Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Tak z ciekawości, jakbym tak teoretycznie po majówce wykupił membership w fc to będę mógł jeszcze powalczyć o fttb na Kraków??
Pewnie nawet w połowie lipca by była szansathorgal_30 pisze: ↑pt kwie 27, 2018 7:19 pm Tak z ciekawości, jakbym tak teoretycznie po majówce wykupił membership w fc to będę mógł jeszcze powalczyć o fttb na Kraków??
Tak, już można. Zmieniła się trochę forma zapisów. Interesujące gigi dodajemy do koszyka i składamy zamówienie, a ewentualna informacja o wygraniu przychodzi teraz na maila, a nie jak wcześniej na pm forum.
-
Deleted User 4783
w maju trzeba więc wykupić członkostwo... 
Ktoś chętny na bilet do Berlina 13 czerwca? PW
Cóż, jeśli to tutaj kogoś interesuje - osoby śledzące równie pilnie jak ja zainteresowanie trasą LOTB twierdzą, iż już teraz wiadomo, że koncerty w znakomitej większość okażą się wielkim sukcesem frekwencyjnym i finansowym. Jak można wywnioskować z zestawień i informacji medialnych (fajnie to przedstawia portal Iron Maiden - Italy or Glory) ponad 20 koncertów ma/miało już sold out, w większości dodano jakieś bilety (jak u nas) i teraz tylko zwiększa się sprzedaż ponad stan zakładany pierwotnie jako "100%". Dlatego zawsze, kiedy taki LN mówi o "sold oucie" to nigdy nie oznacza, iż dodatkowych biletów nie dodadzą. Ciekawostka - do informacji publicznej (Pollstar, Billboard) - przedostają się dane w kontekście pierwotnego rozliczenia ilości sprzedaży biletów, na które opiewała umowa z wykonawcą! W rzeczywistości frekwencja bywa nawet o 15 - 20% wyższa, już dawno to zauważyłem. Daty festiwalowe, na których Maiden jest headlinerem - są w większości wyprzedane, lub całkiem bliskie tego stanu rzeczy. Wyjątek stanowi "RockAvaria" w Monachium, tandetny line - up i absurdalne ceny, od początku widownia nie odniosła się do tego projektu z entuzjazmem. Na większości festiwali spodziewana jest absolutnie rekordowa frekwencja. Zaledwie w przypadku siedmiu koncertów sprzedaż, jak na ten moment, oscyluje wokół 65 - 75% (np. druga data w Krakowie). Ponad wszelką wątpliwość Ironi są już od kilku dni w Paryżu - techniczny Dave'go Murray'a wrzucił na Twittera kilka fotek z Paryża, nawet z okolic studia gdzie odbywają się próby. Daremne wydają się starania 'wydobycia' przed premierowym koncertem informacji odnośnie przecieku setlisty. Nikt z otoczenia grupy nie piśnie słowa. Co do oprawy, Stjepan Juras, z którym koresponduję od dłuższego czasu, wie 'trochę więcej' na ten temat, w treści emaila stwierdził: "Nie próbuj mnie ciągnąć za język, nie powiem Ci Ralf nic ponad to, iż warto się wstrzymać i zaczekać, Bruce nie ściemniał...". Jeżeli po Tallinie okaże się, iż również repertuar trasy zawiera kilka bardzo mocnych strzałów i jakieś "sensacje" - bez wątpienia fakt ten przełoży się na zmotywowanie maruderów i niedowiarków do zakupu ostatnich biletów. Tak czy inaczej, komercyjnie już na ten moment trasa jest sukcesem.
P.S.: W przyszłym roku Ameryka Północna trasa około 30 koncertów, Ameryka Południowa - podobny objazd do tego w 2016 (kilka niespodzianek), prawdopodobny Download Festival w Australii i kilka sztuk w Azji. Czyli to, czego można się spodziewać.
P.S.: W przyszłym roku Ameryka Północna trasa około 30 koncertów, Ameryka Południowa - podobny objazd do tego w 2016 (kilka niespodzianek), prawdopodobny Download Festival w Australii i kilka sztuk w Azji. Czyli to, czego można się spodziewać.
Generalnie "sold out" to koniec otwartej sprzedaży biletow. Co nie oznacza, że nie bedzie możliwości kupna ich w promocjach, wygrania w konkursach itp. A sa przecież jeszcze różne zaproszenia, czy akredytacje itp.
Frekwencja na koncercie to nie tylko sucha ilość sprzedanych biletów
Frekwencja na koncercie to nie tylko sucha ilość sprzedanych biletów
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Tylko 20 dni do rozpoczęcia trasy, oby się postarali 
Gumbyy oczywiście, że masz bezwzględną rację. Oczekiwania są wywindowane do tego stopnia, iż jeśli zawiodą, to tym razem fani chyba obrzucą ich nieczystościami.
