Helloween Pumpkins United - 2017/2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
JoxerTeaman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa

Post autor: JoxerTeaman »

gumbyy pisze: ndz lis 26, 2017 4:47 pm Wood przeczytał kartkę..a stałem w drugim rzędzie, odbiła się od pleców gości z 1 rzędu i przez 2 minuty musiałem się z Brazylijczykiem szarpać, bo On twierdził, że to dla niego...
Z całym szacunkiem, ale to jest dopiero wiocha na maksa - moim zdaniem oczywiście. Na koncercie Korna w Warszawie naciąg od centrali Raya Luziera spadł mi prosto na głowę. Dosłownie. Ludzie wokół chwycili go za krawędzie i praktycznie wcisnęli mi go na głowę. Nie chciałem nawet go dotykać, spojrzałem się z niesmakiem jednemu z tych gości prosto w oczy i puścił naciąg, ale dwóch gości faktycznie stało potem jeszcze kilka minut walcząc o niego jak o Crocsy w lidlu. Ludzie, trochę godności. Gram na perkusji, Ray Luzier to jeden z moich ulubionych bębniarzy i pewnie miałbym duże szanse na wygraną w walce o taki item ze względu na siłę fizyczną, ale wstyd by mi było się o to szarpać. Mam 18 lat i jak widzę starszych, którzy zamieniają się w zwierzęta dla kawałku plastiku, to jestem zażenowany.

Sorry za offtop, ale chciałem wtrącić moje 5 groszy.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jak dla mnie jeden z koncertów życia, takich, które będę zawsze pamiętał. Stawiam go obok Saxon - Lionheart w Stodole 2003, Dickinsona w Spodku 1997, Iron Maiden w Pradze 2005 oraz 30lecia Turbo w 2010.

Kto był dziś poza halą Koło, ten przegrywa życie.

Koncert muzycznie i wokalnie nie był idealny, ale to dobrze, bo to oznacza, że był grany, a nie leciał z playbacku. Nie znałem przed trasą wszystkich atrakcyj i np. balony lecące podczas I Want Out ucieszyły mnie, jakbym był pięcioletnim szkrabem.

Wielkim zwycięzcą wczorajszego wieczoru jest też Deris. Śpiewał znakomicie :)

Coś mi mówi, że jeszcze zobaczymy się w tym skłądzie, przynajmniej z Kiszczakiem na wokalu !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Nie no luz, każda opinia jest cenna na tym forum ;-) W każdym razie na Cooperze z "napisu" nie musiałem korzystać, a wróciłem "bogatszy" o trzy kostki.. może jakiś Admin Lub Mod przerzuci te posty do wątku o artefaktach koncertowych. I z całym szacunkiem porównywać jakiś naciąg jakiegoś Korna do pamiątki ze Stonsów??( oczywiście żąrtuje, bo a nuż jest ktoś kto ceni Korna wyżej niż RS :D ) I to nie jakiejś tam od technika, której Stons na oczy nie widział, ale takiej, którą grał... ;-) Jeśli zaś chodzi o godność, to po gigu podbił do mnie jakiś VIP co to dał 1000 Euro za bilet i się chwalił nówką sztuką kostki Jaggera..sobie pomyślałem w duchu...człowieku, Jagger tej kostki nawet nie widział... No i nie mam 18 lat i nie mam siły fizycznej, Brazylijczyk był ze 30-40 kg większy..no i miał jeszcze wsparcie Holendra..ale to były sekundy na decyzję i uznałem, że warto aby coś takiego jednak nad Wisłę przyleciało ;-) Krytykę oczywiście przyjmuję, ale to ja jeśli dożyję 70-tki, będę sobie siedział w fotelu bujanym i te kostki będą moimi wspomnieniami.. Zauważyłem, że tak łatwo przychodzi NAM ( piszę w szerszym kontekście) ocenianie innych i ich motywacji niż skupianie się nad własnym życiem.
Deleted User 4876

krusejder pisze: śr lis 29, 2017 1:57 am

No aż tak to nie ;-) Kto nie był na tej trasie to przegrywa życie... Bo czy Praga, czy Warszawa to akurat bez znaczenia - DYNIE w Formie czyż nie? ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak Thorgalu, masz rację. Cała trasa po Europie jest MEGA !!

Zaś wracając do poprzedniego wątku: Jeśli coś daje Ci radość na koncercie, a nikomu dookoła nie przeszkadza, to rób to. Przecież po to kupujesz bilet za ciężko zapracowane pieniądze!

(nie rozumiem tych walk o kostki czy naciągi, ale przecież nie muszę ich rozumieć :D)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

krusejder pisze: śr lis 29, 2017 1:57 am Jak dla mnie jeden z koncertów życia, takich, które będę zawsze pamiętał. Stawiam go obok Saxon - Lionheart w Stodole 2003, Dickinsona w Spodku 1997, Iron Maiden w Pradze 2005 oraz 30lecia Turbo w 2010.

Koncert muzycznie i wokalnie nie był idealny, ale to dobrze, bo to oznacza, że był grany, a nie leciał z playbacku. Nie znałem przed trasą wszystkich atrakcyj i np. balony lecące podczas I Want Out ucieszyły mnie, jakbym był pięcioletnim szkrabem.

