Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Ghost

Post autor: Mikojaski »

Infestissumam > Meliora > Opus. Tak według mnie, przy czym Meliorę uważam za świetny album. Opus jakoś nigdy do mnie nie przemawiał ;)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Opus to świetny debiut, ale momentami jest trochę kwadratowy i niedopracowany pod względem arażacji i brzmienia. Chociażby Satan Prayer i Death Knell pozostawiają trochę do życzenia, ale z tego co zauważyłem to ten brzmieniowy brud i surowość niektórych utworów odpowiadają wielu osobom i pojawiają się głosy, że następne albumy są za bardzo wypolerowane. Jak dla mnie Infestissumam i Meliora to dzieła kompletne, albumy na miarę największych klasyków w historii szeroko pojętego cięższego rocka i zapowiada się, że za niedługo dołączy do nich kolejny.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A mi ten Danse Macabre wpadl w ucho. Nie podoba mi się ten kierunek, no ale bedzie hicior w ch...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

PanPrezes pisze: pt maja 18, 2018 2:23 pm Opus to świetny debiut, ale momentami jest trochę kwadratowy i niedopracowany pod względem arażacji i brzmienia. Chociażby Satan Prayer i Death Knell pozostawiają trochę do życzenia, ale z tego co zauważyłem to ten brzmieniowy brud i surowość niektórych utworów odpowiadają wielu osobom i pojawiają się głosy, że następne albumy są za bardzo wypolerowane.
W życiu bym się nie przyczepił do czegokolwiek w Satan Prayer. IMO to jeden z najlepszych utworów Ducha, a wersje koncertowe są jeszcze lepsze.
Meliora brzmi kapitalnie, jedna z lepiej wyprodukowanych płytek z ostatnich lat. Dźwięk adekwatny do numerów i z klasą. Za każdym razem, jak wjeżdża intro do Absolution, to jestem pod ogromnym wrażeniem.
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2018 3:00 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dance Macabre to znakomity przykład utworu, który jest cholernie melodyjny, a jego refren nie chce za żadne skarby opuścić głowy. Dzisiaj sobie z wielką chęcią nuciłem go przy goleniu. Dobrze się sprawdza. :)

Trzeba mieć smykałkę do pisania tak chwytliwych kompozycji. Już nie mogę doczekać się Prequelle. Coś czuję, że to będzie sztos!

U mnie na chwilę obecną tak wygląda ranking płyt: Meliora (10/10) > Infestissumam (9/10) > Opus (8/10).
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

:lol:

Kurczę, nieźle się uśmiałem z tych przeróbek, które dzisiaj od rana zaczęły zalewać youtube'a i widać, że samemu zespołowi spodobał się nowy trend.

Edit:
Szkoda, że nie wykorzystali tej https://www.youtube.com/watch?v=pZHN5fcDW2U :mryellow:
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Dance Macabre odpalilem i zbieram szczene z podlogi ;) Kawalek lekki,przyjemny,melodyjny ,miodzio!!!!
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

PanPrezes pisze: pt maja 18, 2018 10:27 pm :lol:

Kurczę, nieźle się uśmiałem z tych przeróbek, które dzisiaj od rana zaczęły zalewać youtube'a i widać, że samemu zespołowi spodobał się nowy trend.

Edit:
Szkoda, że nie wykorzystali tej https://www.youtube.com/watch?v=pZHN5fcDW2U :mryellow:
Te nagrania to nie przeróbki, tylko autentyczne :D Już wczoraj na instagrama to wrzucili. Widocznie poprosili kilka osób o nagranie czegoś takiego :D Wyszło super!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Świetne!
I utwór i ta przerobka :mryellow:
Jednak na razie nie wiem czy wolę Rats czy Dance Macabre. Wiem tylko, że płyta zapowiada się świetnie i hype rośnie :jee:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Z różnych recenzji wynika, że najlepsze (Life Eternal, Witch Image) dopiero przed nami!!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czyli właściwy teledysk dostanie najprawdopodobniej Faith.
Od jakiegoś czasu po internecie krąży taka fotka: https://i.redditmedia.com/C7arJxqACnjt6 ... 0f387c2305
Jako, że Nihil ma maskę, to zapewne nie chodzi tu o kolejny chapter, bo tam gra aktor.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Dance Macabre na YT zmieniło nazwę z 'official music video' na 'instagram story music video'
Może jednak będzie jakiś normalny clip do tego utworu? Mam nadzieję bo jest duże pole do popisu :)
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Myślę, że to możliwe. Singiel przeszedł raczej bez większego echa, a szkoda. Teledysk=wzrost zainteresowania mediów.
Na okładce jutrzejszego Młotka pojawi się Copia w czerwonym stroju ;)

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

https://drive.google.com/file/d/1i1Ojfp ... Rm74U/view

15 sekund Faith, chyba leak jest bardzo bliski. Ten utwór jest petardą.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Woo, brzmi chyba ze 30 razy lepiej niż koncertowa wersja :D
Haha, chyba że to jest wersja koncertowa tylko wyczyszczona?
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

MaidenFan pisze: wt maja 22, 2018 5:11 pm Haha, chyba że to jest wersja koncertowa tylko wyczyszczona?
Wątpię, brzmiało to mocno studyjnie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Roberrcik pisze: wt maja 22, 2018 5:09 pm https://drive.google.com/file/d/1i1Ojfp ... Rm74U/view

15 sekund Faith, chyba leak jest bardzo bliski. Ten utwór jest petardą.
Ostatnio ciągle chodzi mi po głowie :)

I am all eyes...

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

https://www.dropbox.com/s/ye37frtsyx9go ... 9.mp3?dl=0
reup.

Ghuleh jako wokal wspierający na albumie?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie słuchałem, ale w tym fragmencie z "faaaaaalll" by się przydała.

EDIT:
Przesłuchałem ten leak. Jakość do kitu, ale matkooooo...Cudownie się zapowiada ten kawałek. Mega podoba mi się to, jak Forge cedzi słowa.

ODPOWIEDZ