Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Deleted User 4876 »

Tak z ciekawości, jakbym tak teoretycznie po majówce wykupił membership w fc to będę mógł jeszcze powalczyć o fttb na Kraków??
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

thorgal_30 pisze: pt kwie 27, 2018 7:19 pm Tak z ciekawości, jakbym tak teoretycznie po majówce wykupił membership w fc to będę mógł jeszcze powalczyć o fttb na Kraków??
Pewnie nawet w połowie lipca by była szansa :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

mikdyb pisze: pt kwie 27, 2018 6:53 pm Rejestracji na FTTB nadszedł czas! :D
Na początku nie było pierwszego Krakowa, ale naprawili już błąd.
Czyli mozna zglaszac?
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Budziol pisze: pt kwie 27, 2018 8:02 pm
mikdyb pisze: pt kwie 27, 2018 6:53 pm Rejestracji na FTTB nadszedł czas! :D
Na początku nie było pierwszego Krakowa, ale naprawili już błąd.
Czyli mozna zglaszac?
Tak, już można. Zmieniła się trochę forma zapisów. Interesujące gigi dodajemy do koszyka i składamy zamówienie, a ewentualna informacja o wygraniu przychodzi teraz na maila, a nie jak wcześniej na pm forum.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

w maju trzeba więc wykupić członkostwo... :jee:
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Ktoś chętny na bilet do Berlina 13 czerwca? PW
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cóż, jeśli to tutaj kogoś interesuje - osoby śledzące równie pilnie jak ja zainteresowanie trasą LOTB twierdzą, iż już teraz wiadomo, że koncerty w znakomitej większość okażą się wielkim sukcesem frekwencyjnym i finansowym. Jak można wywnioskować z zestawień i informacji medialnych (fajnie to przedstawia portal Iron Maiden - Italy or Glory) ponad 20 koncertów ma/miało już sold out, w większości dodano jakieś bilety (jak u nas) i teraz tylko zwiększa się sprzedaż ponad stan zakładany pierwotnie jako "100%". Dlatego zawsze, kiedy taki LN mówi o "sold oucie" to nigdy nie oznacza, iż dodatkowych biletów nie dodadzą. Ciekawostka - do informacji publicznej (Pollstar, Billboard) - przedostają się dane w kontekście pierwotnego rozliczenia ilości sprzedaży biletów, na które opiewała umowa z wykonawcą! W rzeczywistości frekwencja bywa nawet o 15 - 20% wyższa, już dawno to zauważyłem. Daty festiwalowe, na których Maiden jest headlinerem - są w większości wyprzedane, lub całkiem bliskie tego stanu rzeczy. Wyjątek stanowi "RockAvaria" w Monachium, tandetny line - up i absurdalne ceny, od początku widownia nie odniosła się do tego projektu z entuzjazmem. Na większości festiwali spodziewana jest absolutnie rekordowa frekwencja. Zaledwie w przypadku siedmiu koncertów sprzedaż, jak na ten moment, oscyluje wokół 65 - 75% (np. druga data w Krakowie). Ponad wszelką wątpliwość Ironi są już od kilku dni w Paryżu - techniczny Dave'go Murray'a wrzucił na Twittera kilka fotek z Paryża, nawet z okolic studia gdzie odbywają się próby. Daremne wydają się starania 'wydobycia' przed premierowym koncertem informacji odnośnie przecieku setlisty. Nikt z otoczenia grupy nie piśnie słowa. Co do oprawy, Stjepan Juras, z którym koresponduję od dłuższego czasu, wie 'trochę więcej' na ten temat, w treści emaila stwierdził: "Nie próbuj mnie ciągnąć za język, nie powiem Ci Ralf nic ponad to, iż warto się wstrzymać i zaczekać, Bruce nie ściemniał...". Jeżeli po Tallinie okaże się, iż również repertuar trasy zawiera kilka bardzo mocnych strzałów i jakieś "sensacje" - bez wątpienia fakt ten przełoży się na zmotywowanie maruderów i niedowiarków do zakupu ostatnich biletów. Tak czy inaczej, komercyjnie już na ten moment trasa jest sukcesem.

P.S.: W przyszłym roku Ameryka Północna trasa około 30 koncertów, Ameryka Południowa - podobny objazd do tego w 2016 (kilka niespodzianek), prawdopodobny Download Festival w Australii i kilka sztuk w Azji. Czyli to, czego można się spodziewać.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Generalnie "sold out" to koniec otwartej sprzedaży biletow. Co nie oznacza, że nie bedzie możliwości kupna ich w promocjach, wygrania w konkursach itp. A sa przecież jeszcze różne zaproszenia, czy akredytacje itp.

