Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: pz »

Michał pisze: ndz lip 22, 2018 8:50 pm
Schizoid pisze:Rozumieją, że idąc na zespół, usłyszą największe hity.
blackmailer pisze: ndz lip 22, 2018 8:44 pm No właśnie nic XD Po prostu chcą iść obejrzeć i posłuchać :D
Eh Panowie nie dojdziemy do porozumienia :)
Ja zostaję przy swoim, że ma znaczenie co zagrają
Bo odkopanie starych utworów = pisanie o tym przez muzyczne dziennikarstwo = reklama i nagłośnienie koncertu = większa publiczność
Zdecydowanie zgadzam się z ... Twoimi rozmówcami. To nie ma żadnego wpływu na frekwencję, bo zwykli ludzie nie znają dokładnie twórczości zespołu, nie czytają prasy muzycznej (albo śledzą tylko ogólnie). Jak ktoś chce zobaczyć Iron Maiden, bo jeszcze nie widział/widział lata temu/ktoś znajomy go namówił/piszą o tym na fejsie=więc wypada się pokazać, to nie ma dla niego żadnego znaczenia jakie utwory zagrają. Kotlety nawet lepsze, bo jest szansa, że je kiedyś słyszał. Zagranie "perełki" może zachęcić tylko fanów, którzy mają już koncie trochę koncertów i znają dyskografię, a większość z nich pewnie i tak się wybierze na koncert, więc wpływ na frekwencję będzie znikomy (ja bym ocenił maks kilkadziesiąt osób na koncert, a to i tak z górką).

Natomiast co do sugerowania Alexandra, to nie wiem po co to robię. Takie drażnienie fanów. Zupełnie niepotrzebne, zwłaszcza, że wygląda, że nie mają zamiaru go grać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Przecież większość biletów na wszystkich koncertach zeszła przed pierwszym koncertem na trasie ;)

A ten "żart"w Grecji jest po prostu słaby, tym bardziej po raz kolejny powtórzony... mieliby jaja, to po takim "żarciku" Bronka powinni... zagrać Grekom ten numer. I wtedy byłaby burza medialna. A raczej huragan :mryellow:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zgadza sie na koniec, po bisach, juz bez zadnej zbednej scenografii
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Budziol pisze: pn lip 23, 2018 5:53 am Zgadza sie na koniec, po bisach, juz bez zadnej zbednej scenografii
jakkolwiek ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Z tym Alexandrem to jest jak ze sportowcami. Taka Isinbayeva potrafiła skoczyć 12cm ponad rekord świata, ale żeby nabić kabziorki i statystyk co zawody pobijała swój rekord świata o 1 cm. Na końcu już nie była w stanie skoczyć tyle co w świetności formy. Tak samo skończy ten Alexander. Jeżeli na koniec nawet będą chcieli go zagrać to już i tak nie dadzą rady. Zresztą mam swoją teorię, że nie będzie ostatniej trasy, więc nigdy świadome nie trafi do seta. Ktoś w końcu padnie na jakiś zawał i skończy się Maiden.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Tak długo jak Rod będzie miał wpływ na setlistę to raczej nie zagrają Alexander The Great. 8) Zresztą sam zespół też się zbytnio do tego nie pali. :roll: Spójrzmy prawdzie w oczy - takie Sign of The Cross, For The Greater Good of God, Paschendale, nie mówiąc już o Rime czy SSOASS, zjadają Alexandra na śniadanie. :dance:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

WICKER MAN pisze: pn lip 23, 2018 12:32 pm Tak długo jak Rod będzie miał wpływ na setlistę to raczej nie zagrają Alexander The Great. 8) Zresztą sam zespół też się zbytnio do tego nie pali. :roll: Spójrzmy prawdzie w oczy - takie Sign of The Cross, For The Greater Good of God, Paschendale, nie mówiąc już o Rime czy SSOASS, zjadają Alexandra na śniadanie. :dance:
No i spoko. Niech nie grają. Tylko po co drażnią tych biednych Greków. Swoją drogą co im tak zależy na kawałku o jakimś Macedończyku :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

pz pisze: pn lip 23, 2018 12:43 pm
WICKER MAN pisze: pn lip 23, 2018 12:32 pm Tak długo jak Rod będzie miał wpływ na setlistę to raczej nie zagrają Alexander The Great. 8) Zresztą sam zespół też się zbytnio do tego nie pali. :roll: Spójrzmy prawdzie w oczy - takie Sign of The Cross, For The Greater Good of God, Paschendale, nie mówiąc już o Rime czy SSOASS, zjadają Alexandra na śniadanie. :dance:
No i spoko. Niech nie grają. Tylko po co drażnią tych biednych Greków. Swoją drogą co im tak zależy na kawałku o jakimś Macedończyku :D
Na jednej Ironowej grupie widziałem kilka dni temu kłótnie na temat Alexandra, sporo osób pisało, że Olek był... Grekiem :wink:
Kłótnia była zażarta i bany się posypały :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

pz pisze: pn lip 23, 2018 12:43 pm
Ten pan jednak bardzo przysłużył się kulturze Grecji ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

