Jeśli nie straciłeś co najmniej trzech zębów lub nie złamałeś nosa na koncertach metalowych to nie masz prawa nazywać się fanem jedynego słusznego gatunku muzycznego
Hail and kill the posers
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Jeśli nie straciłeś co najmniej trzech zębów lub nie złamałeś nosa na koncertach metalowych to nie masz prawa nazywać się fanem jedynego słusznego gatunku muzycznego

Fakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/
Najpierw ochroniarz odłożył na scenę, a potem inny gdzieś rzucił.
Wyliczam powody:barsiarz pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:55 am No właśnie, dlaczego w Polsce jest jak w Polsce? Przydałyby się chyba jakieś badania socjologiczne.
Niby jesteśmy narodem słowiańskim, ale chyba nie do końca - oni są spokojniejsi. No to pewnie południowcy - nieee, tam też jest spokojniej. Zachowanie naszego bydła na koncertach wyłamuje się ze wszystkich miar.
W Am. Południowej też jest gorąco, ale nie aż tak chyba - niech ktoś potwierdzi albo zaprzeczy kto był tam na Maiden. To nie jest przypadek, że osoby bywające pod barierkami w wielu krajach najgorzej wspominają Polskę. Jeżeli kiedykolwiek będę liczył na wylosowanie fttb, to nie w Polsce.
Ale to był ten drugi. Tego młodego !#@#$% zresztą w sobotę już nie było na barierkach.
Widziałem, że wszystkim odmawiał. Myślałem że może udaje że to nie on, ale jednak chyba imidż tego dnia był nie taki;-)blackmailer pisze: ↑pn lip 30, 2018 3:30 pmFakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/
O tak, pełna racja. Przy okazji zauważyłem w teledysku flagę w kupie. Czy Grabaż miał już proces?mic7 pisze: ↑pn lip 30, 2018 4:24 pm Odnośnie postu beavisio skojarzył mi się ten numer,Grabaż trafił w sedno : https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
W sumie ciekawe, bo po koncercie Ghosta w 2015 można było na luzie cyknąć sobie z nim fotę. Adaś zrobił się aspołeczny?barsiarz pisze: ↑pn lip 30, 2018 4:10 pmWidziałem, że wszystkim odmawiał. Myślałem że może udaje że to nie on, ale jednak chyba imidż tego dnia był nie taki;-)blackmailer pisze: ↑pn lip 30, 2018 3:30 pmFakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/
Może się bał, że po pierwszej foci, zleci się cały tłumek ludzi. W końcu on był prywatnie, nie służbowo.Schizoid pisze: ↑pn lip 30, 2018 4:31 pmW sumie ciekawe, bo po koncercie Ghosta w 2015 można było na luzie cyknąć sobie z nim fotę. Adaś zrobił się aspołeczny?barsiarz pisze: ↑pn lip 30, 2018 4:10 pmWidziałem, że wszystkim odmawiał. Myślałem że może udaje że to nie on, ale jednak chyba imidż tego dnia był nie taki;-)blackmailer pisze: ↑pn lip 30, 2018 3:30 pm
Fakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/![]()
To wszystko w 100% prawda. Rafał Ziemkiewicz ładnie to wszystko opisał ze szczegółami w swojej głośnej książce "Polactwo" i niestety po kilkunastu latach jest to dalej aktualne. Nie pozostaje nic innego tylko ciężko pracować nad sobą by w końcu wyrwać się z mentalności kolonialnych niewolników. Ale to nie jest takie łatwe, Mojżeszowi 40 lat zajęło odpowiednie wyleczenie Narodu Wybranego z tej przypadłości. To swoją drogą może też doskonale tłumaczyć dlaczego publiczność w Ameryce Południowej również zachowuje się jak dzikie bydło, gdyż tamtejsze kraje borykają się z bardzo podobnym problemem i ciągle czują na plecach oddech dawnych kompradorów.beaviso pisze: ↑pn lip 30, 2018 4:06 pmWyliczam powody:barsiarz pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:55 am No właśnie, dlaczego w Polsce jest jak w Polsce? Przydałyby się chyba jakieś badania socjologiczne.
Niby jesteśmy narodem słowiańskim, ale chyba nie do końca - oni są spokojniejsi. No to pewnie południowcy - nieee, tam też jest spokojniej. Zachowanie naszego bydła na koncertach wyłamuje się ze wszystkich miar.
W Am. Południowej też jest gorąco, ale nie aż tak chyba - niech ktoś potwierdzi albo zaprzeczy kto był tam na Maiden. To nie jest przypadek, że osoby bywające pod barierkami w wielu krajach najgorzej wspominają Polskę. Jeżeli kiedykolwiek będę liczył na wylosowanie fttb, to nie w Polsce.
- pańszczyźniane pochodzenie 90% społeczeństwa,
- inteligencja wybita podczas wojny,
- kałmuckie nasienie rozsiane w 1944-45 w polskich łonach, degradujące to co się ostało po wojnie,
- ponad 40 lat komuny, ruinującej i schamiającej wszystko i wszystkich, od zdegradowania gospodarki do takiego poziomu, że nadal jesteśmy pierdziszewem pierwszego świata i musimy o każdy PLN tyrać 2-3x ciężej, co ma swoje odbicie w zachowaniu, aż po mentalne wychowanie (schamienie) do pchania się o wszystko jakby zaraz miało zabraknąć, a brat bratu wilkiem,
- zerowe wychowanie do życia w społeczeństwie (też dzięki komunie),
- wóda, wóda, wóda - uszkodzenia mózgów już na etapie płodów,
- ostatnio wbijanie do łbów jakiegoś bełkotu o powstawaniu z kolan itd.
- rolę k.k. pominę milczeniem, a ta jest niebagatelna w "wychowaniu" pokoleń, także w braku wychowania prospołecznego.
I niech nikt się nie obraża, bo ja sam w połowie z pańszczyźnianych, a i wóda nieobca rodzinie.
A socjologicznie to działa tak, że wystarczy 1 na 10, albo nawet 1 na 20 taki debil, żeby wszyscy pozostali przybrali wojowniczą postawę i zaczęli bronić swojego terytorium. Efekt domina, bo gdyby spytać 90%, nikt wcale nie miałby ochoty na taką pożogę, ale biernie staje się jej cząstką. Nigdzie indziej nie doświadczyłem tego, żeby już na 2 godziny przez wyjściem Maiden na scenę tłum stał mi na plecach w pełnej gotowości bojowej.
M.