27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: Michał »

Schizoid pisze: pn lip 30, 2018 2:36 pm Przez takie dzbany walące teksty o filharmonii i o tym, jak to cudownie kirdysr było dostać z glana w ryja.
No utylizowałbym.
Jeśli nie straciłeś co najmniej trzech zębów lub nie złamałeś nosa na koncertach metalowych to nie masz prawa nazywać się fanem jedynego słusznego gatunku muzycznego
Hail and kill the posers
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
wicked man
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: wicked man »

Piątkowy koncert to była największa partyzantka w moim życiu. Ok 10:00 kupiłem online bilety i o 11:50 wystartowałem z synem na koncert. 550km zrobiliśmy w 7,5 godzin. Koncert obejrzeliśmy w sektorze A11, pierwszy rząd przy barierkach blisko sceny. REWELACJA. Po koncercie kierunek parking i kolejne 6,5 godziny do domu. Odsypianie całości trwało 12godzin, wrażenia BEZCENNE! :jee: Do tego w okolicach kas, gdy odbierałem bilety, przeszedł sobie obok Nergal. :D Pozdrawiam z północnej Polski!
Take me to the fantastic place...
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

wicked man pisze: pn lip 30, 2018 3:11 pm przeszedł sobie obok Nergal. :D
Fakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Czas na kilka słów dłuższego podsumowania ode mnie. Nie były to moje pierwsze koncerty IM, chociaż do większości z Was sporo mi brakuje. W sobotę był mój 4 koncert na trasie, a 10 w ogóle. I już nie mogę się doczekać kolejnych. Połowę z tych koncertów spędziłem w piewszych 3-4 rzędach (2 na barierkach), resztę z tłumu z większej odległości. Tym razem były barierki (piątek, środek) i drugi rząd (całe szczęście, sobota, przed Janickiem).

Na początek Tremonti - ciężko mi powiedzieć jak grali, bo wszystko się zlewało i niewiele było słychać. Trochę się wynudziłem, ale na pewno byli lepsi od KE, na których miałem ochotę opuścić salę :). Drugi koncert ciekawszy ze względu na problemy techniczne. Szkoda było technicznego, jak zestresowany biegał po scenie. Podejrzewam, że na własnym koncercie z dobrym nagłośnieniem mógłbym się nawet dobrze bawić.

Maideni klasa. W piątek dźwięk był moim zdaniem słabszy niż sobotę. Gitary się częściej zlewały, były drobne rozjazdy i perkusja chyba słabiej (na pewno niż w Tallinie, gdzie czuć z niej było dużą moc). Ale show świetne. Fajnie było je oglądać z barierki na środku, chociaż oczywiście nie można było objąć całej sceny wzrokiem. Świetna akcja z rybą. Jeden moment "przerażenia" jak skaczący Bruce się potknął i przez chwilę miałm wrażenie, że się spierniczy ze sceny prosto przede mną. Ale widok z bliska tego jego skoki, Dave'a grającego w dymie... bezcenne. Ścisk był ogromny. Cały koncert silny nacisk na barierki i banda buraków próbujące się na nie wepchnąć - korzystali z każdej okazji do "ataku": podejmowanie osób z fali przez ochronę, wyciągnanie osób proszących o wyjęcie. W efekcie spora część koncertu upłynęła na walce o utrzymanie pozycji i oddechu. Ochrona do utylizacji, dość szybko ich poniosło i zamiast zachowywać się normalnie, zaczęli kozaczyć i każdemu podjętemu z fali zakładać dźwignię (no niektórym słabo to szło). Nie wiem po co. Chyba, żeby wprowadzić bardziej nerwową atmosferę. Do tego nie chcieli podawać nic z fosy. Frotka Nicko upadło tuż przede mną (z 10cm mi brakowało do wzięcia), Nicko widzi, że próbuję sięgnąć i mówi do typa z fosy (kilka razy), żeby podał, a ten, że "nie może". W końcu Nicko się wkurzył i zbluzgał kolesia, ale matoł pozostał niewzruszony.

W sobotę strategicznie zająłem miejsce bardziej po prawej, w drugim rzędzie. Dźwięk lepszy niż i odczucia lepsze niż w piątek, ale też trochę mniej walki, dzięki czemu mogłem się bardzie skupić na chłonięciu spektaklu. Tłum ruszył mocniej niż w piątek, już na Aces High była masakra, ale potem zrobiło się trochę spokojniej - większość popchnięć dało się skontrować bez problemu trzymając jedną rękę na barierce, a drugą na osobach przede mną (pozdrawiam :)). W połowie koncertu dopchał się jakiś typ, który próbował dostać się na barierki i znowu zrobiło się ciężej. Wpychał łokieć na moją żonę i próbował ją wypchnąć, a jak się wkurzyła i sprzedała mu kopa, to się zaczął sadzić, że go kopie. Udało mu się wepchąć do drugiego rzędu, a po Iron Maiden... sobie poszedł i już do końca był luz :) Ochrona też lepsza, wymienili część kolesi na środku na innych, mniej ich ponosiło. Jeden nawet w czasie HbtN zdecydował się podać kostkę.

