Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Ghost

Post autor: Roberrcik »

Uwielbiam Ghosta i w sumie to nie wiem. Rats wpadło mi w ucho, Faith brzmi mega zajebiście, ale już Dance Macabre dość średnio, a Pro Memoria jest po prostu kiepska... Ciężko ocenić ten nowy instrumental Miasma, bo raczej słabe nagrania są na YT. Ale może to Pro Memoria wejdzie lepiej przy okazji całego albumu.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

W 2015 było podobnie. Przełom maja/czerwca - premiera Cirice, seria koncertów, a dopiero w lipcu dostaliśmy kolejne numery, które znaliśmy z gigów.
Z tego co pamiętam to większość numerów wyciekła na długo przed premierą płyty, co mogło nie być tak do końca przypadkowe. Pamiętam, że Pinnacle, Absolution i Majesty hulały po sieci przynajmniej na kilka tygodni przed oficjalną premierą.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wymieniłeś single ;) Absolution wyszło na płycie CD razem z Cirice. Majesty sam wrzuciłem na YT przed premierą, ale zostało błyskawicznie zdjęte z powodu praw autorskich. Kawałek odsłuchało może kilka osób poza tymi, którym słałem utwór na priva. Ale zaraz potem i tak zespół wydał ten numer już oficjalnie.

Cała płyta wyciekła jakieś 2 tygodnie przed premierą, bo kilka osób miało dostęp do wersji MP3. Jak się kupowało jakąś tam wersję, to wcześniej się go dostawało i można było słuchać. Naturalnie wszystko wleciało do sieci zaraz po tym, jak te osoby otrzymały dostęp do tych plików.

Natomiast w 2013 po internecie hulało sobie Body And Blood i Ghuleh/Zombie Queen i to już w żadnym stopniu oficjalne nie było. W sumie do dziś nie wiem, jak to wyciekło.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mam nadzieję, że Prequelle też wycieknie trochę szybciej, naszło mnie teraz na szukanie jakiegoś leaka ale to chyba jeszcze za wcześnie :/
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Roberrcik pisze: pn maja 07, 2018 11:53 pm Mam nadzieję, że Prequelle też wycieknie trochę szybciej, naszło mnie teraz na szukanie jakiegoś leaka ale to chyba jeszcze za wcześnie :/
Też mam taką nadzieję, ile można Dance Macabre katować z jutuba :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z 5 dni przed premierą może już będzie dostępne w sieci. Chociaż nie wiem, im większa kapela, tym bardziej się takich rzeczy pilnuje. Chyba, że wyciek jest kontrolowany.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Schizoid pisze: wt maja 08, 2018 9:50 am Z 5 dni przed premierą może już będzie dostępne w sieci. Chociaż nie wiem, im większa kapela, tym bardziej się takich rzeczy pilnuje. Chyba, że wyciek jest kontrolowany.
U Maidenów TFF i BoS wyciekły dokładnie tydzień przed więc realnie w przypadku Ghosta można trzymać kciuki, że pojawi się coś już koło 20 maja.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na Mastodon czekałem bardzo i też wyciekł tydzień przed. To samo było chyba z nowym Accept. Myślę, że albumy do sieci wyciekają mniej więcej wtedy, gdy trafiają na magazyny sklepów. Zawsze znajdzie się ktoś, kto sobie płytę pożyczy :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Accept w sieci był dzień przed ich koncertem na Wacken, to pamiętam.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Zwrotka Pro Memorii, której nie było w 3 chapterze brzmi:
“Had you had the chance today, you’d have sold out too. Ain’t that right, sweet Saint Peter?”
No świetne nawiązanie do Peter'a Hällje, całej sprawy z sądami itd.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja bym bradziej to brał jako nawiązanie do biblijnej historii, kiedy to św. Piotr ze strachu 3 razy wyparł się Jezusa.
Przecież nawet Peter Hällje nie chce żadnej kasy od Tobiasa, po prostu powiedział, że to on wymyślił postać Papy.

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dobra, im więcej słucham tego Dance Macabre tym bardziej wpada to w ucho, niezły hicior, szkoda tylko, że tekst taki raczej mało interesujący.

Myślicie, że dadzą jeszcze jakiś singiel na dniach? Faith albo może właśnie Dance Macabre?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na pewno dostaniemy jeszcze drugi singiel przed premierą, stawiam właśnie na Faith lub Dance Macabre, przy czym bardziej na ten drugi. Pro Memoria z tym intrem nie pasuje, a wątpię, by zdecydowali się ujawnić jeszcze jeden numer przed 1 czerwca.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

MaidenFan pisze: śr maja 09, 2018 12:18 pm Monstrance Clock wróciło!
https://www.youtube.com/watch?v=LnUiCK_caQc
Fajnie, fajnie, ale ja bym ciut ten set i tak zmienił. Otwarcie drugiej części przez Infestissumam i PAAI i już by było prawie idealnie. Jeśli tak bardzo chce grać Spirit to niech otwiera nim bisy, czy coś. Największy plus-obecność Deus in Absentia.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Największym plusem tych koncertów jest to, że Tobiasek się po latach nauczył śpiewać.

@Sardi, przede wszystkim Satan Prayer tam trzeba dodać :P

Niestety, ale jak tak słucham Copii, w konfenansjerkach czy ogólnie zachowaniu scenicznym, nie ma żadnej różnicy między nim, a jego poprzednikiem. Może to ujawnienie tożsamości wokalisty trochę rozleniwiło Forge'a w tej kwestii? Nie wiem, ale kiepsko słuchać o feeeemaleee orgassmmm 3 rok z rzędu.
Ostatnio zmieniony śr maja 09, 2018 10:52 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

O rany, nie zmienil tego? Ile mozna
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, a przecież III walił bezbecją na kilometr xD Miałem nadzieję, że się od tego uwolnimy, ale jednak postawił na sprawdzoną formułę.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

https://www.youtube.com/watch?v=wja9FYPX0po

Tfw parodia jest bardziej Ghost niż Ghost xD
Schizoid pisze: śr maja 09, 2018 10:53 pm No, a przecież III walił bezbecją na kilometr xD Miałem nadzieję, że się od tego uwolnimy, ale jednak postawił na sprawdzoną formułę.
Część tekstów trójki (np. o nie macaniu SIsters of Sin) była fajna.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Dance Macabre dzisiaj wjeżdża. Właściwie, to jutro o północy w Europie.

Ale jako, że w Australii już jest to:
https://drive.google.com/file/d/1mIH8Sj ... mBH4e/view
ODPOWIEDZ