SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: gumbyy »

barsiarz pisze: pn maja 28, 2018 6:12 pm Ku*** mać gumbyy, powiem jedno - byłbyś z nami na tym koncercie to byś nie narzekał.

:wink:
Ale ja nie narzekam :) I pewno będę zadowolony po Węgrzech :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

ja też jestem zadowolony, a nawet bardziej... Beny82, jadymy na tą pragę? Daj znać, bo czas się ogarniać!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jako, że wróciłem z Tallina, to wreszcie mogę napisać kilka słów o moich wrażeniach. Ogólnie wytrwało mnie z butów i zamiotło mną podłogę.

Zacznijmy od setlisty. Nie miałem jakichś specjalnych oczekiwań, zwłaszcza nierealnych :) Po wypowiedziach i witrażu liczyłem na Orły, Ikara, Clansmana i FGGOG. No może miałem cichą nadzieję na Be Quick. Zupełnie nie spodziewałem się dwóch kawałków z ery z Blazem. Układ utworów bardzo mi się podobał. Świetny pomysł z podziałem na różne tematyki. Jak przed rozpoczęciem koncertu panowie zaczęli ustawiać zasieki, to już myślałem, że się Paschendale pojawi w secie :) Ale start od Asów i Orłów - mega. Kolejny mocny punkt to zmiana scenografii na witraż, wyglądał genialnie. Myślałem, że z witrażem w tle zagrają SOTC (którego się wcześniej nie spodziewałem, a nagle wzrosło ciśnienie:)). Tymczasem poszło Revelations i FGGOG i... zmiana tła na Wicker Mana. W tym momencie pomyślałem, że jednak SOTC nie będzie i zaraz niespodzianka. Genialne tło i świetne wykonanie (jeszcze nie oglądałem żadnych filmów, ale od tego zacznę). Później Ikar ze świetną scenografią i zakończeniem wizualnym. Później czas na największe przeboje. Można narzekać, ale wiadomo było, że te 3 utwory muszą się pojawić i nie ukrywajmy, że to są dobre numery, świetnie sprawdzające się na żywo. Może trochę szkoda, że nie wpletli czegoś jeszcze między nie, ale to mało istotny szczegół. Koniec podstawowego setu, Nicko rzuca pałeczki i :jee:

Obrazek

(chyba zbuduję sobie jakiś ołtarzyk w domu).

Bisy na plus. TEHMD to jeden z moich ulubionych rockerów obok WY (a WY słyszałem częściej), potem Hallowed (dla mnie top 3 zespołu) i na koniec RTTH (trochę mi przejdał, ale koncertowo to świetny numer, więc też chętnie podarłem ryja).

Scenografia moim zdaniem świetna. Tak jak pisałem przede wszystkim witraż, SOTC i Ikar. Przebieranie Bruca i akcesoria do utworów też robiły klimat i pasują do Maiden. Do tego dwa dobrej jakości ekrany. Tak to powinno wyglądać. Na którymś z kolejnych koncertów będę musiał zająć bardziej centralną pozycję, bo tam pewnie wyglądało to jeszcze lepiej.

Dźwięk niestety mógłby być lepszy (stałem w 3 rzędzie naprzeciwko Janicka). W dwóch pierwszych numerach słabo było słychać wokal. Później pod tym względem zdecydowanie lepiej. Gitary też czasem nie grały jak trzeba. Za to perkusja... pełna moc. Myślę, że w trakcie trasy kilka rzeczy powinno się jeszcze dotrzeć i będzie lepiej.

Ciężko powiedzieć coś o estońskiej publiczności, bo było jej tam niewiele. Dominowali Rosjanie, Polacy i południowcy (od Włoch i Hiszpanii po Amerykę Południową). Chociaż jakąś estońską flagę w centrum widziałem. Obok mnie silna grupa z Sanktuarium (pozdrówka!). Dużego naporu w moim miejscu nie było, czasem trochę w kierunku zewnętrznym.

Podsumowując. Świetny wyjazd, świetny koncert, kupuję bilety na drugi Kraków

PS. FTTB co prawda nie wylosowałem, ale wracam do domu, sprawdzam skrzynkę, a tam paczuszka powitalna z FC :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pinio pisze: pn maja 28, 2018 12:00 pm
pinio pisze: śr lis 22, 2017 10:42 am Co do Clansmana to (poza satysfakcją czysto koncertowo-muzyczną) możliwość wywrzasku FREEDOM !!!!!!!!!!!!!!!!!! w tzw. naszej obecnej sytuacji - miałaby swój wydźwięk :wink:
... nie mogłem sobie odmówić :wink: I jestem pewien, że będzie zarąbiście głośno :jee:
Robimy inbę ze spaleniem flag żydowskiej, amerykańskiej i brytyjskiej?
<ŻART>
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

