TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: LukaSieka »

Ja TSA widziałem ponad 40 razy i jakoś mnie do nich nie ciągnie... Lepiej już zdecydowanie Turbo się na scenie prezentuje. Z Katem i Romkiem dzisiaj jest różnie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

"Oddech..." i wszystko jasne ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

LukaSieka pisze: Z Katem i Romkiem dzisiaj jest różnie.
Romek na festiwalu w Jarocinie :D Rock'n'roll :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Swoją drogą, miałem wrażenie, że z tyłu GC we Wrocku stał sobie Piekarczyk :P Może to nie był on, ale bardzo go ten koleś przypominał.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

1. KAT - Najbardziej agresywny, kocham głos Romana, uwielbiam te teksty oraz riffy. No i oczywiście perkusja Irka!
2. Turbo - Uwielbiam riffy Turbo, jak i teksty. Osobiście nie przepadam za Panem Kupczykiem, wolę Pana Struszczyka. Brakuje tego czegoś, co ma Kat.
3. TSA - Najmniej lubię z całej trójki... I mówiąc szczerze, nie wiem dlaczego. Może dlatego, że kojarzy mi się to z takim typowym szarym PRLem... Znam ich twórczość, słyszałem wszystkie płyty, ale dla mnie wędrują na ostatnie miejsce w "Wielkiej Trójce Polskiego Metalu". Co nie znaczy, że ich nie lubię!
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Tak, perka Irka jest przezajebista, zwłaszcza na żywo - on ma coś w sobie z venomowego grania - prosto i rytmnicznie naparza. jakby z bicza uderzał, nie przesadza z podwójną stopą.
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Piekarczyk odchodzi z TSA
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A co jakiś czas o płycie mówili...Ale nie dziwota, skoro takie relacje panowały w tym zespole.

Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Czyli prawdopodobnie powrót TSA Evolution czy tam Revolution :P
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

a sizet, to mam szczęście, że ich 3 tyg. temu jeszcze zobaczyłem :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To już nie to samo...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Fatalna informacja. Miałem wybrać się na ich koncert, w końcu!, ale bez Piekarczyka w składzie nie ma to sensu. Niby jestem zaskoczony tą informacją, ale z drugiej strony to było do przewidzenia. Tarcia na linii Piekarczyk-Nowak musiały już być nie do zniesienia. Czekam teraz na jakąś solową płytę Piekarczyka z mocnym, rockowym materiałem.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Eeeee, mogli wcześniej ogłosić to bym się przeszedł do Stodoły przedwczoraj :P
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja widziałem ich na żywo i szczerze jakoś średnio mi się podobało, ale no cóż. Szkoda, że od 13 lat (?) nie nagrali nowej płyty. Może Piekarczyk nagra coś porządnego solo.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Ja jakoś rozpaczał nie będę. Widziałem ich już prawie 50 razy na żywo i nigdy jakoś nie był to koncerty, które zapadłyby mi na dłużej w pamięci. Płyt tez słucham rzadziej niż raz, dwa razy do roku... Wiem, ze odcisnęli swoje piętno na muzyce rockowej w latach 80tych, no ale to chyba tylko tyle. Dla mnie zawsze w cieniu Turbo i przede wszystkim Kata.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

FaithNoMore pisze: ndz gru 03, 2017 10:44 amCzekam teraz na jakąś solową płytę Piekarczyka z mocnym, rockowym materiałem.
+ 1
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu TSA i stawianie ich na równi z Katem i Turbo. Dla mocno przeceniany zespół.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

pz pisze: ndz gru 03, 2017 12:44 pm Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu TSA i stawianie ich na równi z Katem i Turbo. Dla mocno przeceniany zespół.
+1
Awatar użytkownika
Pajong
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pajong »

Kusy pisze: sob gru 02, 2017 10:47 pm Piekarczyk odchodzi z TSA
Mówiący o tym wpis na profilu facebookowym Piekarczyka został usunięty. Na stronie Teraz Rocka podane jest iż prawdopodobnie to nie Piekarczyk ten wpis zamieścił. Oficjalna strona TSA jak i strona fanklubowa milczą w temacie. Ponadto do połowy lutego zespół ma zapowiedziane siedem koncertów. Dziwne to wszystko.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

To był wpis Piekarczyka. Jeden z członków TSA skomentował go w SMS do fana: "Piekarz zachowuje się jakby miał okres i szukał tamponów". No i je na szczęście znalazł :D
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