Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
W sumie, jak nie można godnie zarobić z płyt, to trzeba z czegoś żyć 
Tańsze CD? TBOS po premierze kosztowało 57 złotych. Rozumiem, że to 2 CD, ale jednak. A Gilmour to ostatnio już w ogóle cenowo odjechał z tymi Pompejami. Są płyty, które kosztują normalne pieniądze (na przykład nowy Accept od razu można było kupić za coś około 35 złotych), ale większość wciąż przegina.
Cena winyli to inny temat, ale dla mnie równie chory. Nie kupuję ich wiele, bo z tego nośnika słucham tylko wyjątkowej muzyki, ale czarne krążki z cyfrowym brzmieniem kosztujące 110 złotych to jakiś żart. Winyle mogą kosztować 50 złotych i to udowadnia ta cała akcja z Biedronką, którą podłapał też Empik - sklep specjalizujący się w handlu muzyką. Po prostu to jest biznes do zarabiania na snobach delektujących się rzekomo lepszym dźwiękiem, a tak naprawdę słuchają tego samego, co jest na CD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Aha, to jeśli kupowałem wznowione single IM z lat '80tych za 40PLN - to według Ciebie jestem "głupi człowiek"?
Myślę, że raczej kolekcjoner. W końcu te wznowienia miały kolekcjonerski charakter. Tak samo jak box Dickinsona.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A doczytałeś do końca ze zrozumieniem?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie, nie jestem kolekcjonerem...
W moim odczuciu osoba zbierająca takie rzeczy to kolekcjoner. Kupowanie 2 najbardziej znanych płyt zespołu, a zbieranie dyskografii i specjalnych wydań to różne rzeczy.
Nie mogę się nazwać kolekcjonerem, kupiłem te single, bo jeszcze za dzieciaka bardzo chciałem je mieć a to w PRLu było nie do zdobycia. Ot taki ze mnie kolekcjoner 
Ale chyba nie robisz tego w celu pokazania innym "patrzcie robaki jaka ze mnie elita"?
A do takich osób odnosił się fragment mojej wypowiedzi.
Ale cóż z tego, że nie robię, jak inni sobie tak myślą...
Serio obchodzi Cię zdanie innych na takie tematy? Kupujesz, bo lubisz, bo chcesz. Jak Ci to sprawia radość, to tyle w temacie.
No jasne, tyle że bez twojej woli i tak inni będa sobie dorabiać "dalszy ciąg historii", to ich problem albo takie hobby.
Ale co mnie obchodzą jakieś testy i po co miałbym to robić? Słucham muzyki z CD i w zupełności mi to wystarcza. Nie mam potrzeby przekonywać kogokolwiek, że CD brzmi lepiej niż inny format. Mam na to wywlone. Płyty kupuję dla siebie i dla swojej przyjemności
www.MetalSide.pl
I takie podejście doskonale rozumiem, sam tak robię. Natomiast co do potrzeby przekonywania lub jej braku - sam poruszyłeś kwestię "Kiepskiej jakości muzyki z YT" stąd moja odpowiedź. Temat zresztą pojawiał się tutaj kilka razy i nie wiem nawet czy nie Ty (ręki sobie za to uciąć nie dam, ale tak mi się wydaje) również wtedy dawałeś ten argument, który jest argumentem nietrafionym - to wszystkogumbyy pisze:Ale co mnie obchodzą jakieś testy i po co miałbym to robić? Słucham muzyki z CD i w zupełności mi to wystarcza. Nie mam potrzeby przekonywać kogokolwiek, że CD brzmi lepiej niż inny format. Mam na to wywlone. Płyty kupuję dla siebie i dla swojej przyjemności![]()
Natomiast nie dyskutuję z tym, że muzyka na fizycznym nośniku to fajna sprawa czy tym bardziej z tym, że za muzykę po prostu trzeba płacić - pod tym się podpisuję.
Testów nie robię, ale jak czasami odpalam coś na YT to słyszę jak to słabo brzmi. Pisałem wcześniej, że laptopa nie mam podłączonego do głośników, ale i tak kompresja jest słyszalna.
No i fajnie, że mamy takie samo podejscie co do słichania muzyki
No i fajnie, że mamy takie samo podejscie co do słichania muzyki
www.MetalSide.pl
- dostoevsky
- -#Assassin

Bruce w University Challenge: https://www.youtube.com/watch?v=XqrBX3fI4us
Apropo nowych płyt- dziś premiera nowego kawałka z nadchodzącego albumu Judas Priest "Firepower":
https://vimeo.com/249685593
Posłuchajcie jak brzmią gitary w heavy metalu. Można? Można. Ale Priest nie boją się kombinować z brzmieniem i producentami. Wzięli Sneapa i efekt jest od razu kopiący w tyłek.
Posłuchajcie jak brzmią gitary w heavy metalu. Można? Można. Ale Priest nie boją się kombinować z brzmieniem i producentami. Wzięli Sneapa i efekt jest od razu kopiący w tyłek.
Wiemy, kawałek jest już tam od wczoraj 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Tu nie Sneap, a Tom Allom jest ważniejszy.sajki pisze: ↑pt sty 05, 2018 9:50 am Apropo nowych płyt- dziś premiera nowego kawałka z nadchodzącego albumu Judas Priest "Firepower":