Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Ghost

Post autor: MaidenFan »

1 czerwca - Prequelle.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Czyli jednak.

Słucham Rats ze Spotify i bdb jest. A teledysk zajebisty, Copia to niezły zawadiaka. I fajne nawiązanie do Apokalipsy.

Na zdjęciach promocyjnych są tylko 4 Ghoule. Tobias nie zdążył zrekrutować ostatniego, czy redukcja liczby członków zespołu?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Gdyby nie zdążył, to zawsze by mógłby ktokolwiek inny pozować do zdjęcia. Z takiego zdjęcia i tak byłoby ciężko wywnioskować czy to ta sama osoba czy nie.
Chociaż w teledysku Square Hammer chyba też nie ma takiej liczby Ghouli jak później grali na żywo.
No i znowu mamy kobietę.
W Chapter 2 w tle leci Ashes, inna wersja niż na video że zbieraniem jajek, taka poważniejsza jakby. Słychać kobiecy głos. ta nowa Pani Ghoul użycza tam swojego wokalu?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No w teledysku do Hammer są 4 Ghoule, bo Persner był już wtedy poza zespołem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Rats bardzo mi się podoba. Ze smykałką do tworzenia wpadających w ucho utworów trzeba się po prostu urodzić. Najwyraźniej Tobias Forge taki dar otrzymał. 8) Już nie mogę się doczekać premiery płyty.

Tak BTW, na Prequelle znajdzie się 10 kompozycji:
Ashes
Rats
Faith
See the Light
Miasma
Dance Macabre
Pro Memoria
Witch Image
Helvetesfonster
Life Eternal
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Schizoid pisze: pt kwie 13, 2018 8:53 am No w teledysku do Hammer są 4 Ghoule, bo Persner był już wtedy poza zespołem.
Nie no, musi być 5 Ghoul. Ghost nie przejdzie na jedną gitarę. Chyba, że Tobias będzie grać i śpiewać.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

FaithNoMore pisze: pt kwie 13, 2018 8:54 am Rats bardzo mi się podoba. Ze smykałką do tworzenia wpadających w ucho utworów trzeba się po prostu urodzić. Najwyraźniej Tobias Forge taki dar otrzymał. 8) Już nie mogę się doczekać premiery płyty.

Tak BTW, na Prequelle znajdzie się 10 kompozycji:
Ashes
Rats
Faith
See the Light
Miasma
Dance Macabre
Pro Memoria
Witch Image
Helvetesfonster
Life Eternal
Podobno na wersji specjalnej jeszcze będą covery Cohena i Pet Shop Boys.
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2018 12:32 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

To Rats jak przesłuchałem to mi średnio siadło, ale teraz po kilku godzinach chodze i sobie to nuce. Chyba jednak mi się podoba :mryellow:
Teledysk świetny
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Całkiem fajnie się prezentuje ten Copia. Wygląda, jakby go wyjęli z lat 50/60 z tą swoją facjatą. Ciekawe, czy na koncercie też tak będzie tańcował, tam móglby już sobie odpuścić ;) Ale niech się wyszaleje, w końcu po objęciu pontyfikatu będzie miał już trudniej z takimi harcami. Na pewno obecnie ta postać jest z zupełnie innego świata, niż ten tradycyjny u Ghosta, ale może to i nawet dobrze.
Samo Rats coraz bardziej mi się podoba. Cirice i Square Hammer zawiodły mnie jako single, a tutaj jest naprawdę dobrze.
Żeńskiego Ghoula nie ma w teledysku. Czyżby on ich werbował z naprawdę niewielkim wyprzedzeniem? I czy jest to znana nam już Megan?

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Hahaha teledysk oglądam już któryś raz z kolei nadal z takim samym bananem na ryju.
Utwór wchodzi coraz bardziej, póki co stawiam go wysoko. Wyżej od większości z Meliory.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teledysk jest bardzo przewrotny. Oczywiście zachowania kardynała śmieszą, ale tam jest trochę symboliki. Postać Copii to tak naprawdę jest Śmierć, co wiemy przez to, że dosiada białego konia (wyjęte z Apokalipsy). Sama koszulka "plaguebringer" też dużo mówi. Generalnie, to z tego wynika, że to on sprowadził dżumę przez szczury, a teraz tańczy na trupach ofiar zarazy :D Trochę poryte, jeszcze biorąc po uwagę te choreografie, ale nawet spoko pomysł.
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2018 1:40 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Jasne, może to też być jego własna interpretacja Danse Macabre. A raczej na pewno tak jest. ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

We wkładce do Prequelle, Copia jest w swoim pierwszym stroju. Czyżby Papą stał się dopiero z kolejną płytą? W sumie, to Tobias mówił, że "przed nim długa droga". Ciekawe, jak to się rozwinie.

Tutaj okładka w HD: https://i.redd.it/857vao72zkr01.jpg

Ta postać nie przypomina obecnego frontmana. W ogóle, to warto odnotować, że ma bąble na twarzy. Może to nie jest nowy Papa.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Więc nici z czerwonych barw z 8-track :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tobias kiedyś mówił, że chciałby, by następny frontman miał kilka strojów ;) Na razie mamy 3 (bez tego z filmiku z 8-trackiem), czyli przebił poprzednika. Mam nadzieję, że tego kapelusza ze zdjęcia promocyjnego nie będzie nosił na scenie, bo by to bardzo dziwnie wyglądało. A o czerwień się nie boję, przecież jest na koszulce Plaguebringer.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Po ponownym przesłuchaniu i dziesięciu następnych stwierdzam, że utwór jest świetny a teledysk Jeszcze lepszy :mryellow:
Dopiero kilka dni temu ich polubiłem ale teraz to już podjarany na maksa jestem :jee:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Tobias znalazł sobie bardzo dobrego perkusistę!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ostatnio kto inny nagrywał bębny w studiu, kto inny grał na trasie. Ciekawe, jak będzie tym razem.

No i jeszcze jedno: te szaty z wkładki do winyla są nieco inne. Na sukience kardynała jest krzyż, a tego ostatnio nie miał. Może dorówna Halfordowi w liczbie przebieranek między utworami :lol:

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

A patrząc na teledysk możesz stwierdzić, że to perkusista, który grał na poprzedniej trasie? :P
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To pytanie raczej do Sardiego, bo to on ogarnia temat bębnów. Jest na to szansa, bo chyba co najmniej jeden Ghoul jest ze składu z trasy Popestar.

ODPOWIEDZ