Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Metallica

Post autor: LukaSieka »

Lipa pisze: śr kwie 04, 2018 6:45 pm Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
To są dwaj najwięksi raperzy w Polsce? To chyba ta scena już się na dobre uwsteczniła.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

LukaSieka pisze: czw kwie 05, 2018 6:55 pm
Lipa pisze: śr kwie 04, 2018 6:45 pm Dwaj aktualnie najwięksi raperzy polscy nagrali coś. Co o tym sądzicie? Ja osobiście lubię obu i chciałbym znać Waszą opinię.
https://www.youtube.com/watch?v=LI328pQ ... e=youtu.be
To są dwaj najwięksi raperzy w Polsce? To chyba ta scena już się na dobre uwsteczniła.
No są, biorac pod uwagę w jakich obiektach graja trasę.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: śr kwie 04, 2018 7:29 pm Co za gówno. Dobrze, że kiedy millenialsi wyrosną już z tej muzyki, ten numer najprawdopodobniej trafi na śmietnik historii.
Gang Albanii też był wszędzie, teraz jakoś ucichło. Kwestia czasu. Na szczęście..
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

MaidenFan pisze: czw kwie 05, 2018 7:10 pm Gang Albanii też był wszędzie, teraz jakoś ucichło. Kwestia czasu. Na szczęście..
Z tego co czytałem to pokłócili się o kasę i rozpadli
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Żeby coś się uwsteczniło, musiałoby być kiedyś dobre :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Lando pisze: czw kwie 05, 2018 7:13 pm
MaidenFan pisze: czw kwie 05, 2018 7:10 pm Gang Albanii też był wszędzie, teraz jakoś ucichło. Kwestia czasu. Na szczęście..
Z tego co czytałem to pokłócili się o kasę i rozpadli
Chwała im za to :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Shedao Shai pisze: czw kwie 05, 2018 7:16 pm Żeby coś się uwsteczniło, musiałoby być kiedyś dobre :)
Mogło się uwstecznić ze złego w bardzo złe ;)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Kolejna przeróbka zagrana w Genewie - tym razem Celtic Frost.

https://www.youtube.com/watch?v=dPvUSqR ... tion=share

Jestem naprawdę serio ciekawy czym zaskoczą w Krakowie (tylko nie piszcie już o Sławomirach itp. :mryellow: )
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
LukaSieka

mic7 pisze: wt kwie 17, 2018 10:02 am Jestem naprawdę serio ciekawy czym zaskoczą w Krakowie (tylko nie piszcie już o Sławomirach itp. :mryellow: )
Dlaczego? Skoro w Czechach zagrali Jozin z Bazin i była świetna zabawa pod sceną to fajnie byłoby gdyby w Krakowie zagrali coś np. Bayer Full albo "Jesteś Szalona" z repertuaru Boys. Daje sobie rękę uciąć, że większość metalowców i fanów Metallicy śpiewałoby tekst, świetnie się przy tym bawiąc.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wieś tańczy i śpiewa... Sam pomysł na granie coverów w każdym miejscu gdzie występują jest nawet fajny. Jednak granie disco polo? Litości. Polska scena rockowa jest znacznie bardziej rozbudowana niż Czeska, może tam faktycznie nie mieli z czego wybrać ;) W repertuarze Nohavicy ich nie widzę, XIII Stoleti też ;) Może nie znaleźli nic u naszych południowych sąsiadów, więc postanowili zrobić bekę. W Polsce pole manewu jest znacznie większe.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

I ja się z Tobą zgodzę LukaSieka ,że publika byłaby zadowolona i dobrze się bawiła bo dzisiejszy świat generalnie składa się z robienia nieustającej beki ze wszystkiego co jest na horyzoncie a sama Meta byłaby na drugi dzień we wszystkich polskich (i nie tylko) serwisach w czołówkach (i balon pt. Metallica jest jeszcze większy ) ale chyba nawet zewsząd hejtowani Lars&Co nie zniżyli by się do takich nizin ,są granice,nie mogą po swojemu zaaranżować choćby Chopina :-) ,czy coś z polskich standardów rockowych ​? Dla mnie to byłby ukłon Mety w stosunku do fanów i z godnością mogliby spojrzeć w lustro...ale może ja stary piernik jestem i ludzie rzeczywiście chcieli by "Jesteś Szalona" by Metallica :roll:

