27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)

Post autor: RALF »

Na każdej trasie takie mają, na tej w 2018 sporo takich też będzie (głównie festiwale) niemniej po tych wszystkich sukcesach nie sprzedać w Polsce 18K byłoby wstyd, nawet przy ogromnym nasileniu koncertów.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

UptheIronsWro pisze: śr gru 13, 2017 6:17 pmgłówny organizator koncertów zachowuje się nieuczciwie i wiele osób będzie wolało zobaczyć koncert gdzie indziej.
Nieuczciwie? Nie przesadzaj. Ceny biletów są znane, lokalizacja koncertu też. Czego to chcesz więcej? Że drogo? Na mercedesa mnie nie stać, ale nie mówię, że oszukujo.

Jak widać po popycie to cena biletów jest ustawiona wzorowo. LN to firma która żyje z organizacji koncertów i za przeproszeniem ma "w dupie" narzekania pojedynczych osób. Większość ma rację i musisz z tym się pogodzić. Masz zagraniczne opcje i z nich korzystaj jak nie pasuje. Proste.

A swoją drogą - ile osób z tych narzekających chce drugiego koncertu? :lol:
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dlatego ja na ceny od początku nie narzekałem. Ceny biletów na koncerty IM dosłownie wszędzie są uczciwie skalkulowane. Artyści o ich renomie biorą za najtańsze bilety o 15% więcej. W wielu wywiadach z Rodem wyczytałem, iż ten często nalega na organizatorów aby ceny biletów na koncerty nie były zaporowe, zespół kilkakrotnie w tym celu przedsięwziął odpowiednie kroki. Maiden jest u nas często, do tego wiele kuszących ofert w sezonie, akurat cena biletu jest akuratna.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja narzekam i chcę drugiego :)

A co do nieuczciwości, to przede wszystkim był to rozmiar GC i stosowanie, że to lepsze miejsce za wyższą cenę, gdzie przy rozmiarze sektora sugestia była nieuczciwe. Teraz jest po prostu drożej, ale została jeszcze kwestia EE. To też jest nie całkiem uczciwe w przypadku koncertu Maiden, gdzie jest FTTB.

I nawiązując do jednego z wcześniejszych postów - bardzo mi przykro, ale Maiden to mainstream i niektórzy muszą się z tym pogodzić :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mainstream, którego w mediach mainstreamowych nie uświadczysz :) Tak czy siak, cieszmy się z koncertu w Krakowie, czy jednego, czy też dwóch - nie ważne!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF - sorry, ale kwestionowanie tego, że zespół z takimi wynikami sprzedaży jak Maiden to mainstream, to już szczyt absurdu :) Zresztą, to przecież nic złego.
RALF pisze:2008: 33,000 Warszawa
Serio wtedy tyle było osób? Pamiętam, że było sporo, ale aż tyle?
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Było mniej. Pamiętam jak podczas koncertu Bruce mówił o 29 k.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W Poznaniu Bruce mówił chyba o 24k, nie 25k.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bruce róże rzeczy mówi, ja opieram się na komunikatach po-koncertowych i relacjach dziennikarskich.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ale to nie jest tak, że on mówi liczbę podaną zespołowi przez organizatora? Bo wątpię, by wchodził sobie za scenę i myślał "No całkiem ich tu sporo, powiem że 29k".

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Organizatora? Raczej przypadkowych ludzi, których zapytał o to przed wyjściem na estradę.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Schizoid pisze: śr gru 13, 2017 9:57 pm W Poznaniu Bruce mówił chyba o 24k, nie 25k.
Co i tak było b.dobrym wynikiem. Biorąc pod uwagę że tematyka trasy się nie zmieniła.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i koncerty rok po roku. Mnie względem zarówno nadchodzącej trasy jak i krakowskiej daty interesuje jedno, jakiej jakości będzie dźwięk? Owszem, podobno Tauron ma dobrą akustykę, niemniej po ostatnich wyczynach Walkera, można wszystkiego się spodziewać. Obczaiłem już dojazd z Głównego Dworca Krakowskiego:

Na przystanku Dworzec Główny zatrzymują się linie tramwajowe nr: 4, 10, 14, 52, 62, 64 i autobusy: 124, 424.
Na przystanku Dworzec Główny Tunel zatrzymuje się linia tramwajowa nr 5.

Jak na ten moment Smok Ticket nie organizuje wyjazdu z Łodzi, pewnie do lipca w tej kwestii wiele się zmieni, niemniej - pociągi/busy z Łodzi i Pabianic też kursują, zatem nie ma problemu.
Deleted User 1499

Ja się muszę za jakimś noclegiem rozejrzeć bo planujemy z żoną kilka dni zabawić.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Marek, a na Węgry znowu byś jechał na koncert?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

sekcjazwlok pisze: czw gru 14, 2017 12:17 pm Ja się muszę za jakimś noclegiem rozejrzeć bo planujemy z żoną kilka dni zabawić.
Oj, spokojnie - hoteli/moteli w Grodzie Kraka - dostatek :)
Deleted User 1499

UptheIronsWro pisze: czw gru 14, 2017 12:32 pm Marek, a na Węgry znowu byś jechał na koncert?
Zastanawiam się cały czas. Mam jeszcze opcje Berlin, plus ze Szczecina organizowany będzie wypad do Pragi. Muszę koszta przeliczyć :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: śr gru 13, 2017 6:55 pmA co do nieuczciwości, to przede wszystkim był to rozmiar GC i stosowanie, że to lepsze miejsce za wyższą cenę, gdzie przy rozmiarze sektora sugestia była nieuczciwe. Teraz jest po prostu drożej, ale została jeszcze kwestia EE.
No właśnie problem GC był, teraz go nie ma.

A EE to nie jest przecież gwarancja miejsca przy barierce, tylko możliwość wcześniejszego wejścia na obiekt.
Ostatnio zmieniony czw gru 14, 2017 7:27 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

sekcjazwlok pisze: czw gru 14, 2017 1:07 pm
UptheIronsWro pisze: czw gru 14, 2017 12:32 pm Marek, a na Węgry znowu byś jechał na koncert?
Zastanawiam się cały czas. Mam jeszcze opcje Berlin, plus ze Szczecina organizowany będzie wypad do Pragi. Muszę koszta przeliczyć :D
Sopron kosztuje 400 zł z wszystkim mniej więcej. Nie wiadomo jeszcze o której będzie wyjazd. Prawdopodobnie 5-6 rano, ale to jeszcze się okaże. Myślę, że koncert będzie lepszy od czeskiego dlatego, że w Czechach bardzo trudno o dostanie się blisko sceny. Takie zwyczaje tamtejszej publiczności, że jest trochę jak w operze. Na Węgrzech jak pamiętasz nie było z tym żadnego problemu.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: czw gru 14, 2017 1:20 pm A EE to nie jest przecież gwarancja miejsca przy barierce, tylko możliwość wcześniejszego wejścia na obiekt.
Ale sugestia, że wejdziesz przed wszystkimi w przypadku istnienia FTTB też nie jest całkiem uczciwa. Poza tym nie mam z tym problemu. Jak ktoś ma więcej kasy i mocny pęcherz... :)

W każdym razie - poprawiło się pod względem przejrzystości po rezygnacji z sektora GC.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