Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Dokładnie tak i prawdopodobnie to będzie podobnie wyglądać.
Fajna sprawa, ale ja tradycyjnie nie będę zaglądał w materiały trasowe do mojego pierwszego koncertu. Nie chcę sobie opatrzeć sceny i obsłuchać kawałków 
Wiadomo w seta zerknę, na jakieś tam zdjęcia również, ale to tylko dla orientacji, a później ban do 26.06
Wiadomo w seta zerknę, na jakieś tam zdjęcia również, ale to tylko dla orientacji, a później ban do 26.06
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
Czyli u nas koncert byłby transmitowany od 19.50 tak ?
Może jest na to jakakolwiek szansa.
http://sanktuariumfc.org/index.php?go=news&id=1552
Dzielcie się fotkami.
Dzielcie się fotkami.
Kurcze, a dziś jeszcze Liga Mistrzów...jak żyć, jak żyć... 
To pytanie do Pana Premiera. Jak żyć (?) normalnie, po swojemu 
Dziś podepnę w newsach dane o trasie itd.
Dziś podepnę w newsach dane o trasie itd.
- Saimon1995
- -#Moderator

Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).
Ja na pewno będę śledził dzisiaj twittera Maidenów z uwagą. Ciężki wieczór wyczuwam - z jednej strony finał LM, z drugiej - nerwowe odświeżanie telefonu.
Ja na pewno będę śledził dzisiaj twittera Maidenów z uwagą. Ciężki wieczór wyczuwam - z jednej strony finał LM, z drugiej - nerwowe odświeżanie telefonu.
Wtedy by można zmontować nieoficjalną koncertówkę po około 16 występachFaithNoMore pisze: ↑sob maja 26, 2018 3:13 pm Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Już przy poprzedniej trasie w ramach promocji wrzucili Death or Glory, więc pewnie tutaj też zrobią coś podobnego. Mam też wrażenie, że w końcu, od zeszłej trasy już, ich social media są dobrze ogarniane. Mam nadzieję, że ten live-tweet będzie okraszony jakimiś fajnymi zdjęciami.FaithNoMore pisze: ↑sob maja 26, 2018 3:13 pm Fajnie, gdyby Ironi poszli jeszcze drogą Metalliki, i wrzucali po każdym koncercie chociaż jeden utwór w dobrej obrazu (i z odpowiednim dźwiękiem).
- Saimon1995
- -#Moderator

Wydaje mi się, że w końcu zatrudnili kogoś kompetentnego do obsługi mediów społecznościowych. Ktoś młody, który ogarnia "klimat". Liczę, że będzie w tym względzie już tylko coraz lepiej.
Tak, niemniej czy zmierzanie szlakiem Mety to dla IM dobry pomysł, no nie wiem? To jednak bardziej tradycyjnie funkcjonujący band, Metallica od lat niby wszystko robi "od serca dla fanów" a tak na serio - jak w tytule kultowego filmu - "Wszystko na sprzedaż" a ja bym dodał "dla poklasku i taniej popularności wśród tzw. mas". Metal (nie ważne, jaki podgatunek tej muzyki) jest właśnie czymś szczególnym, ze względu na pewna hermetyczność i specyfikę powiązaną z undergroundem, czy jak ktoś woli twórczością alternatywną wobec mainstreamu. To muzyka dla bardzo konkretnego odbiorcy. Metallica to wręcz gwiazda popkultury, jak np. Queen czy Madonna. Bardzo zabiegali o popularność wśród przypadkowych odbiorców, to dziś ogromna część ich fanów (czy raczej klientów). Nieee, niech lepiej Maiden nie idzie tą drogą, bo skończy się graniem jakiegoś country, czy innych smętków i wrzucaniem zajawek na FB
Dobrze, że IM i 99% kapel metalowych to jednak nisza w świecie popkultury, dzięki temu zachowali swoje oryginalne brzmienie, charakter, specyfikę, która nigdy nie będzie odpowiadać większość, bo nie o to tutaj chodzi i nikt z twórców tego nie chce i nie zabiega o przypadkowych odbiorców tanimi sztuczkami i kompromisami stylistycznymi. Nie, niech nie idą tą drogą!
Iron Maiden (jak i większość dużych kapel) z undergroundem nie ma już nic wspólnego, są BARDZO mainstramowi (po kogo pierwszego często sięgają dzieciaki zaczynające przygodę z metalem?), Eddie pojawia się na koszulkach randomów, wypromowana przez nich czcionka przyzdabia nazwy barów, a zajawkę już mieliśmy przy okazji zapowiedzi LOTB Tour. Na kompromisy stylistyczne w ich przypadku jest już po prostu za późno, mają przed sobą góra 1 album studyjny.RALF pisze: ↑sob maja 26, 2018 6:53 pm Tak, niemniej czy zmierzanie szlakiem Mety to dla IM dobry pomysł, no nie wiem? To jednak bardziej tradycyjnie funkcjonujący band, Metallica od lat niby wszystko robi "od serca dla fanów" a tak na serio - jak w tytule kultowego filmu - "Wszystko na sprzedaż" a ja bym dodał "dla poklasku i taniej popularności wśród tzw. mas". Metal (nie ważne, jaki podgatunek tej muzyki) jest właśnie czymś szczególnym, ze względu na pewna hermetyczność i specyfikę powiązaną z undergroundem, czy jak ktoś woli twórczością alternatywną wobec mainstreamu. To muzyka dla bardzo konkretnego odbiorcy. Metallica to wręcz gwiazda popkultury, jak np. Queen czy Madonna. Bardzo zabiegali o popularność wśród przypadkowych odbiorców, to dziś ogromna część ich fanów (czy raczej klientów). Nieee, niech lepiej Maiden nie idzie tą drogą, bo skończy się graniem jakiegoś country, czy innych smętków i wrzucaniem zajawek na FBDobrze, że IM i 99% kapel metalowych to jednak nisza w świecie popkultury, dzięki temu zachowali swoje oryginalne brzmienie, charakter, specyfikę, która nigdy nie będzie odpowiadać większość, bo nie o to tutaj chodzi i nikt z twórców tego nie chce i nie zabiega o przypadkowych odbiorców tanimi sztuczkami i kompromisami stylistycznymi. Nie, niech nie idą tą drogą!
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
https://www.youtube.com/watch?v=DOfpVAtj1tU
Wywiad z Nicko
Mówi m.in o tym, że nie da się zadowolić wszystkich, że zawsze będą ludzie, którzy będą narzekać i trochę ironicznie, że grają to co oni lubią grać.
Wywiad z Nicko
Mówi m.in o tym, że nie da się zadowolić wszystkich, że zawsze będą ludzie, którzy będą narzekać i trochę ironicznie, że grają to co oni lubią grać.
Czyli zaraz wleci Wrathchild 
Nicko o Alexandrze: "I think we played it one show..."
Niemożliwe, no nie? pewnie pomylił z The Loneliness of the Long Distance Runner.
Niemożliwe, no nie? pewnie pomylił z The Loneliness of the Long Distance Runner.
Nie grali, tak mi się wydaje... Wiem, że na trasie Somewhere Back in Time zrobili taki dowcip, że Bruce zaśpiewał początek refrenu i przeszli w Blood Brothers.