Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ghost

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: pt gru 08, 2017 7:01 am Jakieś 30 minut po północy CAD wleciało na Spotify ;)
Dzieki za cynk :)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No, odsłuch za mną. Jest naprawdę bardzo dobrze. Dobór utworów okej, chociaż szkoda, że na Elizabeth i Secular Haze musimy czekać do wydania CD/LP.

Wokal - tu jestem naprawdę miło zaskoczony. Zapewne dogrywany w studio, ale słucha się tego świetnie. Niektóre numery brzmią lepiej, niż ich wersje studyjne. I co ważne, podkład z taśm słychać bardzo rzadko. I da się? Tak, da się. Tylko trzeba chcieć. Jeśli Tobias rzeczywiście tak śpiewa, to podkład można wyrzucić lub bardzo zminimalizować, a nie robić takich jaj, jak były do tej pory.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Jak dla mnie koncertówka jest świetna. Muzycy i Papa brzmią dużo lepiej niż w studiu, fajne są malutkie kosmetyczne zmiany wprowadzone w partiach instrumentalnych, brzmi to świetnie, szczególnie bas.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Ja niestety mam inne odczucia... Wszystkie studyjne mam, koncertów parę zaliczyłem.
Słuchałem wczoraj cały dzień na spotify i brakuje mi takiego "powera". Mdle to brzmi :/ Nie ma mocy, ludzi też nie słychać jakby się bawili...
Szkoda, że z USA zrobili to wydanie. Podejrzewam, że z niejednego europejskiego koncertu wyszłoby to lepiej za sprawą bawiących i śpiewających ludzi
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Publika faktycznie na minus, to szczególnie słychać podczas Mummy Dust.

I zupełnie nie rozumiem obecności Devil Church na płycie. Ten utwór nie wnosi aboslutnie niczego, nie ma żadnego powiązania z Cirice i to naprawdę słychać. Wiem, dlaczego wykonywano go na koncertach, ale na CD to nie ma sensu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: pn gru 04, 2017 5:29 pm Okładka i tracklista w sieci. Niestety zawiodłem się, nie uwzględnili wyżej wymienionych przeze mnie utworów.
A to dziwne, bo ta wersja z youtube zawiera i Elizabeth i Secular Haze..
https://www.youtube.com/watch?v=HQgqWBA2qJo
Więc nie dostaliśmy pełnej wersji na spotify?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie tak. Elka i SH wlecą na płytach.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Czerwone tło i profilowe na facebooku. Pewnie niedługo otrzymamy singiel.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W ostatnim wywiadzie Forge wskazuje na premierę płyty w wiosnę/lato, więc pewnie okolice maja i czerwca. Singiel w marcu jest baaardzo możliwą opcją.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jest już zapowiedź trasy. Plakat zdobi jakaś postać o ksywie Protege i nowy Papa w tle, który ma krzyż I i pastorał II. Nazywa się Papa Nil, co znaczy...Zero ;) Czyli jednak nie IV, wbrew bandzie amerykańskich fanbojów snujących swoje dziwne teorie.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Ciekawe kiedy wleci singiel ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ptaszki ćwierkają, że w kwietniu.

Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Ghost - Chapter One: New Blood

https://www.youtube.com/watch?v=JKZ1yrenbIQ

:D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podobno dzisiaj ma być jakieś duże ogłoszenie. I to nie jest na prima aprilis, bo news z wczoraj.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Skąd to info?
Z komentarzy na yt można wyczytać nazwy 3 utworów - Rats, Danse Macabre i Life Eternal, ale też nie wiem czy są to domysły na podstawie poprzednich filmów, czy prawdziwe informacje.
Deleted User 7379

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... wideo.html

Teraz Rock też podaje, że singlem ma być utwór o tytule Rats a jego premiera ma być w kwietniu
Deleted User 7379

MaidenFan pisze: ndz kwie 01, 2018 4:03 pm Skąd to info?
Z komentarzy na yt można wyczytać nazwy 3 utworów - Rats, Danse Macabre i Life Eternal, ale też nie wiem czy są to domysły na podstawie poprzednich filmów, czy prawdziwe informacje.
https://www.revolvermag.com/music/ghost ... -interview

W wywiadzie dla Revolver Tobias Forge potwierdził tytuły tych utworów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Dudrix pisze: ndz kwie 01, 2018 4:25 pm
MaidenFan pisze: ndz kwie 01, 2018 4:03 pm Skąd to info?
https://www.revolvermag.com/music/ghost ... -interview

W wywiadzie dla Revolver Tobias Forge potwierdził tytuły tych utworów
Całkowicie to przegapiłem, dzięki!!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teraz Rock chyba tylko przewiduje, bo obecnie nikt nie ma informacji na temat premier. No chyba, że czytają moje posty tu i ówdzie :lol:

Strona Wolverinekills podała na FB, że dziś będzie duże ogłoszenie. Spodziewam się pokazania Protegowanego oraz informacji na temat albumu. Singiel też jest możliwy. Czy będzie to Rats - nie wiem. Nie chcę pisać za dużo, bo po prostu nie powinienem, ale nadchodząca era będzie zaskakująca i spektakularna.

EDIT
To z dzisiaj to raczej tylko fake. Niemniej w najbliższym czasie na pewno coś się ruszy.

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ghost lubie, ale osobiście wolę wokal i muzykę Tobiasa, czy jak kto woli Papy Emerituss w Repugnant. Choć to zasadniczo inna muzyka, to uważam, że "Epitome Of Darkness" jest świetna. To coś dla fanów death metalowego grania w stylu Entombed, Dismember, Necrovore, Autopsy czy momentami tych nowszych jak Tribulation albo Morbus Chron. Jak dla mnie rewelacja z tych, że tak powiem nowszych death metalowych rzeczy.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