No nie powiedziałbym, że jakikolwiek inny kawałek zjada Olka na śniadanie. Owszem, w moim odczuciu mają kilka lepszych, ale tylko trochę. Alexander ma chyba najładniejsze harmonie gitarowe pośród wszystkich utworów IM i genialną partię solową. Drażni mnie tylko trochę jego tekst, który przypomina wypracowanie z historii napisane przez ucznia podstawówki, ewentualnie zrzynkę z wikipedii. Pod tym względem bardzo odstaje od innych epików i sprawia wrażenie czegoś napisanego na kolanie. To też może mieć jakiś wpływ na niechęć zespołu do grania go na żywo.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Również do "Alexandra" mam podejście ambiwaletne. Jest to klasyk obrosły w legendę głównie dlatego, że nie był nigdy zagrany. Przy czym nie jest to wybitny kawałek, na tle ich innych o podobnym formacie. Zarówno "Rime..." jak i "7th Son" są według mnie dużo ciekawsze jeśli chodzi o tamtą empokę. Nawet "To Tame a Land" chyba wolałbym usłyszeć. Nie wspominiając o niektórych znakomitych epikach z lat późniejszych, przy czym mój ulubiony to chyba "Sign of the Cross" i cieszę się, że grają go teraz. Tak więc myślę, że wbrew pozorom niewiele tracę z tego powodu, że "Alexandra" nie wykonują.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Alexander Alexandrem, ale niedługo kończy się pierwszy leg. Ktoś coś słyszał może na temat ewentualnego DVD?
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Dokładnie w tym tonie pisałem kilka postów wcześniej. Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyny.

PS. Ktoś wie co z Ralfem? :D
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

brezdi pisze:PS. Ktoś wie co z Ralfem? :D
Zajął pole position w kolejce do wejścia GAEE i trzyyyma.

M.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Żyję, tylko nie marudzę (chwilowo). :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

RALF pisze: wt lip 24, 2018 7:15 pm Żyję, tylko nie marudzę (chwilowo). :)
Ale, że wydarzeń z Grecji nie skomentowałes...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Adziu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adziu »

Koncert w Zagrzebiu przechodzi do historii. No i co... No i standardowo miazga. Mój piąty na trasie i poziomem niczym nie odstający od reszty. Forma chłopaków świetna, bez wpadek, całe show świetnie odegrane. Z wyjątkiem... publiki na płycie. Napór na barierke był straszny. Tallin przy tym to jak koncert Sławomira. Ciężko było skupić się na koncercie. Momentami było to wręcz nie możliwe. A szkoda, bo atmosfera na drugiej części płyty i trybunach świetna. Pozostaje czekać na Kraków;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Adziu pisze: śr lip 25, 2018 12:08 am Tallin przy tym to jak koncert Sławomira.
W Rudzie śląskiej na koncert Sławomira wyrwali ogrodzenie żeby się dostać, a i nacisk na przód podobno był spory, więc nie zdziwilbym się gdyby to na Sławomirze bardziej naciskali :B

nie jestem zbyt dumny z mojego miasta :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Adziu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adziu »

Michał pisze: śr lip 25, 2018 2:23 am
Adziu pisze: śr lip 25, 2018 12:08 am Tallin przy tym to jak koncert Sławomira.
W Rudzie śląskiej na koncert Sławomira wyrwali ogrodzenie żeby się dostać, a i nacisk na przód podobno był spory, więc nie zdziwilbym się gdyby to na Sławomirze bardziej naciskali :B

nie jestem zbyt dumny z mojego miasta :lol:
Czyli chyba lekko niefortunne porównanie z mojej strony :D :lol:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Czy bezpośrednio przed występem Maiden z głośników nadal płyną dźwięki Doctor Doctor? Pytam, bo czepiano się ich o to niedawno.
ODPOWIEDZ