Helloween Pumpkins United - 2017/2018
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa
Ja tam wolę halę na 3k niż Torwar. Luźniej, bliżej sceny, mniejszy napór z tyłu. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Fakt, kiedyś widziałem ich w krakowskim Studio (razem z Stratovarius). Fajnie, będzie kameralny koncert
www.MetalSide.pl
Na woodstock się jeszcze załapali. Ostatnie trasy po Europie też grywali w miejscach po 2-3 tysięcy ludzi ale teraz to wszędzie publika poszła w górę. U nas tylko bidnie z tym poszło.
Tam fanów nie ściągnęli
To prawda, np. w Czachach - bez porównania...
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
i to smutne jest, byłem przekonany, że taki Reunion..Kiske..Hansen... to bez problemu Spodek wyprzeda...a tu taka lipa... Dziwne, bo Helloween złej muzy nie robi.. wiadomo do Dark Ride było super, później już mniej...ale ta trasa i set na niej..tu aż się prosi o Sold Outy jak na Słowacji czy właśnie w Czechach.. no nic.. takie czasy
Ja jutro Pragę robię i jestem przekonany, że będę zachwycony 
Dokładnie. Na zwykłych koncertach było pełno w Stodole czy Progresji. Też liczyłem na więcej. Z drugiej strony to nie jest aż tak popularny zespół, odległości u nas większe niż w Czechach, a i chęci do chodzenia na koncerty coraz mniej (nie mówię o tych największych nazwach). Ja też jutro w Pradze.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Mówię Wam, że to kwestia reklamy. Jakby zainwestowano w reklamę, to sporo panów pod 50-tkę by poszło. Zwłaszcza na Śląsku, pamiętających czasy Metalmanii 1987
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Czy jeżeli nie znam tego bandu (ba, nawet o nim nie słyszałem) to czyni mnie to jakimś leszczem?
Bo tak patrzę, że 9 stron postów nt koncertu, o którym nawet nie wiedziałem, że jest.
Bo tak patrzę, że 9 stron postów nt koncertu, o którym nawet nie wiedziałem, że jest.
Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2017 5:41 pm przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.last.fm/user/kamooo
Nie, to takie niemieckie piosenki
Część fajna, ale miejscami od tych melodyjek można rzygać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

3 pierwsze płyty to klasyki, reszta wg. mnie niegodna uwagi.
-
Deleted User 4876
Jak chcesz, to posłuchaj i sprawdź, czy Ci się podoba. A jak nie, to słuchaj tego, co lubisz
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Później kilka dobrych też mieli
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chameleon to już w ogóle pop.
-
Deleted User 4876
Skoro tak to odbierasz.. wszak to ostatnia płyta z Kiske... muzycznie takie numery jak Music czy I Believe jak na tamte czasy to był przełom... sam bedąc wtedy nastolatkiem pogardzałem tą płyta, wszak tak odmienną od Klucznika... po prostu zbyt ambitny materiał jak na metalowe pitu-pitu.. ale Kiske udowodnił, że i w jednym i w drugim dobrze się sprawdza. Ale to tak na marginesie,..wszak temat koncertowy... za 22 godziny wybrzmią pierwsze dźwięki Halloween i będzie ekstaza
W sumie im więcej ostatnio słucham Helloween tym bardziej podobają mi się płyty z Derisem. O ile Dark Ride zawsze mi się podobał tak teraz bardzo sie przeknałem do Masters, Time. Pozostałe płyty są już bardzo nierówne.
Ostatnie płyty to niestety pojedyncze dobre kawałki. Ale Ride, Time czy Master to świetne płyty. Nie tak dobre jak Helloween czy Keepery, ale lubię ich posłuchać.
-
Amok
Cześć.
Mam kilka pytań logistycznych. Nie byłem do tej pory w tej okolicy Warszawy. Przyjadę Polskim Busem. Wysiadam Plac Defilad PKiN/ albo Metro Mlociny. Tu sobie jakoś poradzę
Pytanie czy w hali jest/będzie jakaś szatnia żeby zostawić mały plecak? Czy lepiej skorzystać ze skrytki na Dworcu Centralnym? Bo i tak tam muszę wrócić bo o 5 (dopiero) mam pociąg powrotny. I czy na Centralnym da się tyle godz jakoś przeczekać?
Z góry dziękuję
Mam kilka pytań logistycznych. Nie byłem do tej pory w tej okolicy Warszawy. Przyjadę Polskim Busem. Wysiadam Plac Defilad PKiN/ albo Metro Mlociny. Tu sobie jakoś poradzę
Z góry dziękuję
A co sądzicie o Better Than Raw?
Ja bym tej płycie dał mocno 7 na 10 punktów. Niegdyś nie lubiłem sięgać po płyty bez Kiske. Nie mogłem się z początku przekonac do Andiego, ale po czasie stwierdziłem jednak, że te plyty Master of the Rings, The Time of the Oath i Better than Raw sa dużo lepsze niż Pink Bubbles Go Ape i na pewno od Chameleon.