krusejder pisze: pn maja 28, 2018 7:50 pm
pinio pisze: pn maja 28, 2018 12:00 pm
pinio pisze: śr lis 22, 2017 10:42 am Co do Clansmana to (poza satysfakcją czysto koncertowo-muzyczną) możliwość wywrzasku FREEDOM !!!!!!!!!!!!!!!!!! w tzw. naszej obecnej sytuacji - miałaby swój wydźwięk :wink:
... nie mogłem sobie odmówić :wink: I jestem pewien, że będzie zarąbiście głośno :jee:
Robimy inbę ze spaleniem flag żydowskiej, amerykańskiej i brytyjskiej?
<ŻART>
Ten "żart" to do śmiechu, łez, wkurwu czy wzruszenia ramion (z politowaniem)?
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

krusejder pisze: pn maja 28, 2018 7:50 pm Robimy inbę ze spaleniem flag żydowskiej, amerykańskiej i brytyjskiej?
<ŻART>
szczególnie brytyjskiej i West Ham United :lol:
Deleted User 5155

joseba pisze: pn maja 28, 2018 7:57 pm
krusejder pisze: pn maja 28, 2018 7:50 pm Robimy inbę ze spaleniem flag żydowskiej, amerykańskiej i brytyjskiej?
<ŻART>
i San Escobar :wink:
Adziu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adziu »

pinio pisze: pn maja 28, 2018 8:01 pm
<ŻART>
Kochanek na koniec zaliczony?
Deleted User 5155

[/quote]

Kochanek na koniec zaliczony?
[/quote]

Już nie dałem rady. Reszta (na moje szczęście) chyba zapomniała :lol: Ale - nie offujmy :D
Lepiej opisz wrażenia z gigu :wink:
Adziu
-#Charlotte
-#Charlotte

Wrażenia ciężkie do opisania. Samo bycie pod samą barierką centralnie na wprost Janicka było mega przeżyciem o którym nawet nie marzyłem. W dodatku w towarzystwie świetnej grupy ludzi o której wspomniał pz. Set doskonały. Osobiście najbardziej przeżyłem Clansmana. Perełka. Ludzie narzekają ale tak na prawdę nie ma na co. Więc sądzę iż temat setu powinienen zostać zamknięty do czasu rozpoczęcia drugiej części trasy gdzie będzie można liczyć na jakieś zmiany. Oprawa wgniata w ziemie. Innowacje świetnie połączone z tym co być musiało. Przejechanie 1700km wynagrodzone co do centymetra.Także pozostaje mi czekać na Firenze i koncert na otwartej przestrzeni.
Up the Irons! :evil:
Deleted User 5155

Tych kolejnych gigów to szczerze zazdroszczę ....
Adziu
-#Charlotte
-#Charlotte

A ja zazdroszczę tym którzy przed chwilą drugi raz mogli to przeżyć :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Setlistfm wskazuje na ten sam set, ale gig się jeszcze nie skończył.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pewno ktoś z automatu skopiował. Poczekajmy, aż nasi potwierdzą, że <wiadomo jakiego utworu> zmian nie było ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

https://www.youtube.com/watch?v=hHHIHZ8bT-Y

FTGGOG z Helsinek

Adrian zagrał na V w run to the hills.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pinio pisze: pn maja 28, 2018 8:01 pm
<ŻART>
Szanujmy San Escobar bo to jeden z nielicznych sojuszników naszej nieszczęsnej Ojczyzny, która od 20 kilku lat ma prowadzoną politykę zagraniczną z ambasady USA, a pewne matoły zupełnie tego nie kumają i skonfliktowały się ze swoimi przełożonymi. Koniec offtopiku tutaj, przepraszam za wtręt.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

wojczi pisze: pn maja 28, 2018 10:08 pm https://www.youtube.com/watch?v=hHHIHZ8bT-Y

FTGGOG z Helsinek

Nawet się Dzosef z flagą załapał :)
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Czytam na maidenfans, że solo w Revelations znów gra Janick :facepalm:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

barsiarz pisze: pn maja 28, 2018 10:16 pm
wojczi pisze: pn maja 28, 2018 10:08 pm https://www.youtube.com/watch?v=hHHIHZ8bT-Y

FTGGOG z Helsinek

Nawet się Dzosef z flagą załapał :)
Coś spokojnie na tych barierkach. I jakoś dużo miejsca. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

wojczi pisze: pn maja 28, 2018 10:36 pm Czytam na maidenfans, że solo w Revelations znów gra Janick :facepalm:
Adrian zagrał słabe to gra Janick :D
ODPOWIEDZ