Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: zgo »

UptheIronsWro pisze: wt lis 28, 2017 4:33 pm Robienie takich tras okolicznościowych nie ma sensu bo wiadomo, że coś zostanie "popsute" po drodze. Muzycy to są ludzie i jeśli nagle przed samą trasą będą mieli ochotę zagrać coś niepasującego klimatem to mają tego nie robić? . Zawsze przed trasą chcę usłyszeć jak najwięcej dobrych, ciekawych utworów . Dlatego z Afraida bardzo się cieszyłem, a mówienie, że zastąpił Infinite Dreams też jest niepotrzebne. Równie dobrze można powiedzieć, że Infinite Dreams został zastąpiony przez Run to the Hills czy Two Minutes to Midnight. Pamiętam jak ludzie napalali się, że przed trasą Somewhere Back in Time będą tylko utwory z Powerslave, Somewhere in Time czy Seventh Son of a Seventh Son co od początku było nieprawdopodobne.
Dla mnie i tak, (cały czas będę to powtarzał) MAIDEN ENGLAND 1 leg - best set ever. <3
Jak potem wyrzucili Clavo, dorzucili Wrathchild (bleee, znowu?) to jakoś uszło tej magii
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

A ja np bardzo lubię Maiden po reunion. Set z 2010 był mistrzostwem świata.
Przypomnijmy:
https://www.setlist.fm/setlist/iron-mai ... 5b183.html
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

MaidenFan pisze: wt lis 28, 2017 1:12 pm
UptheIronsWro pisze: wt lis 28, 2017 12:49 pm będą Trooper, Revelations, Flight of Icarus, Clansman, Heaven Can Wait, Fear of the Dark, For the Greater Good of God, Two Minutes to Midnight, Ghost of Navigator, Moonchild, Revelations i może Powerslave (jeśli nie jest to tylko grafika całego albumu). Do tego utwory pozostałe utwory z teaseru czyli Number of the Beast, Aces High, Run the Hills oraz wiadomo Iron Maiden. Mamy już więc 90% setu.
Nie, nie! Nie Revelations.
You got to watch them, be quick or be dead
Snake eyes in heaven, the thief in your head :evil: :evil: :evil:

No z całym szacunkiem dla Be Quick, ale stare, dobre Revelations daje dużo większego kopa. Właśnie dzięki zmianom tempa i nastroju. Kocham ten utwór od dzieciaka i nie pozwolę powiedzieć o nim złego słowa. Jeśli nie będzie go w secie, to się popłaczę normalnie. I mam też nadzieję, że ten kompas, cyrkiel i butelka to jednak Marynarz, a nie Nawigator. To już byłoby dla mnie siódme niebo. A tak przy okazji, to o co kaman z tą butelką nad kompasem? Jeśli w ogóle ma to jakieś znaczenie...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

marian_Fe pisze: wt lis 28, 2017 10:13 pm
UptheIronsWro pisze: wt lis 28, 2017 12:49 pm będą Trooper, Revelations, Flight of Icarus, Clansman, Heaven Can Wait, Fear of the Dark, For the Greater Good of God, Two Minutes to Midnight, Ghost of Navigator, Moonchild, Revelations i może Powerslave (jeśli nie jest to tylko grafika całego albumu). Do tego utwory pozostałe utwory z teaseru czyli Number of the Beast, Aces High, Run the Hills oraz wiadomo Iron Maiden. Mamy już więc 90% setu.

No z całym szacunkiem dla Be Quick, ale stare, dobre Revelations daje dużo większego kopa. Właśnie dzięki zmianom tempa i nastroju. Kocham ten utwór od dzieciaka i nie pozwolę powiedzieć o nim złego słowa. Jeśli nie będzie go w secie, to się popłaczę normalnie. I mam też nadzieję, że ten kompas, cyrkiel i butelka to jednak Marynarz, a nie Nawigator. To już byłoby dla mnie siódme niebo. A tak przy okazji, to o co kaman z tą butelką nad kompasem? Jeśli w ogóle ma to jakieś znaczenie...

