Helloween Pumpkins United - 2017/2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa

Post autor: pz »

Ja tam wolę halę na 3k niż Torwar. Luźniej, bliżej sceny, mniejszy napór z tyłu. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: czw lis 23, 2017 8:51 pmW sumie u nas nigdy nie grali w dużych obiektach. W Warszawie Stodoła i ostatnio Progresja. Ale promocji też za bardzo nie ma.
Fakt, kiedyś widziałem ich w krakowskim Studio (razem z Stratovarius). Fajnie, będzie kameralny koncert :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Na woodstock się jeszcze załapali. Ostatnie trasy po Europie też grywali w miejscach po 2-3 tysięcy ludzi ale teraz to wszędzie publika poszła w górę. U nas tylko bidnie z tym poszło.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Beny82 pisze: czw lis 23, 2017 10:54 pmNa woodstock się jeszcze załapali. Ostatnie trasy po Europie też grywali w miejscach po 2-3 tysięcy ludzi ale teraz to wszędzie publika poszła w górę. U nas tylko bidnie z tym poszło.
Tam fanów nie ściągnęli ;)

To prawda, np. w Czachach - bez porównania...
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

i to smutne jest, byłem przekonany, że taki Reunion..Kiske..Hansen... to bez problemu Spodek wyprzeda...a tu taka lipa... Dziwne, bo Helloween złej muzy nie robi.. wiadomo do Dark Ride było super, później już mniej...ale ta trasa i set na niej..tu aż się prosi o Sold Outy jak na Słowacji czy właśnie w Czechach.. no nic.. takie czasy :) Ja jutro Pragę robię i jestem przekonany, że będę zachwycony :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dokładnie. Na zwykłych koncertach było pełno w Stodole czy Progresji. Też liczyłem na więcej. Z drugiej strony to nie jest aż tak popularny zespół, odległości u nas większe niż w Czechach, a i chęci do chodzenia na koncerty coraz mniej (nie mówię o tych największych nazwach). Ja też jutro w Pradze.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mówię Wam, że to kwestia reklamy. Jakby zainwestowano w reklamę, to sporo panów pod 50-tkę by poszło. Zwłaszcza na Śląsku, pamiętających czasy Metalmanii 1987
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Czy jeżeli nie znam tego bandu (ba, nawet o nim nie słyszałem) to czyni mnie to jakimś leszczem?

Bo tak patrzę, że 9 stron postów nt koncertu, o którym nawet nie wiedziałem, że jest.
Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2017 5:41 pm przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie, to takie niemieckie piosenki ;) Część fajna, ale miejscami od tych melodyjek można rzygać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

kam pisze: pt lis 24, 2017 5:36 pm Czy jeżeli nie znam tego bandu (ba, nawet o nim nie słyszałem) to czyni mnie to jakimś leszczem?

Bo tak patrzę, że 9 stron postów nt koncertu, o którym nawet nie wiedziałem, że jest.
3 pierwsze płyty to klasyki, reszta wg. mnie niegodna uwagi.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 4876

Dzosef pisze: pt lis 24, 2017 6:01 pm

Chameleon i Dark Ride niegodne uwagi - śmiała teza....
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

kam pisze: pt lis 24, 2017 5:36 pm Czy jeżeli nie znam tego bandu (ba, nawet o nim nie słyszałem) to czyni mnie to jakimś leszczem?

Jak chcesz, to posłuchaj i sprawdź, czy Ci się podoba. A jak nie, to słuchaj tego, co lubisz
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pt lis 24, 2017 6:01 pm3 pierwsze płyty to klasyki, reszta wg. mnie niegodna uwagi.
Później kilka dobrych też mieli :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

thorgal_30 pisze: pt lis 24, 2017 6:41 pm

Chameleon to już w ogóle pop.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 4876

Dzosef pisze: pt lis 24, 2017 8:30 pm
thorgal_30 pisze: pt lis 24, 2017 6:41 pm

Chameleon to już w ogóle pop.
Skoro tak to odbierasz.. wszak to ostatnia płyta z Kiske... muzycznie takie numery jak Music czy I Believe jak na tamte czasy to był przełom... sam bedąc wtedy nastolatkiem pogardzałem tą płyta, wszak tak odmienną od Klucznika... po prostu zbyt ambitny materiał jak na metalowe pitu-pitu.. ale Kiske udowodnił, że i w jednym i w drugim dobrze się sprawdza. Ale to tak na marginesie,..wszak temat koncertowy... za 22 godziny wybrzmią pierwsze dźwięki Halloween i będzie ekstaza :)
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

W sumie im więcej ostatnio słucham Helloween tym bardziej podobają mi się płyty z Derisem. O ile Dark Ride zawsze mi się podobał tak teraz bardzo sie przeknałem do Masters, Time. Pozostałe płyty są już bardzo nierówne.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ostatnie płyty to niestety pojedyncze dobre kawałki. Ale Ride, Time czy Master to świetne płyty. Nie tak dobre jak Helloween czy Keepery, ale lubię ich posłuchać.

Amok

Post autor: Amok »

Cześć.
Mam kilka pytań logistycznych. Nie byłem do tej pory w tej okolicy Warszawy. Przyjadę Polskim Busem. Wysiadam Plac Defilad PKiN/ albo Metro Mlociny. Tu sobie jakoś poradzę ;-) Pytanie czy w hali jest/będzie jakaś szatnia żeby zostawić mały plecak? Czy lepiej skorzystać ze skrytki na Dworcu Centralnym? Bo i tak tam muszę wrócić bo o 5 (dopiero) mam pociąg powrotny. I czy na Centralnym da się tyle godz jakoś przeczekać?
Z góry dziękuję :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A co sądzicie o Better Than Raw?
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Ja bym tej płycie dał mocno 7 na 10 punktów. Niegdyś nie lubiłem sięgać po płyty bez Kiske. Nie mogłem się z początku przekonac do Andiego, ale po czasie stwierdziłem jednak, że te plyty Master of the Rings, The Time of the Oath i Better than Raw sa dużo lepsze niż Pink Bubbles Go Ape i na pewno od Chameleon.
ODPOWIEDZ