Frekwencja na koncercie to nie tylko sucha ilość sprzedanych biletów :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Tylko 20 dni do rozpoczęcia trasy, oby się postarali :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gumbyy oczywiście, że masz bezwzględną rację. Oczekiwania są wywindowane do tego stopnia, iż jeśli zawiodą, to tym razem fani chyba obrzucą ich nieczystościami.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ralph, sądzę, że oczekiwania są ogromne wśród nas - maniaków IM (a jak nie maniaków, to przynajmniej osób mocno zainteresowanych zespołem). Jak znowu będziemy mieli powtórkę z rozrywki plus jeden, dwa mniej oczywiste kawałki, to gromy na tym forum będą się ciskać. Ale większość casuali nawet nie zwróci na to uwagi, będą się cieszyć z uczestnictwa w koncercie. W pełni to rozumiem, powiem więcej, ci zwyczajni fani stanowią większość publiczności na koncertach, więc do pewnego stopnia zachowawczość niektórych zespołów co do setlisty jest uzasadniona. Oczywiście wolałbym zmiany ;) Dobra, wiem, że ostatnie wypowiedzi w wątku dotyczyły trochę czego innego, ale chyba nadal jestem w temacie hehe. Tak mnie to zainspirowało.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

to już zostało setki razy powiedziane- na koncerty chodzi 90 proc osób, które idą 1szy raz, bądź wracają po 20-30 latach, by przypomnieć sobie czasy młodości
ta część publiczności chce best of, samych hitów i się im wcale nie dziwię
w tym roku nazwa trasy promuje grę, co jest kolejnym ukłonem w stronę młodszych osób, przed którymi dziewiczy koncert z Dziewicą ;)
my sobie możemy dużo, ale to ta cała reszta stanowi kolektyw
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IgorW pisze: ndz maja 06, 2018 6:20 pm Ralph, sądzę, że oczekiwania są ogromne wśród nas - maniaków IM (a jak nie maniaków, to przynajmniej osób mocno zainteresowanych zespołem). Jak znowu będziemy mieli powtórkę z rozrywki plus jeden, dwa mniej oczywiste kawałki, to gromy na tym forum będą się ciskać. Ale większość casuali nawet nie zwróci na to uwagi, będą się cieszyć z uczestnictwa w koncercie. W pełni to rozumiem, powiem więcej, ci zwyczajni fani stanowią większość publiczności na koncertach, więc do pewnego stopnia zachowawczość niektórych zespołów co do setlisty jest uzasadniona. Oczywiście wolałbym zmiany ;) Dobra, wiem, że ostatnie wypowiedzi w wątku dotyczyły trochę czego innego, ale chyba nadal jestem w temacie hehe. Tak mnie to zainspirowało.
Świetnie, że toczy się dyskusja, bowiem na tym forum to już różnie bywało. Cóż, ja twierdzę, że ta gra i ostatnie gadżety z Eddiem to w zasadzie oferta skierowana do najmłodszego pokolenia fanów. Wiesz - i tak w 85% repertuaru to będzie "Greatest Hits", niemniej na perełkę/ki też powinno się od biedy znaleźć miejsce.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Tak jak Igor napisał... zmian chce znikomy odsetek fanów, a wiekszość zadowoli się kotletami, tradycyjną sceną i płachtami. Zresztą nie ma co się goraczkować, bo to i tak nic nie zmieni. Seta i resztę rzeczy poznamy po pierwszym koncercie.
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Nie zmienia to faktu, że zaczynam się napalać. Jak nic potrzebuję koncertu (lub kilku) IM w tym roku hehe :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To dobry omen - ja też tak mam, na ten moment będę na trzech koncertach, cholera wie, co jeszcze sie stanie - może zdecyduje się na uczestnictwo w jakimś koncercie brytyjskim. Kusi mnie ten drugi Londek. Raz zobaczyć IM w "ich mieście" :) Kolega, który pracuje od 16 lat w UK, zaprasza mnie w odwiedziny, może połączyć jedno z drugim? Raz się żyje :)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Czy komuś oprócz Ralfa udało się złapać bilet w majówkowej promce po pierwszym dniu sprzedaży?
(Ozzy dalej wisi po 80 :D)
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Ozzy wisi, ale kupić za 80 zł i tak się nie da
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

RALF pisze: ndz maja 06, 2018 8:04 pm To dobry omen - ja też tak mam, na ten moment będę na trzech koncertach, cholera wie, co jeszcze sie stanie - może zdecyduje się na uczestnictwo w jakimś koncercie brytyjskim. Kusi mnie ten drugi Londek. Raz zobaczyć IM w "ich mieście" :) Kolega, który pracuje od 16 lat w UK, zaprasza mnie w odwiedziny, może połączyć jedno z drugim? Raz się żyje :)
Jechałbym na Twoim miejscu Ralf
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Można wylicytować możliwość obejrzenia koncertu w towarzystwie Roda :) Oferta dotyczy koncertów w Tallinie, Helsinkach, Sztokholmie i Berlinie
https://www.givergy.com/charity/the-truants
ODPOWIEDZ