SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: remi »

PIszecie o To Tame a Land czy o Only the Good... ; ale weźmy taki For the Greater Good of God - perełkę z obecnej trasy.
O ile Sign of the Cross czy Clansman znało spokojnie 85% publiki w Talinie (głównie ze względu na Rock in Rio), o tyle ciekawe ile osób poznało FTGGOG :mryellow:
Szczerze? Myślę, że 1/3 publiczności, a jest to stosunkowo młody 12-letni kawałek. A co by było z Tame a Land?

Zespół i tak NAM fanom z fanclubu, zrobił nie lada niespodziankę Orzełkami, kawałkami Blaze'a czy chociażby Ikarusem.

Do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu po secie z lat 2012-14, że Im się teraz naprawdę chciało nas wszystkich zaskoczyć. Brawo! podobnie jak w 2005 czy 2010 za pozytywne zaskoczenie.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

remi pisze: czw maja 31, 2018 9:00 pm PIszecie o To Tame a Land czy o Only the Good... ; ale weźmy taki For the Greater Good of God - perełkę z obecnej trasy.
O ile Sign of the Cross czy Clansman znało spokojnie 85% publiki w Talinie (głównie ze względu na Rock in Rio), o tyle ciekawe ile osób poznało FTGGOG :mryellow:
Szczerze? Myślę, że 1/3 publiczności, a jest to stosunkowo młody 12-letni kawałek. A co by było z Tame a Land?
Różnica jest taka, że Amolad nie jest tak popularny jak POM. Myślę, że To Tame a Land więcej osób by rozpoznało.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Sporo starszych osób nie śledzi ostatnich poczynań Maiden, ale na półce ma klasyczne krążki zespołu. Na pewno by rozpoznali każdy numer ze starych płyt.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw maja 31, 2018 9:35 pm Sporo starszych osób nie śledzi ostatnich poczynań Maiden, ale na półce ma klasyczne krążki zespołu. Na pewno by rozpoznali każdy numer ze starych płyt.
Dokładnie.
gumbyy pisze: wt lis 14, 2017 10:16 pm
UptheIronsWro pisze: wt lis 14, 2017 7:29 pm To tak naprawdę pierwsza trasa od wielu lat na której set to jedna wielka niewiadoma. W przypadku tras historycznych i albumowych część setlisty można było zgadnąć.
Jaka niewiadoma? :lol: Nakręcacie się jak przed każdą trasą spekulacjami, a później narzekanie, że słaby set.

1. Iron Maiden
2. The Number...
3. 2 Minutes
4. The Trooper
5. Fear...
6. Wrathchild
7. Wasted Years
8. The Book of Souls

te raczej na 100%

a z tych: Running Free, Sanctuary, Run to the Hills, Can I Play With Madness, Revelations, The Evil That Men Do, Phantom of the Opera, The Clairvoyant, Children of the Damned, The Wicker Man, Aces High, Blood Brothers, Powerslave - na pewno też kilka z nich będzie :)

Do tego ze 2 "perełki nie grane od +/-10-15 lat (typu Sign of the Cross, Clansman, Man Of the Edge, czy mocno spekulowany FTGGOG) i większość seta masz :D

to tak na szybko i bez głębszego zastanowienia :)
Tak sobie zerknąłem w pierwszy mój post odnośnie spekulacji o setliście. Wymieniłem tam bez zastanowienia 25 numerów, z czego 13 weszło do seta. Pomijając totalnie przegapiony Hallowed (tego powinienem w drugiej grupie umieścić, a gdzieś mi umknął), to tylko nie trafiłem "Flight..." i "Where...". To tyle jeśli chodzi o zaskakiwanie mnie przez IM w temacie setlisty ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wymieniajac 25 to trudno nie trafic :P
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: czw maja 31, 2018 10:12 pm Wymieniajac 25 to trudno nie trafic :P
Nie twierdzę, że to wyczyn, ale pokazuje jak (i że) ta karuzela funkcjonuje :) Trasa zapowiadana z szaleństwem w mediach społecznościowych po pierwszym koncercie... a wyszło jak zwykle ;)

