliwiającą im pójście na koncert. Ci wszyscy zrezygnują całkowicie z kupowania biletów na Maiden, no bo "jak mam wydać 250-300 zeta i wszystko stracić (bo nie wiem na 100% czy pójdę), to nie wydam." Przez co zespół nie zarobi na mnie NIC. Chore i nienormalne to.
Nic dodać nic ująć. Przypomina mi ten pomysł trochę masę różnych innych pomysłów stosowanych w różnych dziedzinach życia mających "unowocześnić" i "ułatwić" życie, podczas gdy jest dokładnie przeciwnie i wprowadzają tylko chaos.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Sa daty!!!! Trasa rozpocznie sie 22 kwietnia w Antwerpii :)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Ciekawe czy będzie jeszcze coś w Europie w czerwcu 2017 czy to już wszystko? Hmmm.
Ze względu na korzystny układ dat robimy Hamburg - koncert w niedzielę, a kolejny dzień to wolny 1. maja.

M.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Podsumowujac zamieszanie z biletami dotyczy chyba tylko UK i USA
Deleted User 4783

ja nie wiem, gdzie Wy te daty widzicie, jak na głównej cisza?
ludecki
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: ludecki »

APR 22 BELGIUM ANTWERP SPORTPALEIS
APR 24 GERMANY OBERHAUSEN KÖNIG-PILSENER-ARENA
APR 28 GERMANY FRANKFURT FESTHALLE
MAY 02 GERMANY HAMBURG BARCLAYCARD ARENA
MAY 04 ENGLAND NOTTINGHAM MOTORPOINT ARENA
MAY 06 IRELAND DUBLIN 3ARENA
MAY 08 ENGLAND MANCHESTER ARENA
MAY 10 ENGLAND SHEFFIELD ARENA
MAY 11 ENGLAND LEEDS FIRST DIRECT ARENA
MAY 14 ENGLAND NEWCASTLE METRO RADIO ARENA
MAY 16 SCOTLAND GLASGOW SSE HYDRO ARENA
MAY 17 SCOTLAND ABERDEEN AECC GE OIL & GAS ARENA
MAY 20 ENGLAND LIVERPOOL ECHO ARENA
MAY 21 ENGLAND BIRMINGHAM BARCLAYCARD ARENA
MAY 24 WALES CARDIFF MOTORPOINT ARENA
MAY 27 ENGLAND LONDON O2 ARENA

Tickets go on-sale Friday 30th September at 9am.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No to chyba UK odpuszcze a na Hamburg polece.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

No further European cities will be added to this schedule for 2017.
Yyy...
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Python pisze:
No further European cities will be added to this schedule for 2017.
Yyy...
Dupa z Krk :(
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

No nieee :(
Nawet Niemcy mi nie pasują bo mam wtedy praktyki zawodowe :|
Chyba trzeba na serio pomyśleć nad Londynem no ale to już większy wydatek :|
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Szkoda, szkoda :( Zdziwiony jestem, bo byłem przekonany, że Polska będzie. Niekoniecznie Kraków, tak jak tutaj na forum się utarło - moim zdaniem jednak bez większego uzasadnienia, ale że Polska będzie, to byłem prawie pewny.
Deleted User 4783

po takim przyjęciu we Wrocku jedna halówka wydawała się oczywista...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Początkowy plan obejmował większą ilość koncertów halowych w Europie - głośno było o dacie w paryskiej Bercy (obecnie AccorHotels Arena) i w Sztokholmie (Tele2 Arena)... Negocjacje z promotorami były w bardzo zaawansowanej fazie. Jednak wygląda na to, że plany te uległy drastycznej zmianie i liczbę europejskich koncertów ograniczono do minimum. Podejrzewam, iż wynika to z długofalowego planowania i Maiden wrócą do Europy z nową trasą w 2018 - dlatego nie chcą psuć sobie w tym momencie rynku.

Poza tym wszystko wskazuje na to, że Oberhausen, Frankfurt i Londyn otrzymają dodatkowe daty dzień po obecnie zaplanowanych.

Aha, i ani słowa o zmianach w setliście więc możemy z 99% pewnością stwierdzić, iż nie ulegnie ona zmianie. 8)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ktoś planuje robić Antwerpię?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 4783

Wicker, tak właśnie sobie myślałem, że może zrobią sobie mały odpoczynek od wielkich tras, walną kilka halówek i do studia. A w 2018 kolejny album... albo przynajmniej jakaś mega trasa, mam nadzieję, że nie pożegnalna ;)
ODPOWIEDZ