Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: UptheIronsWro »

remi pisze: pn gru 11, 2017 4:59 pm
UptheIronsWro pisze: pn gru 11, 2017 11:18 am Były Benjamin Breeg i These Colours Don't Run w 2010 roku na kilku koncertach w Europie.
I na żywo to była mega miazga :twisted:
Tak, wyszły bardzo dobrze. To chyba są dwa najlepsze koncertowe utwory z A Matter of Life and Death. Od tego koncertu zacząłem się powolutku przekonywać do tego albumu. Mimo wszystko najlepsze na tej trasie były utwory z Brave New World. Przede wszystkim tytułowy i Ghost of Navigator. Myślę, że mogli jeszcze bardziej postawić na ten album wtedy. Mercenary zamiast Wildest Dreams i Dream of Mirrors zamiast choćby Hallowed Be thy Name i byłoby idealnie. Blood Brothers wtedy mi się bardzo spodobał bo za pierwszym razem dobrze się ten utwór odbiera na żywo. Traci gdy słyszy się go już któryś raz bardziej niż inne. Zwłaszcza, że w 2010 r. zamiast durnej i dziecinnej mowy o "fucking Jedi" był hołd dla zmarłego Ronniego Jamesa Dio.

Death or Glory byłoby pójściem na łatwiznę, trudno o bardziej niepotrzebny utwór w 2018 roku.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: gumbyy »

UptheIronsWro pisze: śr gru 13, 2017 4:12 pmTak, wyszły bardzo dobrze. To chyba są dwa najlepsze koncertowe utwory z A Matter of Life and Death. Od tego koncertu zacząłem się powolutku przekonywać do tego albumu. Mimo wszystko najlepsze na tej trasie były utwory z Brave New World. Przede wszystkim tytułowy i Ghost of Navigator. Myślę, że mogli jeszcze bardziej postawić na ten album wtedy. Mercenary zamiast Wildest Dreams i Dream of Mirrors zamiast choćby Hallowed Be thy Name i byłoby idealnie. Blood Brothers wtedy mi się bardzo spodobał bo za pierwszym razem dobrze się ten utwór odbiera na żywo. Traci gdy słyszy się go już któryś raz bardziej niż inne. Zwłaszcza, że w 2010 r. zamiast durnej i dziecinnej mowy o "fucking Jedi" był hołd dla zmarłego Ronniego Jamesa Dio.
A teraz popatrz na nazwę tego tematu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Budziol »

Dzis dostalem nowy fc magazine. Na okladce duzy format witrazy.

Ten cyrkiel z witraza, ktory wszyscy przypisali RTTAM (dla mnie od poczatku dziwny pomysl - to tak jakby na trasie Legacy znow grali SSOTSS) przeglądając gazetke jest identyczny z clairvoyant
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A chwalą się trasą 2018, jej ewentualnymi atrakcjami wizualnymi?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ciekawe czy na kartce świątecznej są ewentualne podpowiedzi. Jest serce z SSOASS, zegar 23:58, armaty, miecze, topór, Eddie z FOTD, Eddie z TBOS, Eddie z DoD lub śmierć pojawiająca się na niektórych okładkach, każdy członek zespołu ma także maskę Eddiego, jest piwo Hallowed, jest mózg, świece z SSOASS.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Gdzie na SSOASS jest serce? To mi bardziej do TBOS pasuje.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Serce na osobnym talerzyku a macica z płodem z SSOASS - na innym...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: sob gru 16, 2017 11:33 am Gdzie na SSOASS jest serce? To mi bardziej do TBOS pasuje.
Tak, chodziło o TBOS, ale płód z SSOASS jest na pierwszym planie i mi się pomyliło :D
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

MaidenFan pisze: pt gru 15, 2017 11:23 pm Ciekawe czy na kartce świątecznej są ewentualne podpowiedzi. Jest serce z SSOASS, zegar 23:58, armaty, miecze, topór, Eddie z FOTD, Eddie z TBOS, Eddie z DoD lub śmierć pojawiająca się na niektórych okładkach, każdy członek zespołu ma także maskę Eddiego, jest piwo Hallowed, jest mózg, świece z SSOASS.
Jestem na 99% pewny, że zarysu setlisty jeszcze nie ma. Wszystkie podpowiedzi się wzajemnie wykluczają. Setlista z gry komputerowej, kartka świąteczna, teaser i wreszcie witraż. Najbardziej prawdopodobny jest oczywiście teaser trasy. Wydaje się, że na 90% w secie znajdzie się cała szóstka utworów w nim zawartych czyli Fear of the Dark, Trooper, Number of the Beast, Run to the Hills, Aces High i Two Minutes to Midnight. Ostatecznie będą decydować próby na kilka tygodni przed trasą. Takich sytuacji jak w 2012 r. gdzie ostatecznie wypadło Infinite Dreams na rzecz Afraid too Shoot Strangers będzie sporo. Trasy albumowe i historyczny kilka miejsc w secie niejako narzucały, tutaj jest inaczej. Myślę, że set może być równie dobrze znakomity i bardzo ciekawy jak i słabiutki i oklepany. Zobaczymy jeszcze co z Hallowed Be thy Name, który nie licząc trasy Maiden England był grany zawsze. Głupio to zabrzmi, ale lepiej by było gdyby go nie grali bo może się okazać, że zabierze miejsce Clansmanowi czy Flight of Icarus w ostatecznym rozrachunku. Raczej ogromna większość fanów już ten utwór miała okazję usłyszeć, na tamte może już nigdy nie być szansy. Liczę też, że zrezygnują z utworów z Book of Souls, to byłoby pójście na łatwiznę.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Drugi Ralf, sam sobie wielokrotnie zaprzecza w jednym poscie i pierdyliardowy raz pisze to samo w setnym temacie :roll:

