27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: johnny_o »

gumbyy pisze: sob sty 27, 2018 2:23 pm
Nikt nie spodziewa się chyba, że na drugim koncercie będzie wiatr hulał po hali? A policzysz bilety na płytę? Bo wiadomo, że sektory zejdą do koncertu. A na płycie będzie mniejszy/większy ścisk. A sold out zostanie ogłoszony ze względów marketingowych. Normalka.

Tak swoją drogą - większość narzeka i pluje na LN, a bilety kupują bez mrugnięcia okiem :lol: i koncerty sprzedają się jak ciepłe bułeczki :)
Nikt tu nie mówił o hulającym wietrze. Prognozy wahają się między ledwie dobrą sprzedażą a stuprocentowym sold out. Co do płyty i sektorów pełna zgoda, poza tym że gdzieś informacja o (sprzedanych) biletach na płytę będzie musiała figurować. Jeśli chodzi o sold out to właśnie ze względów marketingowych nie ogłoszą tego do czasu koncertu jeśli rzeczywiście tak nie będzie. W końcu będzie im zależało na tym aby sprzedać jak najwięcej biletów. Co innego po koncercie, wtedy rzeczywiście będą mogli się chwalić sold outem w oderwaniu od rzeczywistości ze względów marketingowych.
Ja narzekam i pluję, a bilety kupuję bardzo niechętnie. Z zasady bojkotuję imienne imprezy LN, wyjątek jestem w stanie zrobić dla zaledwie paru swoich ulubionych zespołów, w tym IM. Myślę że osób z takim podejściem jest całkiem sporo, i taka postawa nie odbiera nam prawa do krytyki organizatora.
Awatar użytkownika
johnny_o

RALF pisze: ndz sty 28, 2018 9:58 pm
Czy wyprzeda się całkowicie, tego nie wiem. 9 dni po starcie sprzedaży i jednak tych biletów zostało jeszcze grubo. Jeśli nawet ostatecznie zejdzie te 65% to i tak będzie dobrze, dwie sztuki w Tauron pod rząd, do tego grupa opatrzona u nas do bólu, ogromna konkurencja. Ja bezpiecznie przewiduję minimum 10K, tego się trzymam i będę bardzo zadowolony.
Do koncertu jeszcze pół roku, więc sprzedaż po tygodniu czy dwóch nie ma żadnego znaczenia. Konkurencja jak widać po przykładach Ozzy'ego czy Gn'R radzi sobie dużo, dużo gorzej. Część fanów zrobi obie daty w Tauronie w ramach jednej wycieczki, a część załapie się na drugi koncert po wyprzedaniu pierwszego. Co z tego że opatrzona do bólu, skoro olbrzymia rzesza fanów wychodzi z założenia że IM nigdy za dużo? W 2013 dwie halówki dzień po dniu w odległości 350 km wyprzedane, na Łódź bilety na GC w cenie nominalnej 242 zł tuż przed koncertem chodziły po 500 zł. Rok później stadion w Poznaniu również wyprzedany, i to na tej samej trasie (z kosmetycznymi zmianami) co rok wcześniej. W 2016 większy stadion we Wrocławiu pękał w szwach, a należy pamiętać że dzień wcześniej w Krakowie grało Black Sabbath. Bardzo wiele osób, w tym ja musiało podjąć decyzję. W moim przypadku i zapewne nie tylko, wybór między zobaczeniem BS po raz pierwszy i ostatni a Maiden po raz szósty był oczywisty. To taki kontekst do moich przewidywań odnośnie wyprzedania drugiej daty.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

johnny_o pisze: pn sty 29, 2018 10:58 am Rok później stadion w Poznaniu również wyprzedany, i to na tej samej trasie (z kosmetycznymi zmianami) co rok wcześniej.
Eeeee... grali jakąś drugą sztukę w Poznaniu w 2014? Bo na tej co ja byłem to na górnych sektorach to wiatr hulał aż miło :B
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Górne sektory w Poznaniu od początku były wyłączone. Odliczyło się około 26,000 co w kontekście koncertów rok po roku na tej samej trasie należy uznać za świetny wynik.
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Rok później stadion w Poznaniu również wyprzedany, i to na tej samej trasie (z kosmetycznymi zmianami) co rok wcześniej.

No tak nie bardzo byl wyprzedany
Załączniki
vemmkjln.jpg
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, zdjęcie to jeszcze nic nie mówi - trzeba wiedzieć ile biletów przeznaczono do sprzedaży a ile realnie zeszło. Go - Ahead na kilka dni przed imprezą pisali, że zostały "ostatnie bilety". :D Pisali też na jakieś dwa miesiące przed imprezą o wyprzedaniu się płyty.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

