Ja po pierwszym przesłuchaniu odnosze podobne wrażenie. Ale to pewnie to kwestia osłuchania się, zapoznania z nową płytą. Chociaż co by nie mówić "Blind Rage" mocno podniósł poprzeczkę.
Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Accept
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Po wielu przesłuchaniach stawiam wyżej od Stalingradu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jak dla mnie po kilku odsłuchach 6 na 10 pkt. I trudno sie tutaj nie zgodzić z tym, że poprzedni album podniósł poprzeczkę. Oczekiwania były duze na te nową płytę, ale rozczarowany nie jestem.
- Ziomaletto
- -#Invader

Dla mnie straszny przeciętniak. Kilka dobrych wałków (tytułowy, 'Die By The Sword', 'No Regrets', 'Race To Extinction', 'Carry The Weight'), brzmienie w porządku (chociaż poprzedniczka miała więcej mocy w gitarach). Refreny momentami okropne ('Hole In The Head', 'Koolaid'), 'Analog Man' w warstwie muzycznej to AC/DC dla ubogich, a w tekstowej mniej upośledzone 'Second To None' Destruction.
A najbardziej bawią mnie płacze na fanpage'u zespołu o brak recenzji nowej płyty. Przez kilka dni na samej górze głównej strony wyświetlał mi się post w stylu: "We want to read your reviews. Head over to iTunes and please leave a review of The Rise Of Chaos!" O ja pier...
A najbardziej bawią mnie płacze na fanpage'u zespołu o brak recenzji nowej płyty. Przez kilka dni na samej górze głównej strony wyświetlał mi się post w stylu: "We want to read your reviews. Head over to iTunes and please leave a review of The Rise Of Chaos!" O ja pier...
- AncientMariner
- -#Clansman

A mi sie ta płyta podoba. Najbardziej mi w głowie zapadły Carry the Weight i The Rise of Chaos. I jak na razie dla mnie płyty z Markiem w roli wokalisty dałbym tak
1.Blind Rage
2.Blood of the Nations
3.The Rise of Chaos
4.Stalingrad: Brothers in Death
1.Blind Rage
2.Blood of the Nations
3.The Rise of Chaos
Nie sądziłem, że aż tylu z Was tak wysoko sobie ceni Blind Rage
U mnie w sumie niezmiennie od premiery. The Rise Of Chaos stawiam na równi ze Stalingradem, zaraz za Blood Of The Nations.
U mnie w sumie niezmiennie od premiery. The Rise Of Chaos stawiam na równi ze Stalingradem, zaraz za Blood Of The Nations.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie też Blind Rage najlepsze z Markiem. I na dodatek w top 3 płyt Accept.
A kolejność
1. Blind Rage
2. Blood of the Nations
3. Rise of Chaos
4. Stalingrad
A kolejność
1. Blind Rage
2. Blood of the Nations
3. Rise of Chaos
4. Stalingrad
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Zgadzam się w 100%. Kolejność płyt u mnie taka sama.AncientMariner pisze: ↑pn wrz 25, 2017 4:24 pm A mi sie ta płyta podoba. Najbardziej mi w głowie zapadły Carry the Weight i The Rise of Chaos. I jak na razie dla mnie płyty z Markiem w roli wokalisty dałbym tak
1.Blind Rage
2.Blood of the Nations
3.The Rise of Chaos
U mnie najsłabsza (ale oczywiście całkiem dobra) z tych czterech (choć jeszcze mało słuchałem). A moja kolejność to według ich wydawania 
www.MetalSide.pl
Jedna z moich pierwszych metalowych miłości. Accept był niesamowity. Chwilę później przyszedł czas na inne miłości - Iron Miaden, Saxon, Pretty Maids, Judas Priest, ale Accept chyba zawsze najbardziej ceniłem. Do pierwszych płyt mam przeogromny sentyment. Zaliczone dwa koncerty w 1986 i 1993 w Warszawie. Ten pierwszy wspominam dużo lepiej, ale ten z poczatku lat dziewięcdziesiatych tez byl świetny. W zasadzie wtedy wszystko cieszyło, bo na prawde mało było takich koncertów w Polsce. Więcej było już death metalu u nas. Heavy jakby zszedł na dalszy plan.