Na 99% nie ma setlisty, po czym wymienia co będzie na 90% w secie bo tak jest w zwiastunie :D
Jak nie ma setlisty to witraze i zajawka jest gowno warta.
Nie maja pojecia co zagraja, ale wypadnie FLIGHT czy CLANSMAN.
No qwa czlowieku kontroluj się co piszesz bo nabijasz tylko posty bez ladu i składu.

A moim zdaniem jak najbardziej zarys setlisty jest i witraze na 100% maja z nia cos wspolnego
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sadze, że mają z 20 numerow i przed trasa okroja az powstanie set.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze: sob gru 23, 2017 6:53 pm Drugi Ralf, sam sobie wielokrotnie zaprzecza w jednym poscie i pierdyliardowy raz pisze to samo w setnym temacie :roll:

Na 99% nie ma setlisty, po czym wymienia co będzie na 90% w secie bo tak jest w zwiastunie :D
Jak nie ma setlisty to witraze i zajawka jest gowno warta.
Nie maja pojecia co zagraja, ale wypadnie FLIGHT czy CLANSMAN.
No qwa czlowieku kontroluj się co piszesz bo nabijasz tylko posty bez ladu i składu.

A moim zdaniem jak najbardziej zarys setlisty jest i witraze na 100% maja z nia cos wspolnego
Hehehe...

Ja myślę, że oni teraz nie zawracają sobie specjalnie głowy czymś takim jak setlista. Wiadomo, że mają ograną grupę wiadomych utworów i z nich coś wykroją. Do tego Stefan zadecyduje, że będzie grany ten epik i koniec. Wrzucili te witraże, podpowiedzi i podpuchy, żeby fani mieli o czym dyskutować. Część numerów będzie trafiona, ale nie znaczy,że wszystkie z tych podpowiedzi będą wykorzystane. Tym bardziej, że dany obrazek można przypasować pod kilka numerów.
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Flight of Icarus akurat nie można. Ten obrazek to tylko i wyłącznie ten utwór. To nie jest Rime of the Ancient Mariner przed SBIT czy Seventh Son of a Seventh Son przed ME. Wtedy była pewność tych utworów jak i jeszcze kilku innych. Teraz równie dobrze może być set oparty tylko na hiciorach, a może być 5-6 hitów i 10 utworów, które dotąd były rzadko. Dlatego to daje pole do spekulacji.

Co jeśli set okaże się diametralnie różny od obrazków z witraża? Nic, ludzie i tak już będą mieli bilety, a muzycy zawsze mogą powiedzieć, że zmienili zdanie lub sto innych rzeczy.

Na zdrowy rozum w setach best-off zespół gra te najbardziej znane utwory, ale także te najbardziej koncertowe. Więc jeśli Clansman mi tu pasuje to Flight of Icarus już mniej. Nie grali tego utworu ponad 30 lat, a Clansman swój szlak bojowy przeszedł na Rock in Rio, które dla tego składu jest czymś co dla tego z lat '80 Live after Death. O ile Flight to w sumie singiel i jest to jakiś argument by go grać to już Mariner czy Paschendale o których pisał Wicker wydają mi się kompletnie nieprawdopodobne.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Bycie singlem to żaden argument, szczególnie 30 lat po jego premierze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: sob gru 23, 2017 7:14 pma muzycy zawsze mogą powiedzieć, że zmienili zdanie lub sto innych rzeczy.
Muzycy nic nie powiedzą ;) Nie będzie konferencji prasowej z okazji ogłoszenia setlisty. Będzie pierwszy koncert i tam dowiemy się jaki jest set na trasie. Oczywiście jeszcze szybko zmienią jakiś fajny numer na "Wrathchild" i tak już zostanie do końca trasy. Dzisiaj = wróżenie z fusów.
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: sob gru 23, 2017 8:56 pmBędzie pierwszy koncert i tam dowiemy się jaki jest set na trasie.
Saku Suurhall awaits. :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

gumbyy pisze: sob gru 23, 2017 8:56 pm
UptheIronsWro pisze: sob gru 23, 2017 7:14 pma muzycy zawsze mogą powiedzieć, że zmienili zdanie lub sto innych rzeczy.
Oczywiście jeszcze szybko zmienią jakiś fajny numer na "Wrathchild" i tak już zostanie do końca trasy.
Dlatego jadę na pierwszy koncert :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dzosef pisze: sob gru 23, 2017 9:24 pmDlatego jadę na pierwszy koncert :D
Ja też i radość z tego mnie rozpiera. :wink:
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

rzygać mi się chce jak czytam te wypociny UptheIronsWro... :facepalm:
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

The_Alchemist pisze: sob gru 23, 2017 10:17 pm rzygać mi się chce jak czytam te wypociny UptheIronsWro... :facepalm:
Ja już go zaczynam ignorować :D
ODPOWIEDZ