27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)
Na każdej trasie takie mają, na tej w 2018 sporo takich też będzie (głównie festiwale) niemniej po tych wszystkich sukcesach nie sprzedać w Polsce 18K byłoby wstyd, nawet przy ogromnym nasileniu koncertów.
Nieuczciwie? Nie przesadzaj. Ceny biletów są znane, lokalizacja koncertu też. Czego to chcesz więcej? Że drogo? Na mercedesa mnie nie stać, ale nie mówię, że oszukujo.UptheIronsWro pisze: ↑śr gru 13, 2017 6:17 pmgłówny organizator koncertów zachowuje się nieuczciwie i wiele osób będzie wolało zobaczyć koncert gdzie indziej.
Jak widać po popycie to cena biletów jest ustawiona wzorowo. LN to firma która żyje z organizacji koncertów i za przeproszeniem ma "w dupie" narzekania pojedynczych osób. Większość ma rację i musisz z tym się pogodzić. Masz zagraniczne opcje i z nich korzystaj jak nie pasuje. Proste.
A swoją drogą - ile osób z tych narzekających chce drugiego koncertu?
www.MetalSide.pl
Dlatego ja na ceny od początku nie narzekałem. Ceny biletów na koncerty IM dosłownie wszędzie są uczciwie skalkulowane. Artyści o ich renomie biorą za najtańsze bilety o 15% więcej. W wielu wywiadach z Rodem wyczytałem, iż ten często nalega na organizatorów aby ceny biletów na koncerty nie były zaporowe, zespół kilkakrotnie w tym celu przedsięwziął odpowiednie kroki. Maiden jest u nas często, do tego wiele kuszących ofert w sezonie, akurat cena biletu jest akuratna.
Ja narzekam i chcę drugiego
A co do nieuczciwości, to przede wszystkim był to rozmiar GC i stosowanie, że to lepsze miejsce za wyższą cenę, gdzie przy rozmiarze sektora sugestia była nieuczciwe. Teraz jest po prostu drożej, ale została jeszcze kwestia EE. To też jest nie całkiem uczciwe w przypadku koncertu Maiden, gdzie jest FTTB.
I nawiązując do jednego z wcześniejszych postów - bardzo mi przykro, ale Maiden to mainstream i niektórzy muszą się z tym pogodzić
A co do nieuczciwości, to przede wszystkim był to rozmiar GC i stosowanie, że to lepsze miejsce za wyższą cenę, gdzie przy rozmiarze sektora sugestia była nieuczciwe. Teraz jest po prostu drożej, ale została jeszcze kwestia EE. To też jest nie całkiem uczciwe w przypadku koncertu Maiden, gdzie jest FTTB.
I nawiązując do jednego z wcześniejszych postów - bardzo mi przykro, ale Maiden to mainstream i niektórzy muszą się z tym pogodzić
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mainstream, którego w mediach mainstreamowych nie uświadczysz
Tak czy siak, cieszmy się z koncertu w Krakowie, czy jednego, czy też dwóch - nie ważne!
RALF - sorry, ale kwestionowanie tego, że zespół z takimi wynikami sprzedaży jak Maiden to mainstream, to już szczyt absurdu
Zresztą, to przecież nic złego.
Serio wtedy tyle było osób? Pamiętam, że było sporo, ale aż tyle?RALF pisze:2008: 33,000 Warszawa
Było mniej. Pamiętam jak podczas koncertu Bruce mówił o 29 k.
W Poznaniu Bruce mówił chyba o 24k, nie 25k.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bruce róże rzeczy mówi, ja opieram się na komunikatach po-koncertowych i relacjach dziennikarskich.
Ale to nie jest tak, że on mówi liczbę podaną zespołowi przez organizatora? Bo wątpię, by wchodził sobie za scenę i myślał "No całkiem ich tu sporo, powiem że 29k".
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Organizatora? Raczej przypadkowych ludzi, których zapytał o to przed wyjściem na estradę.
-
Deleted User 1499
No i koncerty rok po roku. Mnie względem zarówno nadchodzącej trasy jak i krakowskiej daty interesuje jedno, jakiej jakości będzie dźwięk? Owszem, podobno Tauron ma dobrą akustykę, niemniej po ostatnich wyczynach Walkera, można wszystkiego się spodziewać. Obczaiłem już dojazd z Głównego Dworca Krakowskiego:
Na przystanku Dworzec Główny zatrzymują się linie tramwajowe nr: 4, 10, 14, 52, 62, 64 i autobusy: 124, 424.
Na przystanku Dworzec Główny Tunel zatrzymuje się linia tramwajowa nr 5.
Jak na ten moment Smok Ticket nie organizuje wyjazdu z Łodzi, pewnie do lipca w tej kwestii wiele się zmieni, niemniej - pociągi/busy z Łodzi i Pabianic też kursują, zatem nie ma problemu.
Na przystanku Dworzec Główny zatrzymują się linie tramwajowe nr: 4, 10, 14, 52, 62, 64 i autobusy: 124, 424.
Na przystanku Dworzec Główny Tunel zatrzymuje się linia tramwajowa nr 5.
Jak na ten moment Smok Ticket nie organizuje wyjazdu z Łodzi, pewnie do lipca w tej kwestii wiele się zmieni, niemniej - pociągi/busy z Łodzi i Pabianic też kursują, zatem nie ma problemu.
-
Deleted User 1499
Ja się muszę za jakimś noclegiem rozejrzeć bo planujemy z żoną kilka dni zabawić.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Marek, a na Węgry znowu byś jechał na koncert?
Oj, spokojnie - hoteli/moteli w Grodzie Kraka - dostateksekcjazwlok pisze: ↑czw gru 14, 2017 12:17 pm Ja się muszę za jakimś noclegiem rozejrzeć bo planujemy z żoną kilka dni zabawić.
-
Deleted User 1499
Zastanawiam się cały czas. Mam jeszcze opcje Berlin, plus ze Szczecina organizowany będzie wypad do Pragi. Muszę koszta przeliczyć
No właśnie problem GC był, teraz go nie ma.
A EE to nie jest przecież gwarancja miejsca przy barierce, tylko możliwość wcześniejszego wejścia na obiekt.
Ostatnio zmieniony czw gru 14, 2017 7:27 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Sopron kosztuje 400 zł z wszystkim mniej więcej. Nie wiadomo jeszcze o której będzie wyjazd. Prawdopodobnie 5-6 rano, ale to jeszcze się okaże. Myślę, że koncert będzie lepszy od czeskiego dlatego, że w Czechach bardzo trudno o dostanie się blisko sceny. Takie zwyczaje tamtejszej publiczności, że jest trochę jak w operze. Na Węgrzech jak pamiętasz nie było z tym żadnego problemu.sekcjazwlok pisze: ↑czw gru 14, 2017 1:07 pmZastanawiam się cały czas. Mam jeszcze opcje Berlin, plus ze Szczecina organizowany będzie wypad do Pragi. Muszę koszta przeliczyć![]()
Ale sugestia, że wejdziesz przed wszystkimi w przypadku istnienia FTTB też nie jest całkiem uczciwa. Poza tym nie mam z tym problemu. Jak ktoś ma więcej kasy i mocny pęcherz...
W każdym razie - poprawiło się pod względem przejrzystości po rezygnacji z sektora GC.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen