ROGER WATERS 3/5.08.2018 - Kraków/Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: ROGER WATERS 3/5.08.2018 - Kraków/Gdańsk

Post autor: Deleted User 4876 »

Tak, w Pradze był punktualnie
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

@thorgal_30 kurde nie mam biletu przy sobie bo jeszcze w pracy jestem, ale jakieś mam skojarzenia, że na bilecie pisało miejsca siedzące nienumerowane, wrócę to sprawdzę. Siedzące nienumerowane były na TAPFS w Spodku ostatnio, może mi się z tym pomyliło. W przypadku EE po prostu wchodzisz wcześniej i zajmujesz pierwsze rzędy krzesełek :)

Btw. Też jestem ze Śląska, jak dojeżdżasz do Krakowa?
Deleted User 4876

Unibus
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

O której się skończył gig w Pradze? koło 22:30 już chyba powinien być koniec myślę, ale wolę zapytać.
Deleted User 4876

Już będzie po. No chyba że coś niespodziewanego wyskoczy
Łunek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Łunek »

Cześć , wraca ktoś może w niedziele z Gdańska do Warszawy w niedziele i ma wolne miejsce w aucie :)?
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

ale klimą wali na płycie, aż subiektywnie zimno się zrobiło ;-)
Deleted User 2259

Za 10 minut wychodzę z domu, będzie się działo!
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ten koncert się zacznie czy będziemy oglądać jak loszka patrzy na morze?
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Już zaczął ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 2259

Już po, mój 3 jego koncert, i nie wiem, czy nie najlepszy. Roger to Król.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

>Maideni robią show
Pffff ;)

Roger sprawił, że Tauron odleciał na ciemną stronę Księżyca.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

Jak dla mnie, to 8++/10.
Napisze o wpadkach.
Z trybun miałem na wszystko ładny podgląd, poza głównym telebimem, - w połowie był zasłonięty przez głośniki.
Przez dobrych parę minut, nie było pełnej "ściany" - jeden środkowy ekran, nawet nie zszedł w dół.
Organizacja na minus, - 1 osoba wpuszczona z plecakiem, przy innej bramce kolejna osoba nie wpuszczona, - u mnie był problem z elektroniką, przy innych bramkach nawet nie sprawdzali osób "piszczykiem". Już nie mówię, że można było wnieść aparat, bo kieszeni nie sprawdzali.
Ostatnio zmieniony sob sie 04, 2018 11:44 am przez thekingcrimson, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Schizoid pisze: sob sie 04, 2018 12:05 am >Maideni robią show
Pffff ;)

Roger sprawił, że Tauron odleciał na ciemną stronę Księżyca.
Nie ma jak dowalić IM, choć nie wiem co trzeba mieć w głowie, aby tak skrajne formy wizualno - muzyczne zestawić ze sobą korelacyjnie. :facepalm:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja nie wiem co trzeba mieć w głowie, by notorycznie robić za pośmiewisko na forum, liczyć krzesełka przed koncertem i srać za gromadą starszych panów jak pryszczaty czternastolatek :lol:

Sam pisałeś, że w przeciwieństwie do Saxon i Accept, muzyka IM pasuje do spektaklu. I w tej kategorii spektaklu, Waters ich po prostu miażdży.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Mój stosunek do IM i to czy liczę krzesełka, czy nie - to moja osobista rzecz, przynajmniej nikt nigdy i nigdzie przez ostatnie 30 lat - nie nazwał mnie sezonowym pozerem. Dla wszystkich, którzy mnie znają oczywistym jest fakt, iż jak bardzo niewielu - jestem szczery i zaangażowany w temat, niestety na tym forum tak na prawdę jest bardzo niewiele osób którym można te cechy przypisać. Żebyś wiedział, jaką ja mam "polewkę" z tych wypowiedzi, które są tutaj publikowane, z ludzi którzy w mojej ocenie nie maja kompletnie pojęcia o czym mówią i piszą a zaangażowanie polega na robieniu młynów na koncertach i ustawianiu się na piwko przy afterku.

No i co z tego, że Waters i IM to widowiska, kiedy maja inny charakter, przekaz i czemu innemu maja służyć każde w swojej kategorii (niszy, odmianie, specyfice) jest jedyne w swoim rodzaju... Jednak charakteru, co za tym idzie - wielkości, nie sposób porównać wprost. Po co to robić, gdzie odnajdziemy punkty wspólne?

Co do mojej działalnosci na FB i SANKTUARIUM - gdyby nie kilkuletnie zaangażowanie, setki informacji jakimi się dzielę, posty wklejane na witrynie i FB - SANKTUARIUM już dawno byłoby historią bynajmniej nie z happy endem... Wyróżniłbym jeszcze Deleted User 804a, Budziola, Wickera, może parę innych osób i - mój drogi - To Wszystko. Pytanie zasadnicze - co ta cała reszta próżnych prześmiewców robi dla SANKTUARIUM FC, prócz szydery i ochlajstwa koncertowego? Jakimi CZYNAMI wspierają tą organizację? Co konkretnie zrobili dla popularyzacji IM i metalu w Polsce? Ja staram się robić sporo, na tyle, na ile pozwala mi czas, niemniej - żałuję, iż mam go coraz mniej. Proszę, poczyń refleksję i odpowiedz sobie na to jakże proste pytanie.

