Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Accept

Post autor: LukaSieka »

Mr.Hankey pisze: wt wrz 19, 2017 3:07 pm Dobry album, przyjemnie się tego słucha. Trzeba jednak otwarcie napisać, że mimo wszystko jest to najsłabsza płyta z Tornillo...
Ja po pierwszym przesłuchaniu odnosze podobne wrażenie. Ale to pewnie to kwestia osłuchania się, zapoznania z nową płytą. Chociaż co by nie mówić "Blind Rage" mocno podniósł poprzeczkę.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Po wielu przesłuchaniach stawiam wyżej od Stalingradu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Jak dla mnie po kilku odsłuchach 6 na 10 pkt. I trudno sie tutaj nie zgodzić z tym, że poprzedni album podniósł poprzeczkę. Oczekiwania były duze na te nową płytę, ale rozczarowany nie jestem.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Dla mnie straszny przeciętniak. Kilka dobrych wałków (tytułowy, 'Die By The Sword', 'No Regrets', 'Race To Extinction', 'Carry The Weight'), brzmienie w porządku (chociaż poprzedniczka miała więcej mocy w gitarach). Refreny momentami okropne ('Hole In The Head', 'Koolaid'), 'Analog Man' w warstwie muzycznej to AC/DC dla ubogich, a w tekstowej mniej upośledzone 'Second To None' Destruction.
A najbardziej bawią mnie płacze na fanpage'u zespołu o brak recenzji nowej płyty. Przez kilka dni na samej górze głównej strony wyświetlał mi się post w stylu: "We want to read your reviews. Head over to iTunes and please leave a review of The Rise Of Chaos!" O ja pier...
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

A mi sie ta płyta podoba. Najbardziej mi w głowie zapadły Carry the Weight i The Rise of Chaos. I jak na razie dla mnie płyty z Markiem w roli wokalisty dałbym tak

1.Blind Rage
2.Blood of the Nations
3.The Rise of Chaos
4.Stalingrad: Brothers in Death
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie sądziłem, że aż tylu z Was tak wysoko sobie ceni Blind Rage :)

U mnie w sumie niezmiennie od premiery. The Rise Of Chaos stawiam na równi ze Stalingradem, zaraz za Blood Of The Nations.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dla mnie też Blind Rage najlepsze z Markiem. I na dodatek w top 3 płyt Accept.

A kolejność

1. Blind Rage
2. Blood of the Nations
3. Rise of Chaos
4. Stalingrad

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

AncientMariner pisze: pn wrz 25, 2017 4:24 pm A mi sie ta płyta podoba. Najbardziej mi w głowie zapadły Carry the Weight i The Rise of Chaos. I jak na razie dla mnie płyty z Markiem w roli wokalisty dałbym tak

1.Blind Rage
2.Blood of the Nations
3.The Rise of Chaos
4.Stalingrad: Brothers in Death
Zgadzam się w 100%. Kolejność płyt u mnie taka sama.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

U mnie najsłabsza (ale oczywiście całkiem dobra) z tych czterech (choć jeszcze mało słuchałem). A moja kolejność to według ich wydawania :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Jedna z moich pierwszych metalowych miłości. Accept był niesamowity. Chwilę później przyszedł czas na inne miłości - Iron Miaden, Saxon, Pretty Maids, Judas Priest, ale Accept chyba zawsze najbardziej ceniłem. Do pierwszych płyt mam przeogromny sentyment. Zaliczone dwa koncerty w 1986 i 1993 w Warszawie. Ten pierwszy wspominam dużo lepiej, ale ten z poczatku lat dziewięcdziesiatych tez byl świetny. W zasadzie wtedy wszystko cieszyło, bo na prawde mało było takich koncertów w Polsce. Więcej było już death metalu u nas. Heavy jakby zszedł na dalszy plan.

Accept - 8/10
I'm a Rebel - 9/10
Breaker - 10/10
Restless and Wild - 9/10
Balls to the Wall - 9/10
Metal Heart - 9/10
Russian Roulette - 10/10
Eat the Heat - 0/10
Objection Overruled - 6/10
Death Row - 5/10
Predator - 4/10
Blood of the Nations - 8/10
Stalingrad - 6/10
Blind Rage - 8/10
Rise of the Chaos - 7/10
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Accept - 6
I'm A Rebel - 7
Breaker - 8
Restless And Wild - 8
Balls To The Wall - 10
Metal Heart - 9
Russian Roulette - 9
Eat The Heat - 3
Objection Overruled - 8
Death Row - 5
Predator - 5
Blood Of The Nations - 7
Stalingrad - 7
Blind Rage - 8
The Rise of Chaos - 7
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nowe wydawnictwo:
http://acceptworldwide.com/news/accept- ... cken-2017/

+ zapowiedź trasy z orkiestrą po Europie w 2019.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Średnio to na Wacken wyszło... w niektórych momentach orkiestra mocno na siłę doklejona...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

I ja nie jestem zachwycony. Do Lingua Mortis oraz Night Rider Symphony tym akceptowym smyczkom było bardzo daleko.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To nie jest dobry pomysł.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

krusejder pisze: czw cze 21, 2018 5:55 pm I ja nie jestem zachwycony. Do Lingua Mortis oraz Night Rider Symphony tym akceptowym smyczkom było bardzo daleko.
No Rage to ekstraklasa w tym temacie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Oglądałem stream z Wacken i trochę ta orkiestra mnie nudziła. Powinno być krócej. Jednak większość ludzi będzie szło na Accept, a nie na Wolfa z orkiestrą. Jeśli będą w Polsce, to pewnie się wybiorę tak czy tak.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wolf strasznie przynudzał, oglądałem stream i co chwila zerkałem na zegarek. Zabrał tylko czas Acceptowi. Parę fajnych wykonań było (super intro do Stalingradu, Princess Of The Dawn), ale powiedzmy sobie szczerze, nic wielkiego to nie było.
Tak swoją drogą, jaki jest sens w ogłaszaniu płyty z niepremierowym materiałem z tak dużym wyprzedzeniem? To już albumy studyjne zapowiada się na 3-2 miesiące przed wydaniem :P

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Na koncercie też nudno było ;) I Wolf i później orkiestrowo ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wolfgang nagrał dwie płyty klasyczne. Na pierwszej są niesamowite perełki, druga zaś za bardzo mi w tempach muzycznych przypomina macierzysty Akcept.

Abym oglądał taki koncert z przyjemnością, musiałoby być więcej ciekawych aranżów odległych od oryginałów

Spójrzcie na hoffmannowe wersje "Dla Elizy" - https://www.youtube.com/watch?v=5yJW6sJQKu8 oraz Taniec arabski z Dziadka do orzechów Czajkowskiego https://www.youtube.com/watch?v=FBWOWlwLrpY

MISTRZOSTWO ŚWIATA !! Klasa Uliego Jona Rotha :)
ODPOWIEDZ