09/12/2017 - DIO - returns Warszawa/Progresja

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 09/12/2017 - DIO - returns Warszawa/Progresja

Post autor: Bon Dzosef »

z adwersarzy SM miał okazję z nimi posiedzieć, porozmawiać, wypić piwo?
Kiedyś u Krusejdera na fb kliknalem "ha ha" pod komentarzem Wrony. Efekt? Ban na peju smiech mejkera, na którym nigdy nie komentowałem :lol: .

Co do Dio to jest Last in Line, z Appicem i Vivianem, ktorzy nie byli personelem jak Goldy i reszta, ale pełnoprawnymi członkami Dio.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

[/quote]
Podziękował mi za szczerość, po czym zarzekał się, że nie robi tego dla kasy tylko dla upamiętnienia Dio, .......

Na samym koncercie nie byłem, jakby ktoś pytał. :P
[/quote]

Co do tego, że robi to dla upamietnienia DIO to bym mu uwierzył, biorąc pod uwagę jaki to jest radosny i przyzwoity gość. Ale to mu powiedziałeś wczoraj pod Progresją, czy zupełnie przy innej okazji?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Bitcher
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Bitcher »

Wczoraj. Hologram Dio to w końcu dosyć świeży fenomen.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Wygrałem wejściówkę to się przeszedłem głównie dla Ceti a hologram zobaczyłem przy okazji.Już na wejściu były tłumy sięgające parkingu,nie spodziewałem się tego ,na szczęście kolejka przesuwała sie szybko.Tak jak napisał Cezi na występie hologramu Dio było około 2/3 sali (myślę ,że z tego 1/4 to zaproszenia i wygrane w konkursach bo listy na bramkach były naprawdę spore),choć wydawało się ,że sala jest pełna to spokojnie można było się przemieszczać.
Każdy z wokalistów czyli Logan,Ripper i "Dio" dostali po 1/3 czasu do śpiewania choć czasami Logan z Ripperem śpiewali wspólnie.
Nie jestem zwolennikiem hologramów i traktuję to jako ciekawostkę ,byłem raz i wystarczy.Gdyby jeszcze mieli do nas przyjechać to na pewno bym odpuścił.I zgadzam się z cezim ,że to jeszcze za słaby poziom i technika żeby bawić się w takie widowiska.Lepsze wrażenie zrobiłby na mnie sam tribute band Dio ,tak jak organizowane Memoriały Dio - kawał świetnej roboty.
Kiepska wersja ale jeden numer nagrałem ,później padła mi bateria ;)

https://www.youtube.com/watch?v=oVDuCV_sdic

Obrazek

Obrazek

Ps 1.Craig Goldy - super gitarzysta,widziałem go drugi raz,pierwszy raz na Budgie w Stodole(2004) ,tak jak wtedy(trochę kg mu przybyło swoja droga ;) )) potrafi czynić cuda z gitarą!
Ps.2 Na koszulki z Dio Returns było sporo chętnych - cena z tego co pamiętam to chyba 100zł.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

cezi pisze: ndz gru 10, 2017 7:19 pmWiem o ogólnej alergii na Scream Maker na tym forum, ale kompletnie jej nie pojmuje.
Też tego nie pojmuje, ale niektórzy chyba potrzebują "kręcenia beki", żeby się dowartościować. Ogólnie przecież "Livin' in the Past" to całkiem porządna płyta :) (tej drugiej nie słyszałem jeszcze), a koncertowo tez chłopaki chłamu nie robią. No ale jakieś wyrocznie fejsbukowe ;) czy inne zaczynają ciśnąć po kapeli i inni to podłapują. A zespół i tak ma to gdzieś i robi swoje.
mic7 pisze: ndz gru 10, 2017 8:55 pmNie jestem zwolennikiem hologramów i traktuję to jako ciekawostkę ,byłem raz i wystarczy.Gdyby jeszcze mieli do nas przyjechać to na pewno bym odpuścił.
Ja mam tak samo i dlatego odpuściłem ten koncert. Widziałem to na Wacken i wystarczy.