Wiadomo - set jest niezły i trzeba powiedzieć, że w miarę się postarali wybierając (losując? ;) ) dosyć dobrze z tej karuzeli. Jednak jak dla mnie to bez większych zaskoczeń. A w temacie spekulacji ludzie mieli niezłe odjazdy i to na podstawie witraża :lol: Zabawnie to się teraz czyta, w szczególności posty tych "kumatych" osób co to twierdzili, że niektóre numery są pewniakami ;)
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

gumbyy pisze:Nie twierdzę, że to wyczyn, ale pokazuje jak (i że) ta karuzela funkcjonuje :) Trasa zapowiadana z szaleństwem w mediach społecznościowych po pierwszym koncercie... a wyszło jak zwykle ;)
No ale przypomnij sobie jak wyglądała tutaj sobota wieczór ;) Szaleństwo było hehe
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Na forum zawsze gorączka przy okazji pierwszego koncertu na trasie :)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

IgorW pisze: pt cze 01, 2018 10:53 amNo ale przypomnij sobie jak wyglądała tutaj sobota wieczór ;) Szaleństwo było hehe
Zgadza się, ale rekord z wieczoru 7 września 2015 roku wciąż niepobity - 457 osób zalogowanych, toż to mała armia! :D
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Potwierdzam. Śledząc set byłem tak obsrany, jak w decydującej serii rzutów karnych w finale mistrzostw świata.
A jeszcze wracając do For the Greater. Ja akurat należę do tej starej gwardii (nieodrodne dziecko lat 80'tych) i najbardziej kocham stare, klasyczne albumy. Ale nie mogę od dłuższego czasu przestać słuchać tego numeru. On jest po prostu zajebisty. W każdym aspekcie. Melodie, rytmy, aranżacja. Mistrzostwo. Tematami z niego można by obdzielić kilka innych kawałków. Nie mogę się doczekać gdy usłyszę go na żywo.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Trochę przeciągnięty tak około 3 minuty, moim zdanie nie potrzebna jest ta kolejna zwrotka. Ale masz rację - świetny numer, jak całe AMOLAD z resztą. Cieszę się, że z utworów nagranych po Reunion wybrali coś z akurat tej płyty.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

erosinho pisze: pt cze 01, 2018 2:15 pmświetny numer, jak całe AMOLAD z resztą. Cieszę się, że z utworów nagranych po Reunion wybrali coś z akurat tej płyty.
O proszę, są też i fani tego albumu :) Ja też bardzo lubię ten krążek i cieszy mnie numer z niej w secie.
www.MetalSide.pl
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

gumbyy pisze: pt cze 01, 2018 2:30 pm
erosinho pisze: pt cze 01, 2018 2:15 pmświetny numer, jak całe AMOLAD z resztą. Cieszę się, że z utworów nagranych po Reunion wybrali coś z akurat tej płyty.
O proszę, są też i fani tego albumu :) Ja też bardzo lubię ten krążek i cieszy mnie numer z niej w secie.
A i owszem. Uwżam że AMOLAD to jeden z lepszych albumów IM. Dla mnie to taki X Factor z Dickinsonem.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

gumbyy pisze: pt cze 01, 2018 2:30 pm
Dla mnie to najlepszy album po Reunion. A jeżeli dodamy, że lepszy od obydwu albumów z Blazem, lepszy od Feara i No Prayer to wychodzi, że to najlepszy album zespołu od 7th sona. Z resztą podobnie chyba uważają sami muzycy, Bruce bardzo pozytywnie pisze o AMOLAD w swojej autobiografii.
Deleted User 1499

Nie wiem czy AMOLAD jest lepszy od BNW. Tamten jednak wniósł taki powiew świeżości że do dziś go czuć a album jest już pełnoletni!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

AMOLAD to jedna z najlepszych płyt IM, tylko FTGGOG to jak dla mnie jeden z dwóch najsłabszych utworów jakie się tam znajdują. Na szczęście wynika to nie z jego słabości, tylko ogólnego poziomu innych kompozycji. W każdym razie jego obecność w setliście odbieram pozytywnie, tym bardziej, że bardzo przyłożyli się do jego wizualnej oprawy i słychać, że pożądnie ograli go na próbach. Ale ten utwór byłby idealny, gdyby kończył się po części instrumentalnej.
Deleted User 1499

Troszkę żałuje że Reinkarnacja Benjamina nie wróciła do setlisty. Ten kawałek jest miazga na żywo.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

SONOR DRUMS na fb, 13 zdjęć perki Nicko.
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Bez zmrużenia okiem zamieniłbym FTGGOG na DOD.
Deleted User 1499

Na DoD w życiu, za to na Paschendale mogło by być. I tematyka podobna :P
ODPOWIEDZ