Co do Watersa i Floydów - z nimi, jak z THe Rolling Stones - nic i nikt się nie może równać, to instytucje kultury, w zasadzie wszyscy inni mniej czy bardziej nieudolnie ich naśladują. W metalu byli Black Sabbath, są: Meta i IM, jako zespoły absolutnie kultowe, mające miliony fanów i zarazem wspaniałą historię. Każdy z nich, to ogromna duma tej muzyki, bez nich metal byłby podziemnym dziwolągiem znanym tylko bywalcom zapyziałych klubów i spelun - wynieśli ten rodzaj ekspresji na szczyty popularności.

Uszanujmy owy niezbity fakt i przyznajmy, iż każdy z tych artystów prezentuje odrębną wartość i jakość, co implikuje fakt, iż wszelkie porównania i toczone wokół nich spory - nie są produktywne i zasadne.

P.S: Nawet nie wiesz, ile osób mi dziękowało za informacje o szacunkowej sprzedaży biletów, dla tych ludzi to robię, bo przecież ja bilet mam i bez względu na zainteresowanie koncertami - i tak bym w nich uczestniczył.:)
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Super spektakl jednak pozostało mi wrażenie, że sektor GA1 (a i tak nie stałem blisko sceny - duży ten sektor był) to nie była najlepsza miejscówka przez te rozwijające się projektory, które nie dość, że widziałem z dołu to jeszcze zasłaniały mi część ekranu głównego. Na szczęście rozwinęli je tylko na jakąś 1/3 koncertu więc ujdzie :)
Musze też przyznać, że w porównaniu z DP na którym byłem w Tauronie miesiąc wcześniej był to bardzo cichy koncert, za to jakość dźwięku na najwyższym poziomie!
Za to LN się popisało z organizacją. Przy DP wychodząc z podziemnego parkingu mogłem od razu prostą drogą udać się na arenę, tutaj postanowili zrobić jeszcze Tour the Tauron z chyba 3-4 bramkami po drodze... Szczęście że Roger postanowił uraczyć nas przez dłuższy czas widokiem pani nad morzem, bo chyba ze 20 minut się spóźniłem, przez korki na A4.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oceniając popularne płyty na 1 na stronie Teraz Rocka po to, by Iron Maiden było w topie, to faktycznie, promujesz ich bardzo xD Komentując ze stu kont na tejże stronie również.

Waters w swoim show politykuje tylko po części, większość jego animacji i innych wynalazków po prostu obrazuje muzykę. Tak jak u Maiden.

Miejscami to jest tak głupie, że nie wiem, co napisać. Idę pić piwo na afterparty i robić chlew na koncercie.

Deleted User 4876

A ja muszę pochwalić ludzi...zero Januszowania i Grażynowania --- luz na barierce niczym w DE, CZ, AT czy NL...komfortowe warunki. Jedynie na 30 sekund tłum naparł jak Roger zszedł do fosy, bo Ci z 2-4 rzędu też chcieli "zbić żłówika". Co do kostek, tym razem było raptem czterech Panów z Fosy i nie widziałem by kradli, jeden po lewej nawet podał fanowi. Ja się ugadałem ze środkowym, ale jak przyszło co do czego to Jonathan rzucił,a ten nie chciał podać... fartownie, po CN szybko pojawiły się chłopaki od demontażu sceny i jeden ludzik się zatrzymał i podniósł i podał - ZUCH z Niego ;-) :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

thorgal_30 pisze: sob sie 04, 2018 1:15 pm A ja muszę pochwalić ludzi...zero Januszowania i Grażynowania --- luz na barierce niczym w DE, CZ, AT czy NL...komfortowe warunki. Jedynie na 30 sekund tłum naparł jak Roger zszedł do fosy, bo Ci z 2-4 rzędu też chcieli "zbić żłówika". Co do kostek, tym razem było raptem czterech Panów z Fosy i nie widziałem by kradli, jeden po lewej nawet podał fanowi. Ja się ugadałem ze środkowym, ale jak przyszło co do czego to Jonathan rzucił,a ten nie chciał podać... fartownie, po CN szybko pojawiły się chłopaki od demontażu sceny i jeden ludzik się zatrzymał i podniósł i podał - ZUCH z Niego ;-) :D
Ale tak bez kartki? ;)

Dobrze słyszeć, że kolejny koncert w ostatnim czasie w kulturalnej atmosferze. Ja po piątkowych Maidenach jeszcze zbieram żebra.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zablokowany