Red Hot Chili Peppers 25.07.2017 r., Kraków, Stadion Cracovii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Red Hot Chili Peppers 25.07.2017 r., Kraków, Stadion Cracovii
Na Metę to ceny będą totalnie z kosmosu pewnie. Płyta gdzieś z 350, GC - 450, Trybuny 400-500. A LN tylko rączki zaciera. 
Wszystko zależy od obiektu. Tu, że mały stadion, to i większe ceny biletów.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Juz bardziej opłaca sie jechać na jakiś festiwal za granicę.mic7 pisze:Chore to co się dzieje od dłuższego czasu z cenami biletów u nas :/SOBER1Z pisze:
Teraz to aż strach pomyśleć jakimi cenami przywalą na ewentualne koncerty Mety albo GNR, brrrr
-
Deleted User 4876
Na GNR zakłądam, że bez 800-1000 pod scenę się nie obejdzie... taki żywot. psia karma.
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie do końca tak jest. Coldplay gra przecież na Narodowym, a ceny też wysokie.Kusy pisze:Wszystko zależy od obiektu. Tu, że mały stadion, to i większe ceny biletów.
GC kupione. Swoją drogą ciekawe, że na ten moment tylko dwa koncerty w Europie w 2017, tj. u nas i w Lizbonie. Pewnie tych gigów zbyt wiele nie zagrają już za rok skoro teraz objechali i objeżdzają aktualnie Europę.
https://www.last.fm/user/kamooo
Na Eventimie pojawiła się pula biletów za 179.
Śmiech na saliKusy pisze:Na Eventimie pojawiła się pula biletów za 179.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
kupię bilet na GC
I jak?
Widziałem komentarze zawiedzionych ludzi, że tak krótki set za taką cenę to żart.
Widziałem komentarze zawiedzionych ludzi, że tak krótki set za taką cenę to żart.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Świetny koncert. Grali ponad 1,5h, ale oni nigdy nie grają dłużej. Po Vedderze i FF mój najlepszy koncert tego lata
Znajoma, która była tez pisała mi, że świetny koncert.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
a więc się sprawdza, że wszystkim się nie dogodzi
Wstępnie miałem dostać prace na tym koncercie więc żałuje, że nie wypaliło
Wstępnie miałem dostać prace na tym koncercie więc żałuje, że nie wypaliło
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
I tak zagrali o mniej więcej 15 min dłużej niż zakładem, bo z reguły jest 90 min i wypierdalać
Mój 3 koncert RHCP i zdecydowanie najlepszy, choć jechalem do Krakowa średnio nastawiony. W 2012 roku byli jeszcze nieograni z Joshem + słaba płyta Im with you, choć wtedy było Sir Psycho Sexy w secie, a to mega utwór. Rok temu na Open'erze latałem jak szmata we wszystkie strony, bo taki był ścisk. I wtedy ogolnie moim zdaniem słabo wypadli.
A wczoraj był bardzo dobry set, gdzie zagrali m.in. Blood Sugar Sex Magik. Milo mnie tym zaskoczyli, bo się nie spodziewałem tej petardy. Uwielbiam ten numer. Poza tym było też Suck My Kiss, Aeroplane (!) i Pea, a nieczęsto się zdarza, że grają coś z One Hot Minute. Z Frusciantem w składzie nawet nei było mowy o zagraniu czegokolwiek z tej płyty (poza Pea). Kiedis szalał trochę na scenie, a nie stał jak kołek i wokalnie jest w dobrej formie biorąc pod uwagę jego fałsze
Naglosnienie spoko, organizacja spoko. 400 zł za bilet to dużo, ale jebać biedę.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Koncert Red Hotów bardzo dobry. Nie zawiedli zarówno fanów, że tak powiem, "niedzielnych", którzy czekali na największe przeboje, jak i tych, którzy czekali na muzyczne niespodzianki. Byłem ogromnie zaskoczony, że sięgnęli po album One Hot Minute, bardzo się cieszyłem z obecności utworu Blood Sugar Sex Magik (moim zdaniem najlepiej wypadał podczas wczorajszego występu), nawet Search and Destroy zagrali Iggy'ego Popa (patrząc po reakcjach ludzi obok mnie stojących - nie znali tego numeru) - petarda!
Oczywiście - jednym minusem tego koncertu był jego czas trwania. Chętnie posłuchałbym jeszcze przynajmniej z półgodziny (2,15 u DM to idealna dawka). Bilety trochę drogie (ciężko nie przyznać racji malkontentom), ale RHCP to jeden z moich 3 ulubionych zespołów, więc 3 stówki aż tak nie bolą.
Jednym zdaniem - warto było odwiedzić wczoraj Kraków.
Oczywiście - jednym minusem tego koncertu był jego czas trwania. Chętnie posłuchałbym jeszcze przynajmniej z półgodziny (2,15 u DM to idealna dawka). Bilety trochę drogie (ciężko nie przyznać racji malkontentom), ale RHCP to jeden z moich 3 ulubionych zespołów, więc 3 stówki aż tak nie bolą.
-
Deleted User 1309
Również uważam, że koncert był bardzo dobry. Set jak dla mnie mógłby być nieco inny, natomiast w pełni rozumiem pozytywne opinie, które ponoć są w internetach powszechne. Tak jak napisał FaithNoMore, było coś dla fanów niedzielnych(do których się zaliczam, choć przygodę z muzyką rockową zaczynałem właśnie od RHPC) i dla tych którzy na koncertach RHCP bywają częściej niż raz na dekadę(jak w moim przypadku;)). O ile część utworów dało się przewidzieć, o tyle Blood Sugar Sex Magik musiał być sporym zaskoczeniem(na plus), a to, że zespół dysponuje szerokim bazowym setem poczytać należy jako wielki plus(pozdro dla Maidenów;)). Jeszcze jedno zdanie muszę poświęcić kurnikowi przy Kałuży.Niewielki stadion wespół z brakiem kompletu sprzedanych biletów spowodował, że w koncercie uczestniczyło się niezwykle komfortowo, a akustyka była moim zdaniem bardzo dobra. Porównując do Chorzowa 2007, to niebo a ziemia, nu ale wtedy to była totalna masówka.