Accept - 8/10
I'm a Rebel - 9/10
Breaker - 10/10
Restless and Wild - 9/10
Balls to the Wall - 9/10
Metal Heart - 9/10
Russian Roulette - 10/10
Eat the Heat - 0/10
Objection Overruled - 6/10
Death Row - 5/10
Predator - 4/10
Blood of the Nations - 8/10
Stalingrad - 6/10
Blind Rage - 8/10
Rise of the Chaos - 7/10
Accept - 8/10
I'm a Rebel - 9/10
Breaker - 10/10
Restless and Wild - 9/10
Balls to the Wall - 9/10
Metal Heart - 9/10
Russian Roulette - 10/10
Eat the Heat - 0/10
Objection Overruled - 6/10
Death Row - 5/10
Predator - 4/10
Blood of the Nations - 8/10
Stalingrad - 6/10
Blind Rage - 8/10
Rise of the Chaos - 7/10
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Accept - 6
I'm A Rebel - 7
Breaker - 8
Restless And Wild - 8
Balls To The Wall - 10
Metal Heart - 9
Russian Roulette - 9
Eat The Heat - 3
Objection Overruled - 8
Death Row - 5
Predator - 5
Blood Of The Nations - 7
Stalingrad - 7
Blind Rage - 8
The Rise of Chaos - 7
I'm A Rebel - 7
Breaker - 8
Restless And Wild - 8
Balls To The Wall - 10
Metal Heart - 9
Russian Roulette - 9
Eat The Heat - 3
Objection Overruled - 8
Death Row - 5
Predator - 5
Blood Of The Nations - 7
Stalingrad - 7
Blind Rage - 8
The Rise of Chaos - 7
Nowe wydawnictwo:
http://acceptworldwide.com/news/accept- ... cken-2017/
+ zapowiedź trasy z orkiestrą po Europie w 2019.
http://acceptworldwide.com/news/accept- ... cken-2017/
+ zapowiedź trasy z orkiestrą po Europie w 2019.
Średnio to na Wacken wyszło... w niektórych momentach orkiestra mocno na siłę doklejona...
www.MetalSide.pl
I ja nie jestem zachwycony. Do Lingua Mortis oraz Night Rider Symphony tym akceptowym smyczkom było bardzo daleko.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To nie jest dobry pomysł.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Oglądałem stream z Wacken i trochę ta orkiestra mnie nudziła. Powinno być krócej. Jednak większość ludzi będzie szło na Accept, a nie na Wolfa z orkiestrą. Jeśli będą w Polsce, to pewnie się wybiorę tak czy tak.
Wolf strasznie przynudzał, oglądałem stream i co chwila zerkałem na zegarek. Zabrał tylko czas Acceptowi. Parę fajnych wykonań było (super intro do Stalingradu, Princess Of The Dawn), ale powiedzmy sobie szczerze, nic wielkiego to nie było.
Tak swoją drogą, jaki jest sens w ogłaszaniu płyty z niepremierowym materiałem z tak dużym wyprzedzeniem? To już albumy studyjne zapowiada się na 3-2 miesiące przed wydaniem
Tak swoją drogą, jaki jest sens w ogłaszaniu płyty z niepremierowym materiałem z tak dużym wyprzedzeniem? To już albumy studyjne zapowiada się na 3-2 miesiące przed wydaniem
Wolfgang nagrał dwie płyty klasyczne. Na pierwszej są niesamowite perełki, druga zaś za bardzo mi w tempach muzycznych przypomina macierzysty Akcept.
Abym oglądał taki koncert z przyjemnością, musiałoby być więcej ciekawych aranżów odległych od oryginałów
Spójrzcie na hoffmannowe wersje "Dla Elizy" - https://www.youtube.com/watch?v=5yJW6sJQKu8 oraz Taniec arabski z Dziadka do orzechów Czajkowskiego https://www.youtube.com/watch?v=FBWOWlwLrpY
MISTRZOSTWO ŚWIATA !! Klasa Uliego Jona Rotha
Abym oglądał taki koncert z przyjemnością, musiałoby być więcej ciekawych aranżów odległych od oryginałów
Spójrzcie na hoffmannowe wersje "Dla Elizy" - https://www.youtube.com/watch?v=5yJW6sJQKu8 oraz Taniec arabski z Dziadka do orzechów Czajkowskiego https://www.youtube.com/watch?v=FBWOWlwLrpY
MISTRZOSTWO ŚWIATA !! Klasa Uliego Jona Rotha