Ralph, sądzę, że oczekiwania są ogromne wśród nas - maniaków IM (a jak nie maniaków, to przynajmniej osób mocno zainteresowanych zespołem). Jak znowu będziemy mieli powtórkę z rozrywki plus jeden, dwa mniej oczywiste kawałki, to gromy na tym forum będą się ciskać. Ale większość casuali nawet nie zwróci na to uwagi, będą się cieszyć z uczestnictwa w koncercie. W pełni to rozumiem, powiem więcej, ci zwyczajni fani stanowią większość publiczności na koncertach, więc do pewnego stopnia zachowawczość niektórych zespołów co do setlisty jest uzasadniona. Oczywiście wolałbym zmiany
Dobra, wiem, że ostatnie wypowiedzi w wątku dotyczyły trochę czego innego, ale chyba nadal jestem w temacie hehe. Tak mnie to zainspirowało.
to już zostało setki razy powiedziane- na koncerty chodzi 90 proc osób, które idą 1szy raz, bądź wracają po 20-30 latach, by przypomnieć sobie czasy młodości
ta część publiczności chce best of, samych hitów i się im wcale nie dziwię
w tym roku nazwa trasy promuje grę, co jest kolejnym ukłonem w stronę młodszych osób, przed którymi dziewiczy koncert z Dziewicą
my sobie możemy dużo, ale to ta cała reszta stanowi kolektyw
ta część publiczności chce best of, samych hitów i się im wcale nie dziwię
w tym roku nazwa trasy promuje grę, co jest kolejnym ukłonem w stronę młodszych osób, przed którymi dziewiczy koncert z Dziewicą
my sobie możemy dużo, ale to ta cała reszta stanowi kolektyw
Świetnie, że toczy się dyskusja, bowiem na tym forum to już różnie bywało. Cóż, ja twierdzę, że ta gra i ostatnie gadżety z Eddiem to w zasadzie oferta skierowana do najmłodszego pokolenia fanów. Wiesz - i tak w 85% repertuaru to będzie "Greatest Hits", niemniej na perełkę/ki też powinno się od biedy znaleźć miejsce.IgorW pisze: ↑ndz maja 06, 2018 6:20 pm Ralph, sądzę, że oczekiwania są ogromne wśród nas - maniaków IM (a jak nie maniaków, to przynajmniej osób mocno zainteresowanych zespołem). Jak znowu będziemy mieli powtórkę z rozrywki plus jeden, dwa mniej oczywiste kawałki, to gromy na tym forum będą się ciskać. Ale większość casuali nawet nie zwróci na to uwagi, będą się cieszyć z uczestnictwa w koncercie. W pełni to rozumiem, powiem więcej, ci zwyczajni fani stanowią większość publiczności na koncertach, więc do pewnego stopnia zachowawczość niektórych zespołów co do setlisty jest uzasadniona. Oczywiście wolałbym zmianyDobra, wiem, że ostatnie wypowiedzi w wątku dotyczyły trochę czego innego, ale chyba nadal jestem w temacie hehe. Tak mnie to zainspirowało.
Tak jak Igor napisał... zmian chce znikomy odsetek fanów, a wiekszość zadowoli się kotletami, tradycyjną sceną i płachtami. Zresztą nie ma co się goraczkować, bo to i tak nic nie zmieni. Seta i resztę rzeczy poznamy po pierwszym koncercie.
www.MetalSide.pl
Nie zmienia to faktu, że zaczynam się napalać. Jak nic potrzebuję koncertu (lub kilku) IM w tym roku hehe 
To dobry omen - ja też tak mam, na ten moment będę na trzech koncertach, cholera wie, co jeszcze sie stanie - może zdecyduje się na uczestnictwo w jakimś koncercie brytyjskim. Kusi mnie ten drugi Londek. Raz zobaczyć IM w "ich mieście"
Kolega, który pracuje od 16 lat w UK, zaprasza mnie w odwiedziny, może połączyć jedno z drugim? Raz się żyje 
Czy komuś oprócz Ralfa udało się złapać bilet w majówkowej promce po pierwszym dniu sprzedaży?
(Ozzy dalej wisi po 80
)
(Ozzy dalej wisi po 80
Ozzy wisi, ale kupić za 80 zł i tak się nie da
Jechałbym na Twoim miejscu RalfRALF pisze: ↑ndz maja 06, 2018 8:04 pm To dobry omen - ja też tak mam, na ten moment będę na trzech koncertach, cholera wie, co jeszcze sie stanie - może zdecyduje się na uczestnictwo w jakimś koncercie brytyjskim. Kusi mnie ten drugi Londek. Raz zobaczyć IM w "ich mieście"Kolega, który pracuje od 16 lat w UK, zaprasza mnie w odwiedziny, może połączyć jedno z drugim? Raz się żyje
![]()
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Można wylicytować możliwość obejrzenia koncertu w towarzystwie Roda
Oferta dotyczy koncertów w Tallinie, Helsinkach, Sztokholmie i Berlinie
https://www.givergy.com/charity/the-truants
https://www.givergy.com/charity/the-truants