Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: RALF »

Dokładnie tak i prawdopodobnie to będzie podobnie wyglądać.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Fajna sprawa, ale ja tradycyjnie nie będę zaglądał w materiały trasowe do mojego pierwszego koncertu. Nie chcę sobie opatrzeć sceny i obsłuchać kawałków :)

Wiadomo w seta zerknę, na jakieś tam zdjęcia również, ale to tylko dla orientacji, a później ban do 26.06 :D
www.MetalSide.pl
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Czyli u nas koncert byłby transmitowany od 19.50 tak ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może jest na to jakakolwiek szansa.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Kurcze, a dziś jeszcze Liga Mistrzów...jak żyć, jak żyć... ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To pytanie do Pana Premiera. Jak żyć (?) normalnie, po swojemu :)
Dziś podepnę w newsach dane o trasie itd.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).

Ja na pewno będę śledził dzisiaj twittera Maidenów z uwagą. Ciężki wieczór wyczuwam - z jednej strony finał LM, z drugiej - nerwowe odświeżanie telefonu. :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

FaithNoMore pisze: sob maja 26, 2018 3:13 pm Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).

Wtedy by można zmontować nieoficjalną koncertówkę po około 16 występach :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

FaithNoMore pisze: sob maja 26, 2018 3:13 pm Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).
Już przy poprzedniej trasie w ramach promocji wrzucili Death or Glory, więc pewnie tutaj też zrobią coś podobnego. Mam też wrażenie, że w końcu, od zeszłej trasy już, ich social media są dobrze ogarniane. Mam nadzieję, że ten live-tweet będzie okraszony jakimiś fajnymi zdjęciami.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Wydaje mi się, że w końcu zatrudnili kogoś kompetentnego do obsługi mediów społecznościowych. Ktoś młody, który ogarnia "klimat". Liczę, że będzie w tym względzie już tylko coraz lepiej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, niemniej czy zmierzanie szlakiem Mety to dla IM dobry pomysł, no nie wiem? To jednak bardziej tradycyjnie funkcjonujący band, Metallica od lat niby wszystko robi "od serca dla fanów" a tak na serio - jak w tytule kultowego filmu - "Wszystko na sprzedaż" a ja bym dodał "dla poklasku i taniej popularności wśród tzw. mas". Metal (nie ważne, jaki podgatunek tej muzyki) jest właśnie czymś szczególnym, ze względu na pewna hermetyczność i specyfikę powiązaną z undergroundem, czy jak ktoś woli twórczością alternatywną wobec mainstreamu. To muzyka dla bardzo konkretnego odbiorcy. Metallica to wręcz gwiazda popkultury, jak np. Queen czy Madonna. Bardzo zabiegali o popularność wśród przypadkowych odbiorców, to dziś ogromna część ich fanów (czy raczej klientów). Nieee, niech lepiej Maiden nie idzie tą drogą, bo skończy się graniem jakiegoś country, czy innych smętków i wrzucaniem zajawek na FB :) Dobrze, że IM i 99% kapel metalowych to jednak nisza w świecie popkultury, dzięki temu zachowali swoje oryginalne brzmienie, charakter, specyfikę, która nigdy nie będzie odpowiadać większość, bo nie o to tutaj chodzi i nikt z twórców tego nie chce i nie zabiega o przypadkowych odbiorców tanimi sztuczkami i kompromisami stylistycznymi. Nie, niech nie idą tą drogą!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RALF pisze: sob maja 26, 2018 6:53 pm Tak, niemniej czy zmierzanie szlakiem Mety to dla IM dobry pomysł, no nie wiem? To jednak bardziej tradycyjnie funkcjonujący band, Metallica od lat niby wszystko robi "od serca dla fanów" a tak na serio - jak w tytule kultowego filmu - "Wszystko na sprzedaż" a ja bym dodał "dla poklasku i taniej popularności wśród tzw. mas". Metal (nie ważne, jaki podgatunek tej muzyki) jest właśnie czymś szczególnym, ze względu na pewna hermetyczność i specyfikę powiązaną z undergroundem, czy jak ktoś woli twórczością alternatywną wobec mainstreamu. To muzyka dla bardzo konkretnego odbiorcy. Metallica to wręcz gwiazda popkultury, jak np. Queen czy Madonna. Bardzo zabiegali o popularność wśród przypadkowych odbiorców, to dziś ogromna część ich fanów (czy raczej klientów). Nieee, niech lepiej Maiden nie idzie tą drogą, bo skończy się graniem jakiegoś country, czy innych smętków i wrzucaniem zajawek na FB :) Dobrze, że IM i 99% kapel metalowych to jednak nisza w świecie popkultury, dzięki temu zachowali swoje oryginalne brzmienie, charakter, specyfikę, która nigdy nie będzie odpowiadać większość, bo nie o to tutaj chodzi i nikt z twórców tego nie chce i nie zabiega o przypadkowych odbiorców tanimi sztuczkami i kompromisami stylistycznymi. Nie, niech nie idą tą drogą!
Iron Maiden (jak i większość dużych kapel) z undergroundem nie ma już nic wspólnego, są BARDZO mainstramowi (po kogo pierwszego często sięgają dzieciaki zaczynające przygodę z metalem?), Eddie pojawia się na koszulkach randomów, wypromowana przez nich czcionka przyzdabia nazwy barów, a zajawkę już mieliśmy przy okazji zapowiedzi LOTB Tour. Na kompromisy stylistyczne w ich przypadku jest już po prostu za późno, mają przed sobą góra 1 album studyjny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://sanktuariumfc.org/index.php?go=news&id=1555

Przeczytajcie i komentujcie na stronie "TM".
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

https://www.youtube.com/watch?v=DOfpVAtj1tU
Wywiad z Nicko
Mówi m.in o tym, że nie da się zadowolić wszystkich, że zawsze będą ludzie, którzy będą narzekać i trochę ironicznie, że grają to co oni lubią grać.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czyli zaraz wleci Wrathchild ;)

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nicko o Alexandrze: "I think we played it one show..."
Niemożliwe, no nie? pewnie pomylił z The Loneliness of the Long Distance Runner.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Nie grali, tak mi się wydaje... Wiem, że na trasie Somewhere Back in Time zrobili taki dowcip, że Bruce zaśpiewał początek refrenu i przeszli w Blood Brothers.
ODPOWIEDZ