03/07/2018 - PEARL JAM - Kraków, Tauron Arena

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 03/07/2018 - PEARL JAM - Kraków, Tauron Arena

Post autor: krusejder »

Wiem, wiem. Niby spodziewałem się, ale jednak co innego iść na koncert i mieć to przez 3h ;)

Odreagowuję dziś Kelthuzem, by dojść do równowagi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mam ten sam problem z B. Springsteenem, uwielbiam jego muzykę ale jego agitowanie jest trochę męczące. Z tym, ze Boss nie posuwa się do tak prymitywnego zachowania jak PJ w stylu napisów "Fuck Trump" etc.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

krusejder pisze: śr lip 04, 2018 1:35 pm Krakowski koncert PJ zawierał 6 numerów z "Tena". Ale bez Jeremy'ego i Black. Black było w pierwotnym secie, ale zostało zastąpione przez Whipped. Chyba tylko tego żałuję ...
Szkoda, wczoraj to na setlistfm nie bylo napisane, moj najlepszy ich utwór, ale na kolejny koncert z checia sie wybiorę. Też daję mocne 8/10
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Obejrzałem nagrania wrzucone przez SOBER1Z i mam absolutną pewność, że wynudziłbym się na tym gigu jak mops. Wedle słów krusejdera "najmniejszy" zarzut za oświetlenie dla mnie nie byłby wcale taki mały, bo widzę, że światło naprawdę było tam słabiutkie. Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show? :facepalm:
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

krusejder pisze: śr lip 04, 2018 12:56 pm
SOBER1Z pisze: śr lip 04, 2018 8:50 am Co najwyżej kilka utworów, ze względów "taktycznych".
Rozumiem :( Ale i tak bardzo dziękuję.

Jakim sprzętem nagrywasz?
NULL.
Ostatnio zmieniony czw maja 04, 2023 1:12 am przez SOBER1Z, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

A moim zdaniem byli dobrze ubrani, na luzie. Phil Collins występował w niechlujnym podkoszulku i nikt nie narzekał.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Słaby zespół, słabe poglądy :P .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 2259

Nie wiem czy słaby, ale show robią przednie, grają długo i zmieniają setlisty :P tacy jedni z Anglii powinni się od nich uczyć, zresztą nie tylko oni.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

krusejder pisze: śr lip 04, 2018 1:35 pm[cut] Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!
Oczywiście równie zdegustowany byłbyś, jaky wpychał obcym ludziom peany na cześć Trumpa i domniemanych konserwatywnych wartości ;)
A wracając do tematu, ubolewam, że po raz kolejny nie udało mi się trafić na PJ (za to widziałem ich w 2007 roku).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IgorW pisze: śr lip 04, 2018 3:32 pm
krusejder pisze: śr lip 04, 2018 1:35 pm[cut] Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!
Oczywiście równie zdegustowany byłbyś, jaky wpychał obcym ludziom peany na cześć Trumpa i domniemanych konserwatywnych wartości ;)
A wracając do tematu, ubolewam, że po raz kolejny nie udało mi się trafić na PJ (za to widziałem ich w 2007 roku).
Trump miał (i ma nadal!) tylko jedną zaletę: nie jest Hilarią Clintonową. Byłbym przeciw peanom na cześć Trumpa, bo prędzej czy później musiałaby wyjść Szydło z worka i okazałoby się, co to za "konserwatywny lider".
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Invader pisze: śr lip 04, 2018 3:21 pm Nie wiem czy słaby, ale show robią przednie, grają długo i zmieniają setlisty :P tacy jedni z Anglii powinni się od nich uczyć, zresztą nie tylko oni.
Ale graja grunge, a tego nie trawię :P .

A za obrazanie Boga-Imperatora Trumpa zawsze maczety i chwdu. Nie pamiętam, żeby ktoś z Pearl Jam pomógł Kevinowi znaleźć lobby...
https://www.youtube.com/watch?v=YXE3Ku-mGrk

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja słuchając muzyki, chcę się na chwilę uwolnić od wszelkiego rodzaju polityki i innych pierdół. To dla mnie takie katharsis. Dlatego ogólnie nie podoba mi się, kiedy artyści wlatują mi ze swoimi poglądami. Na Pearl Jam nie byłem, ale już wiem, że podczas show Watersa będę trochę zażenowany jego manifestacjami dotyczącymi Trumpa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Dzosef pisze: śr lip 04, 2018 4:02 pm Ale graja grunge, a tego nie trawię :P .
Później uciekli moim zdaniem od tego stylu, jeszcze Ci się spodobają :B
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: śr lip 04, 2018 4:07 pm Ja słuchając muzyki, chcę się na chwilę uwolnić od wszelkiego rodzaju polityki i innych pierdół. To dla mnie takie katharsis. Dlatego ogólnie nie podoba mi się, kiedy artyści wlatują mi ze swoimi poglądami. Na Pearl Jam nie byłem, ale już wiem, że podczas show Watersa będę trochę zażenowany jego manifestacjami dotyczącymi Trumpa.
Watersa skreśliłem lata temu, gdy popełnił operę "Ca ira", zupełnie żenującą muzycznie pozycję, z której zapamiętałem tylko barbarzyńską nienawiść do monarchii i chrześcijaństwa. To było gorsze nawet od Powerwolfa :(