Heh ,przypomniało mi się jak byłem z 10 lat temu na Rockotece i było bardzo drętwo ,nikt nie podrywał się od stołów , Dj puszczał smętnie Gunsów ,Coopera czy Bon Jovi ,dopiero znajoma(żeby rozruszać to skostniałe towarzystwo) poprosiła o zagranie Haddawaya "What Is Love" :D i w jednej chwili cały parkiet metalowej braci był pełny i szalał w rytm disco muzyki...Jakby na to czekali od początku :wink:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

mic7 pisze: wt kwie 17, 2018 12:48 pm ale chyba nawet zewsząd hejtowani Lars&Co nie zniżyli by się do takich nizin ,są granice
Nie byłbym taki pewny ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Emilio pisze: wt kwie 17, 2018 11:45 am Sam pomysł na granie coverów w każdym miejscu gdzie występują jest nawet fajny. Jednak granie disco polo? Litości. Polska scena rockowa jest znacznie bardziej rozbudowana niż Czeska, może tam faktycznie nie mieli z czego wybrać ;)
Sam pomysł jest jak najbardziej ok. A czy Kirk i reszta nie mieli z czego wybrać i czy Polska scena rockowo-metalowa jest bardziej rozbudowana, to bym się spierał. Nie wiem nawet czy nie więcej czeskich zespołów metalowych jest bardziej znanych od wielu wielu lat na świecie niż tych polskich.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jakie są czeskie zespoły, które mają na rynku Europejskim większą popularność niż taki behemoth, vader czy chociażby riverside?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
LukaSieka

Emilio pisze: wt kwie 17, 2018 3:07 pm Jakie są czeskie zespoły, które mają na rynku Europejskim większą popularność niż taki behemoth, vader czy chociażby riverside?
Nie pisałem o tym, że któryś zespół ma większą popularność, tylko, że jest tych zespołów znanych na świecie więcej niż polskich.
A propos wymienionego Vader to oni przecież grają na płytach covery czeskich zespołów, a nie czeskie Vadera :).
Podobnie Behemoth z resztą. To oni inspirowali się i byli pod ogromnym wrażeniem wyczynami naszych czeskich sąsiadów jak sami mówili w wywiadach.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Błagam, przecież to nie Meta wybiera kawałek tylko podtyka im to lokalna wytwórnia. :lol: W Polsce będzie Lady Pank, bo wydaje ich Universal (a to, że mamy lepsze rockowe zespoły, np. Budkę Suflera, to już kwestia drugorzędna). Stąd też spotkanie Borysewicza z Trujilo w Pradze, prawdopodobnie zaaranżowane przez Universal. Na pewno dla Lady Pank to także genialna promocja i nie zdziwiłbym się, gdyby wręcz musieli zabulić Universal za ten "zaszczyt" i zwiększyć im procent udziałów w sprzedaży. 8)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Hmmm no ale nie sądzę aby goście od Jozina coś płacili..chociaż powyższa teoria brzmi racjonalnie...hmmm. Ja się nie znam..po prostu Jozin ma w Czechach taki status..ze jakby zmieniali hymn to myślę, że byłaby ta propozycja mega wysoko ;-) Szkoda tylko że Robert nie ubrał koszulki z Krecikiem :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

thorgal_30 pisze: śr kwie 18, 2018 12:38 am Hmmm no ale nie sądzę aby goście od Jozina coś płacili..chociaż powyższa teoria brzmi racjonalnie...hmmm. Ja się nie znam..po prostu Jozin ma w Czechach taki status..ze jakby zmieniali hymn to myślę, że byłaby ta propozycja mega wysoko ;-) Szkoda tylko że Robert nie ubrał koszulki z Krecikiem :D
Może czeski Universal nie był nastawiony tylko na hajs... albo to oni wydają Jozina? 8) :lol:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Zanim przeczytałem post Wickera pomyślałem sobie - powinni wybrać jakiś rockowy szlagier, łatwy do uchwycenia muzycznie - o, na ten przykład nadawałby się Lady Pank - refren "Mniej niż zero".

P.S. Interpretacja znaczenia tytułu wymienionego kawałka w odniesieniu do Mety - dozwolona indywidualnie :P
ODPOWIEDZ