Z pozytywnych rzeczy łączących oba koncerty (poza zespołem i muzyką) należy wymienić towarzystwo, w którym miałem możliwość oczekiwać i potem walczyć o przetrwanie/uczestniczyć w koncertach. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich poznanych forumowiczek i forumowiczów :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A co się stalo z tą frotką Nicko?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Też widziałem akcję z frotką. :D Identyczna sytuacja jak z moją niedoszłą kostką.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Invader pisze: pn lip 30, 2018 3:48 pm A co się stalo z tą frotką Nicko?
Najpierw ochroniarz odłożył na scenę, a potem inny gdzieś rzucił.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Po pyskówce ochroniarz podniósł i wyrzucił w tłum ku niepocieszeniu osób stojących te 10 cm od frotki :P
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

barsiarz pisze: pn lip 30, 2018 11:55 am No właśnie, dlaczego w Polsce jest jak w Polsce? Przydałyby się chyba jakieś badania socjologiczne.
Niby jesteśmy narodem słowiańskim, ale chyba nie do końca - oni są spokojniejsi. No to pewnie południowcy - nieee, tam też jest spokojniej. Zachowanie naszego bydła na koncertach wyłamuje się ze wszystkich miar.
W Am. Południowej też jest gorąco, ale nie aż tak chyba - niech ktoś potwierdzi albo zaprzeczy kto był tam na Maiden. To nie jest przypadek, że osoby bywające pod barierkami w wielu krajach najgorzej wspominają Polskę. Jeżeli kiedykolwiek będę liczył na wylosowanie fttb, to nie w Polsce.
Wyliczam powody:
- pańszczyźniane pochodzenie 90% społeczeństwa,
- inteligencja wybita podczas wojny,
- kałmuckie nasienie rozsiane w 1944-45 w polskich łonach, degradujące to co się ostało po wojnie,
- ponad 40 lat komuny, ruinującej i schamiającej wszystko i wszystkich, od zdegradowania gospodarki do takiego poziomu, że nadal jesteśmy pierdziszewem pierwszego świata i musimy o każdy PLN tyrać 2-3x ciężej, co ma swoje odbicie w zachowaniu, aż po mentalne wychowanie (schamienie) do pchania się o wszystko jakby zaraz miało zabraknąć, a brat bratu wilkiem,
- zerowe wychowanie do życia w społeczeństwie (też dzięki komunie),
- wóda, wóda, wóda - uszkodzenia mózgów już na etapie płodów,
- ostatnio wbijanie do łbów jakiegoś bełkotu o powstawaniu z kolan itd.
- rolę k.k. pominę milczeniem, a ta jest niebagatelna w "wychowaniu" pokoleń, także w braku wychowania prospołecznego.

I niech nikt się nie obraża, bo ja sam w połowie z pańszczyźnianych, a i wóda nieobca rodzinie.

A socjologicznie to działa tak, że wystarczy 1 na 10, albo nawet 1 na 20 taki debil, żeby wszyscy pozostali przybrali wojowniczą postawę i zaczęli bronić swojego terytorium. Efekt domina, bo gdyby spytać 90%, nikt wcale nie miałby ochoty na taką pożogę, ale biernie staje się jej cząstką. Nigdzie indziej nie doświadczyłem tego, żeby już na 2 godziny przez wyjściem Maiden na scenę tłum stał mi na plecach w pełnej gotowości bojowej.

M.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2018 4:14 pm przez beaviso, łącznie zmieniany 2 razy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

mila pisze: pn lip 30, 2018 3:57 pm
Po pyskówce ochroniarz podniósł i wyrzucił w tłum ku niepocieszeniu osób stojących te 10 cm od frotki :P
Ale to był ten drugi. Tego młodego !#@#$% zresztą w sobotę już nie było na barierkach.

EDIT: W sumie mogłem spróbować się spierdzielić przez te barierki na łeb po tą frotkę, ciekawe czy by mnie łapał :D
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2018 4:15 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

blackmailer pisze: pn lip 30, 2018 3:30 pm
Fakt, nawet zagadaliśmy o zdjęcie Panem Adamem, ale tylko roześmiał się i powiedział "Dzisiaj nie, ok?". Obeszliśmy się jedynie smakiem :/
Widziałem, że wszystkim odmawiał. Myślałem że może udaje że to nie on, ale jednak chyba imidż tego dnia był nie taki;-)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Odnośnie postu beavisio skojarzył mi się ten numer,Grabaż trafił w sedno : https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

mic7 pisze: pn lip 30, 2018 4:24 pm Odnośnie postu beavisio skojarzył mi się ten numer,Grabaż trafił w sedno : https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
O tak, pełna racja. Przy okazji zauważyłem w teledysku flagę w kupie. Czy Grabaż miał już proces?