Wielkim zwycięzcą wczorajszego wieczoru jest też Deris. Śpiewał znakomicie :)

Coś mi mówi, że jeszcze zobaczymy się w tym skłądzie, przynajmniej z Kiszczakiem na wokalu !!
Popieram w 99%. Dla mnie też wygranym tego koncertu był Andi, który zaśpiewał wysmienicie. Dwójka a w zasadzie trójka wokalistów pozwoliła wydłuzyć set do trzech godzin, aczkolwiek przerywniki na wielkim telebimie, dawały zespołowi troche oddechu. Jedyne co wypadło na minus (i za to odjęty 1 %) to gitara M. Weikatha, która była bardzo słabo słyszalna, ale może to kwestia miejsca. Stałem przy barierce przy podescie z lewej strony, więc główne nagłosnienie miałem za sobą. Niech inni powiedzą, czy faktycznie było kiepsko. Chłopaki w super formie, a zarówno Deris jak i Kiske, mieli na skórach 84-18, co oznacza, że to tylko przystawka, przed wiekszą trasą w przyszłym roku. Tylko niech Sasha fryz zmieni:). Napiszę potem cos więcej, bo za pól godziny muszę byc w pracy. Ale jadę wciąż na pełnej adrenalinie:)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Niesamowity koncert! Kiske i Hansen to były dwa brakujące ogniwa w składzie Dyń ,także dzięki nim w pozostałych muzykach wstąpiła dodatkowa energia (vide wspomniany Deris) ,oby nagrali w tym składzie płytę.

Cieszę się z tak przekrojowego setu, na minus ,szkoda że tylko I Can z Better Than Raw i nic z Kameleona .

Ps.z Pragi na Koło jechałem autem prawie półtorej godziny ,z czego ponad połowę na mega zatkanej Obozowej ,miejsce parkingowe znalazłem chyba z kilometr za Halą..masakra.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No jeśli chodzi o dojazd to ta hala jest słaba, ale scena nie zmieściłaby się chyba w Progresji.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Był wybieg?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, ta sama scena.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A nie był krótszy? potwierdzam - scena nie mieściła się w Progresji.

Co do parkingu, to my zaparkowaliśmy na prymasa, koło warsztatów, mieliśmy kk. 800m do przejścia.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jeżeli chodzi o wokal, to był lepiej słyszalny niż w Pradze (może kwestia miejsca, w którym stałem - tam pod barierkami przez Saschą, w Warszawie na wysokości końca wybiegu). Bardzo dobry podział utworów między Kiskego i Derisa, dzięki któremu Andi śpiewał te fragmenty z Keeperów, w których nie musiał wyciągać i bardzo dobrze to zabrzmiało. W ogóle panowie wyglądali na zadowolonych i bawiących się występem. Nawet Weikath, który w Pradze miał bardziej posągową pozę sceniczną.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 4876

pz pisze: śr lis 29, 2017 8:59 am Nawet Weikath, który w Pradze miał bardziej posągową pozę sceniczną.
Może to nagrywanie DVD tak usztywniło Weikiego w Pradze?? Kiedyś czytałem, ż e takie akcje niektórych Muzyków usztywniają, a w innych wywołuje większy luz. Ale to tylko teoria :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

thorgal_30 pisze: śr lis 29, 2017 9:23 am
pz pisze: śr lis 29, 2017 8:59 am Nawet Weikath, który w Pradze miał bardziej posągową pozę sceniczną.
Może to nagrywanie DVD tak usztywniło Weikiego w Pradze?? Kiedyś czytałem, ż e takie akcje niektórych Muzyków usztywniają, a w innych wywołuje większy luz. Ale to tylko teoria :)
A do Berlina się wybierasz?

@Krusejder świetne filmy. Zwłaszcza I Want Out - nawet na nagraniu widać moc. :)

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A Ty się wybierasz Pawle do Berlina ?
:D

Co do nagrań, trenowałem ostatnio sporo na Brajanie Adamsie i WASPie. Kolega obiecuje zrobić podwójny BR z warszawskiego koncertu. On dotrzymuje słowa, ale troszkę to potrwa ;)

(link do I Want Out https://www.youtube.com/watch?v=eRksWSc7QoA )
pz
-#Administrator
-#Administrator

Już po koncercie w Pradze w mojej głowie pojawił się taki plan (zresztą nie tylko w mojej). A wczorajszy wieczór tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że to dobry pomysł.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ładnie :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

I żałuję, że jednak się nie złamaliśmy i nie wzięliśmy tych biletów na Bratysławę. :) No, ale koncerty mocarne. Jak widać siedem to optymalna liczba członków Helloween.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Trafiły Wam się dwa inne kawałki niż w Pradze - Rise and Fall i Where The Sinners Go:-)
Swoją drogą ciekawe kiedy wyjdzie to BR z Pragi, czy już na wiosnę czy jednak dopiero po azjatyckiej części trasy.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cały zespol zlapany na fotkach w hotelu :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