Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Helloween

Post autor: pz »

Bilety na koncerty w Ravensburgu, Bambergu i Hamburgu są dostępne przez niemiecki eventim. Na Bamberg dostępne są w wersji print-at-home. Na pozostałe niestety tylko wysyłka po tych złodziejskich stawkach.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

To są wszystko daty grudniowe, XII 2018 ?? No to póki co nie warto się nimi interesować
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Na stronie Helloween mozna kupić print at home'y.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: pn lut 19, 2018 11:58 am Na stronie Helloween mozna kupić print at home'y.
No na Berlin mieliśmy 3 print-at-homy ze strony Helloween. Pamiętasz kolejkę do odbioru biletów i całe zamieszanie z tym związane? Nie chcę tego powtarzać.
krusejder pisze: To są wszystko daty grudniowe, XII 2018 ?? No to póki co nie warto się nimi interesować
Mnie interesuje ostatni koncert na trasie. Jak się nadarzy okazji, żeby kupić bilet bez dodatkowych 35 ojro za przesyłkę, to mam zamiar kupić. Niemcy co prawda się nie rzucają na bilety jak u nas, że po godzinie jest udawany soldout, ale wolę nie ryzykować.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

No to chłopaki udanego dyniowania dzisiaj w Kijowie :-) Czekamy na relację ;-)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ROZPIERDOOOOL

Najlepszy set na tej trasie. March of Time i Pumpkins United, w miejsce Tale i I Can! Grali bite 3h, koncert byl bardzo dlugi. Naglosnienie dobre, co jest pewnym regresem bo Berlin, Praga, Wwa i Madryt były naglosnione celujaco. Publika fajna, dosyc zywiolowa ale bardzo kulturalna. Gdzieś w oddali widziałem wojny kostkowe. Chlopaki w mega formie, Kai rozgadany, Weikath się do mnie uśmiechnął (!!!!!), trio moich stalych kumpli Kai-Kiske-Andi takze poznali i zbili piatki. Niestety nie mam cyckow, więc w przeciwieństwie do dziewczyn pare osób obok nie dostałem ani kostki ani zaproszenia na after show ;) .

Dynie jak zwykle 11/10, gdybym nie byl tak zmęczony to bym skakal ze szczescia. Byle do czerwca i Florencji

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dzięki Dzosef za relację
Widziałeś może merch? Były może jakieś nowe koszulki czy to samo co w zeszłym roku?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wystawili w ogole merchu :( . Może Japońce wszystko wymietli.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też szukałem merchu jak głupi i odszedłem z kwitkiem.
Kwit(ek) to po ukraińsku bilet.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze: wt kwie 10, 2018 8:49 pm Też szukałem merchu jak głupi i odszedłem z kwitkiem.
Kwit(ek) to po ukraińsku bilet.
Dla jednych kwitek dla innych listek. :)
Dzosef pisze: Weikath się do mnie uśmiechnął (!!!!!),
Skoro sam Weikath obdarzył Cię uśmiechem, to powinieneś jednak dostać zaproszenie na backstage.
Dzosef pisze: trio moich stalych kumpli Kai-Kiske-Andi takze poznali i zbili piatki.
Dobrze, że Cię o stalking nie oskarżyli :P

A na poważnie, cieszę się, że "chłopaki" trzymają poziom. Zmiany w secie, o których pisałeś na plus, ale z tego wynika, że jakieś pojedyncze zmiany mogą się pojawiać.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No niestety, biorąc pod uwagę, że zgadałem sie z jedna z wybranek i jej relacje z hotelu, to ja jednak wolę brak aftershow, brak kostek i zwykłe piąteczki ze sceny ;) . Nawet moje uwielbienie ma granice :D .

Tymczasem mój Dyniowy plan wygląda tak:

16.06 Firenze (Helloween + Maiden) Florencja
06.07 Rock Fest Barcelona
25.07 Fezen Fest, Węgry
04.08 Wacken, Niemcy

A potem po Europie jesienią i zimą ile tylko da radę :) .

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Aż tak ostro na backstage'u?

Koszulki z trasa na 2018 nie wskazuja na mnóstwo gigów na jesieni :( Ale może coś dorzuca jeszcze
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: śr kwie 11, 2018 12:55 am04.08 Wacken, Niemcy
Masz transport? :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: śr kwie 11, 2018 7:59 pm
Dzosef pisze: śr kwie 11, 2018 12:55 am04.08 Wacken, Niemcy
Masz transport? :)
Jeszcze nie, ale mysle czy nie probowac jeszcze ruszyc sie na Maiden do Newcastle i leciec z UK.
krusejder pisze: śr kwie 11, 2018 6:10 pm Aż tak ostro na backstage'u?

Koszulki z trasa na 2018 nie wskazuja na mnóstwo gigów na jesieni :( Ale może coś dorzuca jeszcze
A masz gdzies fotkę tej koszulki?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie mam, widzialem na koncercie kijowskim na ludziu
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pumpkins United to najlepsze co przydarzyło się tej kapeli. Oglądam sobie niektóre nagrania z ostatnich lat i to aż straszne... https://www.youtube.com/watch?v=A9d807qnGlM

To co robili z kawałkami typu I'm Alive i March of Time to była masakra i to nie tylko wokalna, Sasha zupełnie się nie nadaje a i Weikath swoje partie grał jakoś tak ch..owo.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: czw kwie 12, 2018 2:27 am Pumpkins United to najlepsze co przydarzyło się tej kapeli. Oglądam sobie niektóre nagrania z ostatnich lat i to aż straszne... https://www.youtube.com/watch?v=A9d807qnGlM

To co robili z kawałkami typu I'm Alive i March of Time to była masakra i to nie tylko wokalna, Sasha zupełnie się nie nadaje a i Weikath swoje partie grał jakoś tak ch..owo.
Jezu... byłem na tym koncercie... Deris pobił wszelkie rekordy nieprzygotowania :D A jeszcze takiego seta przygotowali :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dokładnie, ja byłem dzień później na Woodstocku i brzmiało to chyba jeszcze gorzej :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=L3kRggOdvJc
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Swoją drogą, ciekawie się losy odmieniają - albo naprawdę bardzo różne czynniki wpływają na poziom wykonawczy człowieka. Przed warszawskim koncertem myślałem, że Kiske totalnie przyćmi Derisa, a okazało się odwrotnie. Andi świetnie śpiewał, był wyluzowany i charyzmatyczny, natomiast Kiske dostarczał porządnie, ale bez rewelacji. Słyszałem, że ponoć nie do końca zdrowy był, ale czuć też było coś, co odbieram jako nieobycie z dużą sceną, w każdym razie, nie był na niej swobodny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

IgorW pisze: czw kwie 12, 2018 6:40 pm ale czuć też było coś, co odbieram jako nieobycie z dużą sceną, w każdym razie, nie był na niej swobodny.
Widziałem go w Unisonic i Hansen & Friends na WOA i tam spokojnie sobie radził na dużej scenie ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