Odreagowuję dziś Kelthuzem, by dojść do równowagi
03/07/2018 - PEARL JAM - Kraków, Tauron Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03/07/2018 - PEARL JAM - Kraków, Tauron Arena
Wiem, wiem. Niby spodziewałem się, ale jednak co innego iść na koncert i mieć to przez 3h 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mam ten sam problem z B. Springsteenem, uwielbiam jego muzykę ale jego agitowanie jest trochę męczące. Z tym, ze Boss nie posuwa się do tak prymitywnego zachowania jak PJ w stylu napisów "Fuck Trump" etc.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 2259
Szkoda, wczoraj to na setlistfm nie bylo napisane, moj najlepszy ich utwór, ale na kolejny koncert z checia sie wybiorę. Też daję mocne 8/10
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Obejrzałem nagrania wrzucone przez SOBER1Z i mam absolutną pewność, że wynudziłbym się na tym gigu jak mops. Wedle słów krusejdera "najmniejszy" zarzut za oświetlenie dla mnie nie byłby wcale taki mały, bo widzę, że światło naprawdę było tam słabiutkie. Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show? 
NULL.
Ostatnio zmieniony czw maja 04, 2023 1:12 am przez SOBER1Z, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2259
A moim zdaniem byli dobrze ubrani, na luzie. Phil Collins występował w niechlujnym podkoszulku i nikt nie narzekał.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Słaby zespół, słabe poglądy
.
-
Deleted User 2259
Nie wiem czy słaby, ale show robią przednie, grają długo i zmieniają setlisty
tacy jedni z Anglii powinni się od nich uczyć, zresztą nie tylko oni.
Oczywiście równie zdegustowany byłbyś, jaky wpychał obcym ludziom peany na cześć Trumpa i domniemanych konserwatywnych wartości
A wracając do tematu, ubolewam, że po raz kolejny nie udało mi się trafić na PJ (za to widziałem ich w 2007 roku).
Trump miał (i ma nadal!) tylko jedną zaletę: nie jest Hilarią Clintonową. Byłbym przeciw peanom na cześć Trumpa, bo prędzej czy później musiałaby wyjść Szydło z worka i okazałoby się, co to za "konserwatywny lider".
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale graja grunge, a tego nie trawię
A za obrazanie Boga-Imperatora Trumpa zawsze maczety i chwdu. Nie pamiętam, żeby ktoś z Pearl Jam pomógł Kevinowi znaleźć lobby...
https://www.youtube.com/watch?v=YXE3Ku-mGrk
Ja słuchając muzyki, chcę się na chwilę uwolnić od wszelkiego rodzaju polityki i innych pierdół. To dla mnie takie katharsis. Dlatego ogólnie nie podoba mi się, kiedy artyści wlatują mi ze swoimi poglądami. Na Pearl Jam nie byłem, ale już wiem, że podczas show Watersa będę trochę zażenowany jego manifestacjami dotyczącymi Trumpa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Watersa skreśliłem lata temu, gdy popełnił operę "Ca ira", zupełnie żenującą muzycznie pozycję, z której zapamiętałem tylko barbarzyńską nienawiść do monarchii i chrześcijaństwa. To było gorsze nawet od PowerwolfaSchizoid pisze: ↑śr lip 04, 2018 4:07 pm Ja słuchając muzyki, chcę się na chwilę uwolnić od wszelkiego rodzaju polityki i innych pierdół. To dla mnie takie katharsis. Dlatego ogólnie nie podoba mi się, kiedy artyści wlatują mi ze swoimi poglądami. Na Pearl Jam nie byłem, ale już wiem, że podczas show Watersa będę trochę zażenowany jego manifestacjami dotyczącymi Trumpa.
Inną osobą, która bardzo dużo straciła jako artysta, jest Jan Pietrzak. Niegdyś znakomity kabareciarz ... Niegdyś ...
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2018 9:55 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Oni mówili do swoich ludzi, to ty byłeś tam obcy.
Takim przypadkom polecam BeyonceZakkahletz pisze: ↑śr lip 04, 2018 3:01 pm Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show?![]()
"Normalnego człowieka" tak...? Żałosne.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A ja polecam Iron Maiden, Kiss, Def Leppard, Green Day, Alice'a Coopera, Billy'ego Idola, Delain, Ensiferum i wiele, wiele innych, gdzie wygląd na scenie ma taki status, na jaki zasługuje. Dziękuję za uwagę, "przypadku".xxx99 pisze: ↑śr lip 04, 2018 6:34 pmTakim przypadkom polecam BeyonceZakkahletz pisze: ↑śr lip 04, 2018 3:01 pm Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show?![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No normalny człowiek powinien reagować na agitkę ze sceny tak jak Krusejder.