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

barsiarz pisze: pn lip 30, 2018 4:10 pm
Widziałem, że wszystkim odmawiał. Myślałem że może udaje że to nie on, ale jednak chyba imidż tego dnia był nie taki;-)
W sumie ciekawe, bo po koncercie Ghosta w 2015 można było na luzie cyknąć sobie z nim fotę. Adaś zrobił się aspołeczny? :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Schizoid pisze: pn lip 30, 2018 4:31 pm
barsiarz pisze: pn lip 30, 2018 4:10 pm

W sumie ciekawe, bo po koncercie Ghosta w 2015 można było na luzie cyknąć sobie z nim fotę. Adaś zrobił się aspołeczny? :lol:
Może się bał, że po pierwszej foci, zleci się cały tłumek ludzi. W końcu on był prywatnie, nie służbowo. :)

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

beaviso pisze: pn lip 30, 2018 4:06 pm
barsiarz pisze: pn lip 30, 2018 11:55 am No właśnie, dlaczego w Polsce jest jak w Polsce? Przydałyby się chyba jakieś badania socjologiczne.
Niby jesteśmy narodem słowiańskim, ale chyba nie do końca - oni są spokojniejsi. No to pewnie południowcy - nieee, tam też jest spokojniej. Zachowanie naszego bydła na koncertach wyłamuje się ze wszystkich miar.
W Am. Południowej też jest gorąco, ale nie aż tak chyba - niech ktoś potwierdzi albo zaprzeczy kto był tam na Maiden. To nie jest przypadek, że osoby bywające pod barierkami w wielu krajach najgorzej wspominają Polskę. Jeżeli kiedykolwiek będę liczył na wylosowanie fttb, to nie w Polsce.
Wyliczam powody:
- pańszczyźniane pochodzenie 90% społeczeństwa,
- inteligencja wybita podczas wojny,
- kałmuckie nasienie rozsiane w 1944-45 w polskich łonach, degradujące to co się ostało po wojnie,
- ponad 40 lat komuny, ruinującej i schamiającej wszystko i wszystkich, od zdegradowania gospodarki do takiego poziomu, że nadal jesteśmy pierdziszewem pierwszego świata i musimy o każdy PLN tyrać 2-3x ciężej, co ma swoje odbicie w zachowaniu, aż po mentalne wychowanie (schamienie) do pchania się o wszystko jakby zaraz miało zabraknąć, a brat bratu wilkiem,
- zerowe wychowanie do życia w społeczeństwie (też dzięki komunie),
- wóda, wóda, wóda - uszkodzenia mózgów już na etapie płodów,
- ostatnio wbijanie do łbów jakiegoś bełkotu o powstawaniu z kolan itd.
- rolę k.k. pominę milczeniem, a ta jest niebagatelna w "wychowaniu" pokoleń, także w braku wychowania prospołecznego.

I niech nikt się nie obraża, bo ja sam w połowie z pańszczyźnianych, a i wóda nieobca rodzinie.

A socjologicznie to działa tak, że wystarczy 1 na 10, albo nawet 1 na 20 taki debil, żeby wszyscy pozostali przybrali wojowniczą postawę i zaczęli bronić swojego terytorium. Efekt domina, bo gdyby spytać 90%, nikt wcale nie miałby ochoty na taką pożogę, ale biernie staje się jej cząstką. Nigdzie indziej nie doświadczyłem tego, żeby już na 2 godziny przez wyjściem Maiden na scenę tłum stał mi na plecach w pełnej gotowości bojowej.

M.
To wszystko w 100% prawda. Rafał Ziemkiewicz ładnie to wszystko opisał ze szczegółami w swojej głośnej książce "Polactwo" i niestety po kilkunastu latach jest to dalej aktualne. Nie pozostaje nic innego tylko ciężko pracować nad sobą by w końcu wyrwać się z mentalności kolonialnych niewolników. Ale to nie jest takie łatwe, Mojżeszowi 40 lat zajęło odpowiednie wyleczenie Narodu Wybranego z tej przypadłości. To swoją drogą może też doskonale tłumaczyć dlaczego publiczność w Ameryce Południowej również zachowuje się jak dzikie bydło, gdyż tamtejsze kraje borykają się z bardzo podobnym problemem i ciągle czują na plecach oddech dawnych kompradorów.
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Dobry temat na prace magisterską :D
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

mila pisze: pn lip 30, 2018 5:02 pm Dobry temat na prace magisterską :D
Dyskutowaliśmy na ten temat przy barierce i nie moge się zgodzić - rozprawa doktorska to minimum. :D ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jak kiedys zaczne studia to sie tym zajmę ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