Butelka, bo rum to niedołączny element wyobrażeń o żegludze ;)

Sam też wolałbym Revelations (po raz drugi), niż Be Quick.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Schizoid pisze: wt lis 28, 2017 10:23 pm
marian_Fe pisze: wt lis 28, 2017 10:13 pm

Butelka, bo rum to niedołączny element wyobrażeń o żegludze ;)
Więc Rime/Navigator uzupełnione metalowym coverem: drunken sailor :pijak:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

No racja z tym rumem. Oby jednak Rime Mariner...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Oba numery fajne, ale Rime słyszałem dwa razy, więc wolałbym Nawigatora... albo talizman kolejny raz, tam też jest marynistyczny tekst :P ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A ja wolałbym Be Quick. Prawdziwy rockowy killer, zjada Revelations na śniadanie :) I jeszcze nigdy go nie słyszałem na żywo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Na 100% nie zagrają żadnego Ancient Marinera. To już było, podobnie jak Siódmy Syn, i nie powróci.
Natomiast Navigator jest bardzo realny - co mnie osobiście niezwykle cieszy :) Pora go odkurzyć, tak jak parę razy wyciągali z worka tytułowy BNW.

Widziałbym to tak (i byłbym wielce szczęśliwy):

Be Quick Or Be Dead
Killers
These Colours Don't Run

Revelations
The Trooper
Ghost of The Navigator

The Clansman
The Clairvoyant
No More Lies /lub/ Rainmaker

Heaven Can Wait
For The Greater Good of God
Fear of the Dark
Iron Maiden

The Number of The Beast
Coming Home
Bring Your Daughter TTS

M.
Ostatnio zmieniony śr lis 29, 2017 1:16 am przez beaviso, łącznie zmieniany 2 razy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Optymalnie by było - 1 utwór z BNW - Navigator (wolałbym Dream of Mirrors, ale to się nie zdarzy, a nawigator jest u mnie drugi w kolejce). Byle nie grali znowu Blood Brothers.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

W miejsce/klimat Blood Brothers obstawiam Coming Home.
Awatar użytkownika
Mike.l
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mike.l »

Grzyb atomowy na witrażu zamiast 2mtm / brighter może także oznaczać When The Wild Wind Blows...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Albo To Tame A Land
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Grzyb atomowy na witrażu zamiast 2mtm
Proszę Was...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie, grzyb atomowy symbolizuje poziom amoku w jaki wpadną fani, kiedy setlista nie spełni ich oczekiwań :)
Awatar użytkownika
Mike.l
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mike.l »

Ok, a czy ktoś zwrócił uwagę, że w pierwszym witrażu na górze widnieje flaga Francji? Wiem, że to nierealne ale mi Francja kojarzy się z Montsegur... no bo przecież nie z EoC.
Koło flag jest postać jak dla mnie obrazująca album Dance of Death co by się zgadzało.
Podobnie na witrażu, gdzie są flagi Wielkiej Brytanii na środku jest fragment okładki z Powerslave, flagi mogą symbolizować Aces High co jedynie w jakimś stopniu potwierdza mój tok myślenia z początku posta:)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Mike.l pisze: śr lis 29, 2017 12:09 pm Ok, a czy ktoś zwrócił uwagę, że w pierwszym witrażu na górze widnieje flaga Francji? Wiem, że to nierealne ale mi Francja kojarzy się z Montsegur... no bo przecież nie z EoC.
Koło flag jest postać jak dla mnie obrazująca album Dance of Death co by się zgadzało.
Albo Paschendale. W końcu Belgia czy Francja, jeden pies. :)

Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Mike.l pisze: śr lis 29, 2017 12:09 pm Ok, a czy ktoś zwrócił uwagę, że w pierwszym witrażu na górze widnieje flaga Francji? Wiem, że to nierealne ale mi Francja kojarzy się z Montsegur...
O tym samym pomyślałem na samym początku jak tylko na witrażu zobaczyłem francuską flagę.
No chyba że okaże się, iż np. Charlotte jest Francuzką i zagrają 22... :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mi się kojarzy z Empire of the Clouds :lol:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: śr lis 29, 2017 12:59 pm Mi się kojarzy z Empire of the Clouds :lol:
Francuska flaga może się kojarzyć tylko z jednym numerem.... Wrathchild!!!

ODPOWIEDZ