Krusejder, w Twoim poscie sa fragmenty mogace obrazac innych userow o innych pogladach niz Ty.
Zostalo mi to zgłoszone do udzielenia Ci ostrzezenia.
Nie robie tego gdyz temat dotyczy koncertu, a na tym jak wiadomo byla agitacja polityczna, ktora wywolala sporo emocji wsrod fanow.
Czy zespol powinien czy nie, wiadomo kazdy ma prawo ocenic, ale nie mow ktore poglady sa 'normalnych' ludzi. Dla Ciebie to jest 'normalne' dla innych zupelnie co innego
Zostalo mi to zgłoszone do udzielenia Ci ostrzezenia.
Nie robie tego gdyz temat dotyczy koncertu, a na tym jak wiadomo byla agitacja polityczna, ktora wywolala sporo emocji wsrod fanow.
Czy zespol powinien czy nie, wiadomo kazdy ma prawo ocenic, ale nie mow ktore poglady sa 'normalnych' ludzi. Dla Ciebie to jest 'normalne' dla innych zupelnie co innego
A byłeś na koncercie i widziałeś i nie mogłeś od techników rozróżnić ? Twoja sprawa ,jeśli nie możesz odróżnić członków zespołu to znaczy ,że ich nie znasz a dawanie za przykład KISS jest absurdem bo akurat Pearl Jam ubrani byli odpowiednio do rodzaju show i muzyki jaki dają.Zakkahletz pisze: ↑śr lip 04, 2018 7:59 pmA ja polecam Iron Maiden, Kiss, Def Leppard, Green Day, Alice'a Coopera, Billy'ego Idola, Delain, Ensiferum i wiele, wiele innych, gdzie wygląd na scenie ma taki status, na jaki zasługuje.xxx99 pisze: ↑śr lip 04, 2018 6:34 pmTakim przypadkom polecam BeyonceZakkahletz pisze: ↑śr lip 04, 2018 3:01 pm Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show?![]()
Po za tym popieram to co napisał Budziol powyżej.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Budziolu,
nie udzieliłeś mi ostrzeżenia, bo nie złamałem Regulaminu. Vide: viewtopic.php?f=1&t=8279
W szczególności zaś nawet fragment: "Jeszcze bardziej wk**a normalnego człowieka lewactwo tego zespołu i mieszanie sztuki z ideologią. Te pedalskie flagi na scenie, te nawoływania do dozwolonej aborcji, te bluzgi na Trumpa. Sporo sympatii do PJ przez to ulatuje. Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!" NIKOGO nie obraża. Nawet wprost piszę o tym wskazując, że co najwyżej te niepotrzebne demonstracje ZMNIEJSZYŁY moją sympatię do muzyków PJ, Veddera zwłaszcza.
Mogę w tej konkretnej sprawie przeprowadzić wykładnię pojęcia normalności. WHO i za nią inne skupiska lekarskie definiują normalność w sferze seksualnej jako opcje: "homo-, hetero- lub biseksualną". Moje stanowisko z pewnością mieści się w wyżej wymienionej trójce. Gdybym rozszerzał pojęcie normalności na przykład na nekrofilię, można by to uznać za nadużycie i zgłosić.
Wszystkim życzę miłego dnia i powrotu do dyskusyj bardziej merytorycznych
nie udzieliłeś mi ostrzeżenia, bo nie złamałem Regulaminu. Vide: viewtopic.php?f=1&t=8279
W szczególności zaś nawet fragment: "Jeszcze bardziej wk**a normalnego człowieka lewactwo tego zespołu i mieszanie sztuki z ideologią. Te pedalskie flagi na scenie, te nawoływania do dozwolonej aborcji, te bluzgi na Trumpa. Sporo sympatii do PJ przez to ulatuje. Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!" NIKOGO nie obraża. Nawet wprost piszę o tym wskazując, że co najwyżej te niepotrzebne demonstracje ZMNIEJSZYŁY moją sympatię do muzyków PJ, Veddera zwłaszcza.
Mogę w tej konkretnej sprawie przeprowadzić wykładnię pojęcia normalności. WHO i za nią inne skupiska lekarskie definiują normalność w sferze seksualnej jako opcje: "homo-, hetero- lub biseksualną". Moje stanowisko z pewnością mieści się w wyżej wymienionej trójce. Gdybym rozszerzał pojęcie normalności na przykład na nekrofilię, można by to uznać za nadużycie i zgłosić.
Wszystkim życzę miłego dnia i powrotu do dyskusyj bardziej merytorycznych