To są dwaj najwięksi raperzy w Polsce? To chyba ta scena już się na dobre uwsteczniła.Lipa pisze: ↑śr kwie 04, 2018 6:45 pm Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Metallica
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No są, biorac pod uwagę w jakich obiektach graja trasę.LukaSieka pisze: ↑czw kwie 05, 2018 6:55 pmTo są dwaj najwięksi raperzy w Polsce? To chyba ta scena już się na dobre uwsteczniła.Lipa pisze: ↑śr kwie 04, 2018 6:45 pm Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Żeby coś się uwsteczniło, musiałoby być kiedyś dobre 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Kolejna przeróbka zagrana w Genewie - tym razem Celtic Frost.
https://www.youtube.com/watch?v=dPvUSqR ... tion=share
Jestem naprawdę serio ciekawy czym zaskoczą w Krakowie (tylko nie piszcie już o Sławomirach itp.
)
https://www.youtube.com/watch?v=dPvUSqR ... tion=share
Jestem naprawdę serio ciekawy czym zaskoczą w Krakowie (tylko nie piszcie już o Sławomirach itp.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- LukaSieka

Dlaczego? Skoro w Czechach zagrali Jozin z Bazin i była świetna zabawa pod sceną to fajnie byłoby gdyby w Krakowie zagrali coś np. Bayer Full albo "Jesteś Szalona" z repertuaru Boys. Daje sobie rękę uciąć, że większość metalowców i fanów Metallicy śpiewałoby tekst, świetnie się przy tym bawiąc.
Wieś tańczy i śpiewa... Sam pomysł na granie coverów w każdym miejscu gdzie występują jest nawet fajny. Jednak granie disco polo? Litości. Polska scena rockowa jest znacznie bardziej rozbudowana niż Czeska, może tam faktycznie nie mieli z czego wybrać
W repertuarze Nohavicy ich nie widzę, XIII Stoleti też
Może nie znaleźli nic u naszych południowych sąsiadów, więc postanowili zrobić bekę. W Polsce pole manewu jest znacznie większe.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
I ja się z Tobą zgodzę LukaSieka ,że publika byłaby zadowolona i dobrze się bawiła bo dzisiejszy świat generalnie składa się z robienia nieustającej beki ze wszystkiego co jest na horyzoncie a sama Meta byłaby na drugi dzień we wszystkich polskich (i nie tylko) serwisach w czołówkach (i balon pt. Metallica jest jeszcze większy ) ale chyba nawet zewsząd hejtowani Lars&Co nie zniżyli by się do takich nizin ,są granice,nie mogą po swojemu zaaranżować choćby Chopina :-) ,czy coś z polskich standardów rockowych ? Dla mnie to byłby ukłon Mety w stosunku do fanów i z godnością mogliby spojrzeć w lustro...ale może ja stary piernik jestem i ludzie rzeczywiście chcieli by "Jesteś Szalona" by Metallica
Heh ,przypomniało mi się jak byłem z 10 lat temu na Rockotece i było bardzo drętwo ,nikt nie podrywał się od stołów , Dj puszczał smętnie Gunsów ,Coopera czy Bon Jovi ,dopiero znajoma(żeby rozruszać to skostniałe towarzystwo) poprosiła o zagranie Haddawaya "What Is Love"
i w jednej chwili cały parkiet metalowej braci był pełny i szalał w rytm disco muzyki...Jakby na to czekali od początku 
Heh ,przypomniało mi się jak byłem z 10 lat temu na Rockotece i było bardzo drętwo ,nikt nie podrywał się od stołów , Dj puszczał smętnie Gunsów ,Coopera czy Bon Jovi ,dopiero znajoma(żeby rozruszać to skostniałe towarzystwo) poprosiła o zagranie Haddawaya "What Is Love"
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- LukaSieka

Sam pomysł jest jak najbardziej ok. A czy Kirk i reszta nie mieli z czego wybrać i czy Polska scena rockowo-metalowa jest bardziej rozbudowana, to bym się spierał. Nie wiem nawet czy nie więcej czeskich zespołów metalowych jest bardziej znanych od wielu wielu lat na świecie niż tych polskich.
Jakie są czeskie zespoły, które mają na rynku Europejskim większą popularność niż taki behemoth, vader czy chociażby riverside?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- LukaSieka

Nie pisałem o tym, że któryś zespół ma większą popularność, tylko, że jest tych zespołów znanych na świecie więcej niż polskich.
A propos wymienionego Vader to oni przecież grają na płytach covery czeskich zespołów, a nie czeskie Vadera
Podobnie Behemoth z resztą. To oni inspirowali się i byli pod ogromnym wrażeniem wyczynami naszych czeskich sąsiadów jak sami mówili w wywiadach.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Błagam, przecież to nie Meta wybiera kawałek tylko podtyka im to lokalna wytwórnia.
W Polsce będzie Lady Pank, bo wydaje ich Universal (a to, że mamy lepsze rockowe zespoły, np. Budkę Suflera, to już kwestia drugorzędna). Stąd też spotkanie Borysewicza z Trujilo w Pradze, prawdopodobnie zaaranżowane przez Universal. Na pewno dla Lady Pank to także genialna promocja i nie zdziwiłbym się, gdyby wręcz musieli zabulić Universal za ten "zaszczyt" i zwiększyć im procent udziałów w sprzedaży. 
-
Deleted User 4876
Hmmm no ale nie sądzę aby goście od Jozina coś płacili..chociaż powyższa teoria brzmi racjonalnie...hmmm. Ja się nie znam..po prostu Jozin ma w Czechach taki status..ze jakby zmieniali hymn to myślę, że byłaby ta propozycja mega wysoko
Szkoda tylko że Robert nie ubrał koszulki z Krecikiem 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Może czeski Universal nie był nastawiony tylko na hajs... albo to oni wydają Jozina?thorgal_30 pisze: ↑śr kwie 18, 2018 12:38 am Hmmm no ale nie sądzę aby goście od Jozina coś płacili..chociaż powyższa teoria brzmi racjonalnie...hmmm. Ja się nie znam..po prostu Jozin ma w Czechach taki status..ze jakby zmieniali hymn to myślę, że byłaby ta propozycja mega wysokoSzkoda tylko że Robert nie ubrał koszulki z Krecikiem
![]()
Zanim przeczytałem post Wickera pomyślałem sobie - powinni wybrać jakiś rockowy szlagier, łatwy do uchwycenia muzycznie - o, na ten przykład nadawałby się Lady Pank - refren "Mniej niż zero".
P.S. Interpretacja znaczenia tytułu wymienionego kawałka w odniesieniu do Mety - dozwolona indywidualnie
P.S. Interpretacja znaczenia tytułu wymienionego kawałka w odniesieniu do Mety - dozwolona indywidualnie