Podobno zaprzestali jej grać w 99 po pogrzebie ojca H, bo kawalek za bardzo przypominal Adrianowi o śmierci taty
Legacy of the Beast World Tour 2018 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast tour 2018 ???
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Schizoid pisze: ↑pn lis 06, 2017 9:18 pmTo nie są jakoś specjalnie wymagające solówki. Na YT jest pełno coverów tego utworu, więc jeśli zwykli gitarzyści dają sobie z tym radę, to co dopiero stary wyjadacz pokroju Smitha? Zresztą solówki podczas koncertów mogą być zagrane inaczej - występy na żywo rządzą się swoimi prawami.
Niestety IM nie ma w zwyczaju grać czegokolwiek, czego nie grali wcześniej. Więc The Duellists, Alexander, czy Deja Vu raczej pozostaną w naszej strefie marzeń.
Też myślę, że z całą pewnością nie chodzi o solówki. Taki Seventh Son ma solówki na porównywalnym poziomie trudności i grali go. Tak by można myśleć, gdyby faktycznie te bardziej skomplikowane rzeczy odłożyli, a stare i prostsze utwory, w stylu właśnie wymienionego Deja Vu odkurzyli od czasu do czasu - oni nie grają ani łatwiejszych, ani trochę trudniejszych
Nie ma co debatować o setliście póki nawet dat koncertów nie ogłosili. Osobiście nie wierzę, że zagrają jakiś nigdy/dawno nie grany numer. Skoro takiego "The Duellists" nie grali podczas World Slavery Tour, to niby jakie są przesłanki że zagrają to teraz?
To był przykład czegoś, czym mogliby zaskoczyć - IMHO bez nadmiernego trudu. Tylko przykład. Relatywnie małym nakładem pracy powołać do życia i zebrać plon ochów i achów. Ale trzeba chcieć.
M.
M.
-
Deleted User 1499
Na dawno nie grany jest szansa. Praktycznie na każdej trasie odkurzają jakiegoś dawno nie granego. Tyle że przy trasach Best Of/Historyczna mają dużą większe pole do popisu niż przy promocji nowej płyty, a to z kolei olewają. Chociaż nie powiem, błysnęli w 2005 chociaż brak Killers troszkę raził. Ale za tamten set z mojej strony pokłony.
Set z 2005 był fantastyczny. Za to na koncert przyszły matoły i domagały się FOTD...
Z przyjemnością odpalam od czasu do czasu na YT materiał z Ullevi 2005 i cieszę się, że uczestniczyłem w pierwszym koncercie tamtej trasy (Praga), gdy wszystko było jedną niewiadomą, odkrywaną wówczas na naszych oczach
M.
Z przyjemnością odpalam od czasu do czasu na YT materiał z Ullevi 2005 i cieszę się, że uczestniczyłem w pierwszym koncercie tamtej trasy (Praga), gdy wszystko było jedną niewiadomą, odkrywaną wówczas na naszych oczach
M.
-
Deleted User 1499
Skandowanie Darka było największym wsiórstwem ale uświadomiło, mi że jakie randomy przychodzą na koncerty. Również cieszę się że Chorzów mam odchaczony, setlisty też nie znałem także z każdym utworem gęba cieszyła się coraz bardziejbeaviso pisze: ↑wt lis 07, 2017 6:01 pm Set z 2005 był fantastyczny. Za to na koncert przyszły matoły i domagały się FOTD...![]()
M.
Ale widzisz, sytuacja miała miejsce ponownie podczas trasy A Matter... Pomysł naprawdę super i strasznie żałuje że nie udał mi się planowany wypad do Dublina ( na osłodę zaliczona Ostrava rok pózniej). Niestety ale najwieksze ,,hity" mają największe wzięcie na koncertach i udowodniła to Meta przy tym swoim głosowaniu. Nawet nie chcę myśleć co by za setlista wyszła gdyby to Irony wyszli z taką inicjatywą.
