27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)
Ale mogli celowo jakieś miejsca zostawić na tzw. ostatnią okazję, przecież zawsze tak jest.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Z tego co widzę właśnie nie. Na estońskim koncercie jest sold out i to jest ostateczna liczba sprzedanych biletów. Nie można robić dokładek na płycie dlatego, że płyta ma ograniczoną pojemność.
W Polsce (a i nawet w wielu krajach - patrz poprzednie trasy Maiden) można. Black Sabbath czy Meta - Sold Out natychmiastowy i dokładki (po parę biletów) były - były 
Metodą siłowąwydra77 pisze: ↑śr sty 03, 2018 11:34 pmJak zes to wyhaczyl?beaviso pisze: ↑śr sty 03, 2018 3:55 am Takie coś wyklikałem. Przez wyszukiarkę nie da się wejść na tę stronę:
https://www.ticketmaster.pl/event/iron- ... ilety/3477
M.
M.
-
Deleted User 5800
Efekt 500+
Jak to było w kabarecie: "to 500+ mnie z biedy wyrwało. Kiedyś nawet na wino nie było mnie stać, a teraz"... i na koncert można pójść
Jak to było w kabarecie: "to 500+ mnie z biedy wyrwało. Kiedyś nawet na wino nie było mnie stać, a teraz"... i na koncert można pójść
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

I taka zasada powinna obowiązywać wszędzie w przypadku sold out, inaczej to jest zwykłe oszustwo, nazywajmy rzeczy po imieniu.UptheIronsWro pisze: ↑czw sty 04, 2018 11:53 amNa estońskim koncercie jest sold out i to jest ostateczna liczba sprzedanych biletów.
Niekoniecznie. Jeżeli dodatkowe bilety, które pojawiają się po "soldout" pochodzą ze zwrotów od klientów (o ile organizator dopuszcza taką możliwość), to ok. Natomiast, jeżeli po prostu nie puszcza do sprzedaży całości i ogłasza soldout, a potem udostępnia kolejne sektory lub "dodrukowuje" płytę - oszustwo.Zakkahletz pisze: ↑czw sty 04, 2018 4:08 pmI taka zasada powinna obowiązywać wszędzie w przypadku sold out, inaczej to jest zwykłe oszustwo, nazywajmy rzeczy po imieniu.UptheIronsWro pisze: ↑czw sty 04, 2018 11:53 amNa estońskim koncercie jest sold out i to jest ostateczna liczba sprzedanych biletów.![]()
W przypadku naszego LN możemy się spodziewać, że pojedynczne sztuki na różne sektory będą się jeszcze pojawiały. Tak jak to było w przypadku innych organizowanych przez nich koncertów.
A co do biletów imiennych - przecież wystarczyłoby, żeby możliwość odsprzedania biletu była tylko za pośrednictwem organizatora - wtedy mógłby pilnować, żeby nikt nie zarabiał na biletach. Zdaje się, że tak można na niemieckim eventimie i chyba nawet nie ma tam ograniczeń co do ceny. Przynajmniej widziałem tam oferty w wolnej sprzedaży jak szukałem dla kumpla biletów na Stonsów.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4783
oj... ktoś tu nie zna realiów naszego Evil NationUptheIronsWro pisze: Nie można robić dokładek na płycie dlatego, że płyta ma ograniczoną pojemność.
Widzę, że koncert zaliczysz. Oj tak, LN ma rozmach 
Na pewno nie będzie ponad stan, czyli jedna osoba na 0,5m2. Prawie przed każdym koncertem w Tauron Arenie jest kontrola z centrum zarządzania kryzysowego i uwierz mi, że żadne uchybienia nie przejdąThe_Alchemist pisze: ↑czw sty 04, 2018 7:54 pmoj... ktoś tu nie zna realiów naszego Evil NationUptheIronsWro pisze: Nie można robić dokładek na płycie dlatego, że płyta ma ograniczoną pojemność.![]()
Teoretycznie tam może wejść 20k, podobno w rzeczywistości tyle było na BS w 2016 (LN mówili o ponad 18k), na Mecie około 22K podobnie Pearl Jam.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Oczywiście, właśnie o to mi chodzi. Możliwość odsprzedawania biletów imiennych za pośrednictwem organizatora też jest fair, a jeśli jej nie ma, to znów oszustwo albo przynajmniej grube chamstwo.
Na BS byłem w GC i wchodziłem na krótko przed koncertem. Spokojnie sobie stałem w 5-6 rzędzie, a później nawet 2-3. Wielkiego ścisku nie było. Oczywiście na Maiden będzie większe bydło, bo przecież tak trzeba...
www.MetalSide.pl
Zaryzykowałem i zobaczymy czy będzie to warte te 25 plus wysyłkabeaviso pisze: ↑czw sty 04, 2018 12:11 pmMetodą siłowąwydra77 pisze: ↑śr sty 03, 2018 11:34 pmJak zes to wyhaczyl?beaviso pisze: ↑śr sty 03, 2018 3:55 am Takie coś wyklikałem. Przez wyszukiarkę nie da się wejść na tę stronę:
https://www.ticketmaster.pl/event/iron- ... ilety/3477
M.Tak jak napisałem - nie da się tego wyszukać, ani wejść przez link. A jednak istnieje
Żal mi tych 35 zł, żeby przekonać się co takiego kryje się pod tym zakupem. W przypadku innych koncertów Collector Ticket jest po prostu droższym biletem z ładną grafiką. Tutaj wydaje się być to "bilet donikąd". A jednak można przeklikać zakup, tak więc albo będzie to pomyłka i zwrot kasy, albo coś tam przyślą np. ładny kartonik nieuprawniający do wejścia na arenę. A może to ukryte Meet & Greet
![]()
M.
Na eBilet takie info:
Bilety tymczasowo niedostępne. Zapisz się do fan alertu. Czyli pewnie będą dorzucać
Bilety tymczasowo niedostępne. Zapisz się do fan alertu. Czyli pewnie będą dorzucać
Niekoniecznie. Po akcji z Gilmourem też widniał u nich taki komunikat, a później g dorzucili.
Ale wtedy chyba nie robiło LN?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie, ale eBilet dystrybuował bilety, więc taki komunikat to chyba u nich standard po sold out i nie ma sensu się w nim niczego doszukiwać.