Myślę, że sporo ludzi poszło zobaczyć co to za cudo jest, no i pewno wielu z obecnych nie widziała nigdy RJD na żywo i chcieli zobaczyć chociaż w taki sposób.

ps.
mic7 - gdzie wygrałeś wejściówkę?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gumbyy, to nie wyrocznie fb tylko wypowiedzi Wrony, arogancja, totalny brak dystansu i placenie za supporty. Był moment że supportowali kazda gwiazde i ludzie mieli ich dość.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Gumbyy -.wygrałem na Heavy Metal Pages.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Dzosef pisze: ndz gru 10, 2017 7:52 pm
Co do Dio to jest Last in Line, z Appicem i Vivianem, ktorzy nie byli personelem jak Goldy i reszta, ale pełnoprawnymi członkami Dio.
Appice i Goldy grali razem w DIO w latach 1986-1989. Nawet razem nagrali płytę Dream Evil i minikoncertówkę Intermission.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

mic7 pisze: pn gru 11, 2017 6:02 am Gumbyy -.wygrałem na Heavy Metal Pages.
Spoko, myślałem że może u mnie ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pn gru 11, 2017 12:52 am Gumbyy, to nie wyrocznie fb tylko wypowiedzi Wrony, arogancja, totalny brak dystansu i placenie za supporty. Był moment że supportowali kazda gwiazde i ludzie mieli ich dość.
No jak ja mam dość jakiejś kapeli to jej nie słucham i omijam koncerty. A co daję "kręcenie beki w necie"?

ps. słuchałeś ich debiutu?
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: pn gru 11, 2017 8:35 am
Dzosef pisze: pn gru 11, 2017 12:52 am Gumbyy, to nie wyrocznie fb tylko wypowiedzi Wrony, arogancja, totalny brak dystansu i placenie za supporty. Był moment że supportowali kazda gwiazde i ludzie mieli ich dość.
No jak ja mam dość jakiejś kapeli to jej nie słucham i omijam koncerty. A co daję "kręcenie beki w necie"?

Czasem jest o to ciężko. Dzosef za nimi nie przepada (czasem aż do przesady :P), ale był na kilku koncertach, gdzie musiał ich słuchać (barierki), więc go trochę rozumiem. Z drugiej strony ja mam ich płyty i byłem na kilku koncertach (z własnej woli), co nie znaczy, że sobie czasem nie pożartuję.
Tutaj jest mowa nawet o 1/3 Progresji. Czyli można przyjąć, że było w okolicach połowy sali, ludzie stali dość luźno.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pn gru 11, 2017 8:35 am

Tak. Nic specjalnego, nic strasznego.

Co daje krecenie beki? No cóż, beke :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

pz pisze: pn gru 11, 2017 9:08 am Tutaj jest mowa nawet o 1/3 Progresji. Czyli można przyjąć, że było w okolicach połowy sali, ludzie stali dość luźno.
No nie, zdecydowanie było więcej osób niz 1/3 sali. Być może ktoś kto pisał recenzję patrzył na salę w chwili jak grały supporty. Nota bene, czy ktos wie, jaka jest max pojemność Progresji?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Ze Scream Makerem to jest tak, że jak bardzo by mną nie wstrząsnął kolejny wywiad, tak zawsze łapie się na tym że ta ich muza jest po prostu dobra - solidnie zagrana, przemyślana, z dbałością wyprodukowana i nagrana. Koncerty widziałem 2, pierwszy był zajebisty, drugi średni ale skaszanił go ex-bębniarz Kochanka. Tak czy inaczej obie płyty bdb.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Pojemność Progresji to tajemnica Prezesa. Podobno Progresja jest z gumy i przyjmie dowolną liczbę słuchaczy. :) Były przy różnych koncertach rozważania na ten temat i ile zostało tam upchniętych ludzi. Zapytam jeszcze gdzie była ustawiona scena? Mniej więcej na linii lewego baru czy cofnięta pod tylną ścianę?

Co do Skrimów, to ja widziałem ich kilka razy. Raz jako support przed JP i kilka razy na ich koncercie. Te drugie zdecydowanie lepiej. Trzymają poziom. Chociaż przyznam, że wokal Sebastiana nie bardzo mi pasuje.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

cezi pisze: pn gru 11, 2017 7:14 pm
pz pisze: pn gru 11, 2017 9:08 am Tutaj jest mowa nawet o 1/3 Progresji. Czyli można przyjąć, że było w okolicach połowy sali, ludzie stali dość luźno.
No nie, zdecydowanie było więcej osób niz 1/3 sali. Być może ktoś kto pisał recenzję patrzył na salę w chwili jak grały supporty. Nota bene, czy ktos wie, jaka jest max pojemność Progresji?
Oficjalnie 2000.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Na DIO w 2005 roku w Stodole chyba niecałe 2000 było. Pod barierką armageddon, ale od 2/3 do końca luz.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Stodoła - oficjalna pojemność 1800.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Scream Maker może i jest solidnym zespołem. Jednak to nie jest nic nowego. Powielanie starych schematów sprzed 30 lat. Dla mnie prywatnie o tym czy w dzisiejszych czasach jakiś zespół jest wartościowy, świadczy czy mają swój własny, unikalny styl.
ODPOWIEDZ