Fear, Number i RTTH na zmianę przez cały set 
A przy historycznych jednak trochę się postarali. Ta pierwsza chyba była najlepsza. Set świetny, a że ludzie skandowali Fear - kaszana, ale sporo ludzi nawet nie zdawało sobie sprawy, że ta trasa ma charakter historyczny. Poza tym dla niektórych było to pierwszy koncert IM, a wtedy raczej chcesz usłyszeć właśnie te "największe przeboje".
A przy historycznych jednak trochę się postarali. Ta pierwsza chyba była najlepsza. Set świetny, a że ludzie skandowali Fear - kaszana, ale sporo ludzi nawet nie zdawało sobie sprawy, że ta trasa ma charakter historyczny. Poza tym dla niektórych było to pierwszy koncert IM, a wtedy raczej chcesz usłyszeć właśnie te "największe przeboje".
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Każdy grający ma swoje utwory, które zwyczajnie lubi i nie znosi. Sam gram i wiem, że gdzie nas jest tylko 4 to jaki tytuł by nie podać to ktoś kręci nosem. Nie, bo nie lubię, nie bo o tej porze to już nie zaśpiewam, nie bo dawno nie graliśmy, lepiej zagrać to, tego nie gramy bo nie ma dla kogo, ten utwór nie przypadnie do gustu dzisiejszej publice itd...
13 listopada podobno na 99% ma być ogłoszony IM na RockAvaria. Na ten moment Hellfest i RockAvaria ponoć są "pewne".
Ciekawe czy tylko ta jedna sztuka u Dojczkow? 
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.
Jesli w grudniu mieliby oglosic chociaż czesc koncertow to musza podac nazwę trasy. A na ta jesli mialby promowac juz nowy album stanowczo za wczesnie
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.
Jesli w grudniu mieliby oglosic chociaż czesc koncertow to musza podac nazwę trasy. A na ta jesli mialby promowac juz nowy album stanowczo za wczesnie
Właśnie, chyba że już wszystko mają obcykane. Z drugiej strony w 2009 podali najpierw pierwsze daty (Skandynawia), potem kolejne a nazwa trasy i info o albumie "TFF" pojawiło się chyba dopiero przed ogłoszeniem koncertów w USA?
Albo faktycznie nie wydali teraz DVD po to żeby wydać DVD z Donington 92 + part 4 historii i trasa ?2? letnia z utworami lat 90 + hity. A Live Chapter zostanie wydany na nośniku DVD, gdy nadejdzie pora na wydanie "The history of Iron Maiden part jakiś tam"
Chyba nie przypadkowo wrzucili wszystkie 3 poprzednie części na youtube jednego dnia?
Btw takie coś znalazłem:

Póki co na stronie jest tylko:
https://www.graspop.be
Chyba nie przypadkowo wrzucili wszystkie 3 poprzednie części na youtube jednego dnia?
Btw takie coś znalazłem:
Póki co na stronie jest tylko:
https://www.graspop.be
Ostatnio zmieniony śr lis 08, 2017 10:55 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
No, nie widać, co to za obrazek?
Dodałem jako załącznik.
Nie wydaje mi się, żeby Avenged Sevenfold miało być wyżej niż Judas Priest..
Nie wydaje mi się, żeby Avenged Sevenfold miało być wyżej niż Judas Priest..
Może być, dziś mają silniejszą pozycję na rynku. Tak jak Accept grał trasę jako support Sabatonu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dajcie spokój, co roku jest przed Graspopem pełno fejków 
I pod logo na plakacie "LEGACY..."
Chyba ze az taka promocja ma byc dla gry
Chyba ze az taka promocja ma byc dla gry
Ale JP zostali ogłoszeni jako headliner festiwalu, a to się nie zgadzabz tym plakatem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

JP nie zostali póki co ogłoszeni na Graspop.