RALF pisze: pn sty 29, 2018 12:52 pm Wiesz, zdjęcie to jeszcze nic nie mówi - trzeba wiedzieć ile biletów przeznaczono do sprzedaży a ile realnie zeszło. Go - Ahead na kilka dni przed imprezą pisali, że zostały "ostatnie bilety". :D Pisali też na jakieś dwa miesiące przed imprezą o wyprzedaniu się płyty.
Przede wszystkim na kilka dni przed koncertem wprowadzili "lucky tickety" po 99 zł żeby zapełnić stadion :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

zgo pisze: pn sty 29, 2018 8:50 amMoże w końcu zrobią koszulkę eventową na Kraków...
Mam nadzieję, że zrobią! Mało tego, nie byłoby głupie, gdyby w tej sprawie napisał do nich ktoś z ekipy rządzącej miastem, nie musiałaby to być żadna szycha, wystarczyłby ktoś z wydziału kultury. To byłaby ładna cegiełka dołożona do promocji miasta (co w roku wyborczym ma znaczenie, może nieduże, ale ma). ;) Eddie jako Lajkonik, w towarzystwie ziejącego ogniem Smoka, i mamy koszulkę albo bluzę jak marzenie. :mryellow:
Awatar użytkownika
johnny_o

Sam na koncert w Poznaniu dorwałem w dniu gigu bilet VIP za 200 zł (cena nominalna 699 zł). To plus wspomniane wyżej Lucky Ticket za 99 zł oraz dowód zdjęciowy mogą świadczyć że akurat ten koncert (co nie powinno dziwić w kontekście stadionu rok po halówkach z niemal identycznym repertuarem) sprzedał się procentowo najsłabiej ze wszystkich przeze mnie wymienionych. Co nie zmienia faktu że dwie halówki w jednym mieście dzień po dniu ze świeżutką trasą wyprzedadzą się do ostatniego miejsca.
Awatar użytkownika
johnny_o

Zakkahletz pisze: pn sty 29, 2018 9:49 pm
zgo pisze: pn sty 29, 2018 8:50 amMoże w końcu zrobią koszulkę eventową na Kraków...
Mam nadzieję, że zrobią! Mało tego, nie byłoby głupie, gdyby w tej sprawie napisał do nich ktoś z ekipy rządzącej miastem, nie musiałaby to być żadna szycha, wystarczyłby ktoś z wydziału kultury. To byłaby ładna cegiełka dołożona do promocji miasta (co w roku wyborczym ma znaczenie, może nieduże, ale ma). ;) Eddie jako Lajkonik, w towarzystwie ziejącego ogniem Smoka, i mamy koszulkę albo bluzę jak marzenie. :mryellow:
Eddie Rips Up Wawel Tour? :wink:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: wt sty 30, 2018 10:29 am Sam na koncert w Poznaniu dorwałem w dniu gigu bilet VIP za 200 zł (cena nominalna 699 zł). To plus wspomniane wyżej Lucky Ticket za 99 zł oraz dowód zdjęciowy mogą świadczyć że akurat ten koncert (co nie powinno dziwić w kontekście stadionu rok po halówkach z niemal identycznym repertuarem) sprzedał się procentowo najsłabiej ze wszystkich przeze mnie wymienionych. Co nie zmienia faktu że dwie halówki w jednym mieście dzień po dniu ze świeżutką trasą wyprzedadzą się do ostatniego miejsca.
Miejmy nadzieję, trzymam kciuki, mój drogi. Najwyżej wprowadzą lucky tix a Eddie Rips Up Wawel - nieźle! :D
DiabloKg
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: DiabloKg »

Witam kto jedzie z Koszalina Kołobrzegu i okolic 27 na koncert?
Może jakaś ustawka i lecimy razem w większym gronie?
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

mimo że imienny to i tak bym się tym kodem kreskowym w necie nie chwalił. Różne rzeczy w Polszy możliwe ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No fakt, trochę zbyt odważne działanie.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

dokładnie,oszustów w sieci nie brakuje ,wystarczy udostepniony kod kreskowy , cyfry pod nim ,photoshop , dobra drukarka i możesz stracić bilet.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

To niech moderator to wywali, zamiast udzielać rad ;)

M.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

beaviso pisze: wt sty 30, 2018 5:08 pm To niech moderator to wywali, zamiast udzielać rad ;)

M.
Co się pojawiło w internecie, nigdy nie zniknie z internetu.
Jak dla mnie, po bilecie...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Nie przesadzajcie. Z tego jpg nie da się zrobić repliki biletu, na którą Evil Nation wpuściłoby kogoś na salę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

krusejder pisze: wt sty 30, 2018 7:13 pm Nie przesadzajcie. Z tego jpg nie da się zrobić repliki biletu, na którą Evil Nation wpuściłoby kogoś na salę
Z tego konkretnego zdjęcia nie zrobisz biletu, ale jeśli masz jeden oryginalny to już dużo łatwiej zrobić jego kopię podstawiając kod kreskowy z tego powyższego. Swoją drogą ciekawy sposób na pominięcie biletów imiennych - wystarczy wyprodukować nowy z innym nazwiskiem :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

mikdyb pisze: wt sty 30, 2018 7:36 pm
krusejder pisze: wt sty 30, 2018 7:13 pm Nie przesadzajcie. Z tego jpg nie da się zrobić repliki biletu, na którą Evil Nation wpuściłoby kogoś na salę
... Swoją drogą ciekawy sposób na pominięcie biletów imiennych - wystarczy wyprodukować nowy z innym nazwiskiem :D
Dobreeee!~ :pijak:
ODPOWIEDZ