Inną osobą, która bardzo dużo straciła jako artysta, jest Jan Pietrzak. Niegdyś znakomity kabareciarz ... Niegdyś ...
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2018 9:55 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
xxx99
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: xxx99 »

krusejder pisze: śr lip 04, 2018 1:35 pm Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!
Oni mówili do swoich ludzi, to ty byłeś tam obcy.
Zakkahletz pisze: śr lip 04, 2018 3:01 pm Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show? :facepalm:
Takim przypadkom polecam Beyonce :P
krusejder pisze: śr lip 04, 2018 1:35 pm Jeszcze bardziej wk**a normalnego człowieka lewactwo tego zespołu i mieszanie sztuki z ideologią. Te pedalskie flagi na scenie, te nawoływania do dozwolonej aborcji, te bluzgi na Trumpa.
"Normalnego człowieka" tak...? Żałosne.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

xxx99 pisze: śr lip 04, 2018 6:34 pm
Zakkahletz pisze: śr lip 04, 2018 3:01 pm Dodam do tego stroje członków zespołu, niepozwalające odróżnić ich od techników, gdyby nie rozpoznawalność ich twarzy. K***a, co jest z tymi ludźmi, że zapominają albo mają w dupie, że to nie jest wyjście ze znajomymi do pubu albo na nordic walking, tylko koncert rockowy dla tysięcy fanów i że dopracowany wygląd sceniczny powinien być ważnym składnikiem show? :facepalm:
A ja polecam Iron Maiden, Kiss, Def Leppard, Green Day, Alice'a Coopera, Billy'ego Idola, Delain, Ensiferum i wiele, wiele innych, gdzie wygląd na scenie ma taki status, na jaki zasługuje. Dziękuję za uwagę, "przypadku".
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No normalny człowiek powinien reagować na agitkę ze sceny tak jak Krusejder.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Krusejder, w Twoim poscie sa fragmenty mogace obrazac innych userow o innych pogladach niz Ty.
Zostalo mi to zgłoszone do udzielenia Ci ostrzezenia.
Nie robie tego gdyz temat dotyczy koncertu, a na tym jak wiadomo byla agitacja polityczna, ktora wywolala sporo emocji wsrod fanow.
Czy zespol powinien czy nie, wiadomo kazdy ma prawo ocenic, ale nie mow ktore poglady sa 'normalnych' ludzi. Dla Ciebie to jest 'normalne' dla innych zupelnie co innego
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Zakkahletz pisze: śr lip 04, 2018 7:59 pm
xxx99 pisze: śr lip 04, 2018 6:34 pm
A ja polecam Iron Maiden, Kiss, Def Leppard, Green Day, Alice'a Coopera, Billy'ego Idola, Delain, Ensiferum i wiele, wiele innych, gdzie wygląd na scenie ma taki status, na jaki zasługuje.
A byłeś na koncercie i widziałeś i nie mogłeś od techników rozróżnić ? Twoja sprawa ,jeśli nie możesz odróżnić członków zespołu to znaczy ,że ich nie znasz a dawanie za przykład KISS jest absurdem bo akurat Pearl Jam ubrani byli odpowiednio do rodzaju show i muzyki jaki dają.

Po za tym popieram to co napisał Budziol powyżej.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Budziolu,
nie udzieliłeś mi ostrzeżenia, bo nie złamałem Regulaminu. Vide: viewtopic.php?f=1&t=8279

W szczególności zaś nawet fragment: "Jeszcze bardziej wk**a normalnego człowieka lewactwo tego zespołu i mieszanie sztuki z ideologią. Te pedalskie flagi na scenie, te nawoływania do dozwolonej aborcji, te bluzgi na Trumpa. Sporo sympatii do PJ przez to ulatuje. Mogliby mieć prywatnie poglądy, jakie chcą, ale po co z nimi wyskakiwać do obcych ludzi?!" NIKOGO nie obraża. Nawet wprost piszę o tym wskazując, że co najwyżej te niepotrzebne demonstracje ZMNIEJSZYŁY moją sympatię do muzyków PJ, Veddera zwłaszcza.

Mogę w tej konkretnej sprawie przeprowadzić wykładnię pojęcia normalności. WHO i za nią inne skupiska lekarskie definiują normalność w sferze seksualnej jako opcje: "homo-, hetero- lub biseksualną". Moje stanowisko z pewnością mieści się w wyżej wymienionej trójce. Gdybym rozszerzał pojęcie normalności na przykład na nekrofilię, można by to uznać za nadużycie i zgłosić.

Wszystkim życzę miłego dnia i powrotu do dyskusyj bardziej merytorycznych ;)
ODPOWIEDZ