sekcjazwlok pisze:
Dla mnie sprawa jest jasna , jeszcze w tym roku album i na przyszly i 2019 pozegnalna. Bruce już też coraz częściej zadyszki łapie.Nie oszukujmy się koniec Maiden nieuchronnie nadchodzi. Chciałbym aby ostatni koncert zagrali wspólnie a nie jakieś rzeźbienie z innym perkusistą. 10 lat temu bym zrozumiał , ale nie teraz.
Ja już przed koncertem w Warszawie w 2008 słyszałem sporo osób które mówiły, że koniec Maiden nieuchronnie nadchodzi i że pewnie niewiele już koncertów w Polsce zostało
dostoevsky pisze:
Sorki, ale chyba umknela wam jedna wazna kwestia z jego wypowiedzi:
"But I can't see us hanging it up any time soon."
Czyli nawet jesli nie beda grali do siedemdziesiatki, to ich koniec wcale nie musi rychly.
Bo nadchodzi, ale na szczęście jak widać na razie bardzo powoli. Widać, że są w formie i granie sprawia im radość. A przecież poza Maiden są jeszcze dodatkowe projekty, więc widać, że ciągnie ich na scenę.
Ostatnio zmieniony czw cze 08, 2017 1:40 am przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dejavu pisze: ↑śr cze 07, 2017 9:47 pm
Ja już przed koncertem w Warszawie w 2008 słyszałem sporo osób które mówiły, że koniec Maiden nieuchronnie nadchodzi i że pewnie niewiele już koncertów w Polsce zostało
W 2008 czegoś takiego bym nie stwierdził.Lecz teraz, blisko 10 lat pózniej , temat emerytury zaczyna być jak najbardziej realny. Ja nie mówię że ma to nastąpić w tym czy przyszłym roku, ale z pewnością jest to kwestia 3-4 lat czyli max 2 trasy. I skoro nie chcą być parodią samych siebie to lepiej jak to śpiewał Grzesiu , odejść ze ze sceny niepokonany
sekcjazwlok pisze: ↑czw cze 08, 2017 7:00 am
temat emerytury zaczyna być jak najbardziej realny. Ja nie mówię że ma to nastąpić w tym czy przyszłym roku
Napisales cos w tym duchu na poprzedniej stronie:
sekcjazwlok pisze: ↑wt cze 06, 2017 9:24 pm
Dla mnie sprawa jest jasna , jeszcze w tym roku album i na przyszly i 2019 pozegnalna. Bruce już też coraz częściej zadyszki łapie.Nie oszukujmy się koniec Maiden nieuchronnie nadchodzi. Chciałbym aby ostatni koncert zagrali wspólnie a nie jakieś rzeźbienie z innym perkusistą. 10 lat temu bym zrozumiał , ale nie teraz.
To, ze do emerytury maja blisko - z tego wszyscy zdaja sobie sprawe.
Ale nie ma sensu popadac w lament i apokaliptyczne wizje... Bruce sie dusi... koniec jest bliski.
No tak w 2019 jak ruszą w pożegnalną to pewnie będzie trwała z 2 lata i masz 2021 czyli za 4 lata
A z Brucem nie że się dusi tylko że też już słychać że zaczyna się męczyć , i roku na rok będzie coraz gorzej. Nie piszę tego popadnięty w lament ani nie snuje apokaliptycznych wizji po prostu tak to widzę i tyle.
Dejavu pisze: ↑śr cze 07, 2017 9:47 pm
W 2008 czegoś takiego bym nie stwierdził.Lecz teraz, blisko 10 lat pózniej , temat emerytury zaczyna być jak najbardziej realny. Ja nie mówię że ma to nastąpić w tym czy przyszłym roku, ale z pewnością jest to kwestia 3-4 lat czyli max 2 trasy. I skoro nie chcą być parodią samych siebie to lepiej jak to śpiewał Grzesiu , odejść ze ze sceny niepokonany
Zgodzę się ze spokojnie jeszcze 4 lata mogą pociągnąć ze dwie trasy. Jedna 2018-19 historyczna lub typu best of i potem 2020-21 nowa płyta
Jeśli chodzi o wykruszanie się członków zespołu to chyba byłby koniec w przypadku Steve'a i Bruce'a. Trudno sobie wyobrazić żeby pozostali członkowie zgodzili się na nowego basistę i śpiewaka
W przypadku Nicko on sam powiedział ze jeśli nie będzie na siłach to ustąpi niczym Benedykt 16 i z nowym perkusista mogliby zagrać jeszcze. Tak samo jeśli chodzi o któregoś z gitarzystów zawsze mogliby zagrać na dwie gitary
Akurat do grania w IM byłoby wielu chętnych podejrzewam, mieliby w czym wybierać
Mi tam nie robiłoby to wielkiego problemu. Prosty rachunek: ktoś za Nicko, reszta na koncertach tak jak teraz >>>>>>>>> koniec kariery
No ja akurat Larsa w ogóle. Zresztą, ktoś dobrze powiedział, że Urlich gra na perkusji dobrze tylko dlatego, że nauczył się przez te wszystkie lata grać do riffów Jamesa i Kirka, a w innym zespole by sobie nie poradził. A szczególnie w Maiden jak dla mnie
Chociaż od niego jednej rzeczy IM mogliby się bardzo dobrze nauczyć - układania setlist. Za to szanuję bardzo
Mr. M pisze: ↑śr cze 14, 2017 11:31 pm
Akurat do grania w IM byłoby wielu chętnych podejrzewam, mieliby w czym wybierać
Mi tam nie robiłoby to wielkiego problemu. Prosty rachunek: ktoś za Nicko, reszta na koncertach tak jak teraz >>>>>>>>> koniec kariery
No ja akurat Larsa w ogóle. Zresztą, ktoś dobrze powiedział, że Urlich gra na perkusji dobrze tylko dlatego, że nauczył się przez te wszystkie lata grać do riffów Jamesa i Kirka, a w innym zespole by sobie nie poradził. A szczególnie w Maiden jak dla mnie
Chociaż od niego jednej rzeczy IM mogliby się bardzo dobrze nauczyć - układania setlist. Za to szanuję bardzo
A ja się nadal będę upierał przy tym że Nicko jest nie do zastąpienia. Nie chodzi mi o kwestię techniczną bo i owszem jest dobry ale są lepsi , natomiast charyzmą i tym swoim stylem gry jest nie do podrobienia. Tym bardziej że zespół jest u schyłku kariery , nie ma wg mnie sensu robić jakichkolwiek zmian personalnych.
zgo pisze: ↑śr cze 14, 2017 9:39 pm
Ja tam widzę Urlicha... XDDDDDDDD
A ja Axla na wokalu
Rezygnacja z jednej gitary, to najmniej "inwazyjna" zmiana, ale jakoś ciężko mi sobie to wybrazić. Tym bardziej zastąpienie kogoś nową osobą, nawet jeżeli chodzi o schowanego za perkusją Nicko.
Z drugiej strony np. JP postanowili kontynuować grę z nowym gitarzystą i moim zdaniem źle na tym nie wyszli.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen