No wlasnie Poznań wybitnie się nie sprzedal, a bilety nie były bardzo drogie.
Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Nie powiedziane, że nie zawitająmatik pisze: ↑pt sie 10, 2018 11:15 am Myślicie , że z tym samym setem w ramach tej samej trasy znów zawitają do nas w przyszłym roku ? Fajnie by było ale nie do końca w to wierzę choć pamiętam Maiden England tournee. Pamiętam też jednak , że stadion Lecha nie sprzedał się wtedy zbyt dobrze ze względu właśnie na poprzednie wizyty . Dla mnie na bank będą obie Ameryki , Azja , Australia być może . Ciekawe czy wezmą Ed Force One ? Coż, pożyjemy , zobaczymy.
Myślę, że w 2019 Maiden sprzedałoby się rok po roku lepiej niż w 2013-2014. Frekwencja koncertowa wzrasta, ciśnienie na zespół chyba też, no i pozytywny odbiór tegorocznych koncertów wpłynąłby dodatnio na "przeżyjmy to jeszcze raz". Na dowolnym rynku, Polska nie jest wyjątkiem.
Co do Ed Force One - to akurat ciekawe pytanie. Nie mam pojęcia. Założę się, że taka myśl istnieje. Pytanie, czy da się zapakować nawet do dużego 747 ładunek ze scenografią z obecnej trasy. Nie wiem czy jej większy rozmach nie przełożył się na więcej palet/pojemników/ciężarówek.
M.
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2018 12:20 pm przez beaviso, łącznie zmieniany 1 raz.
Przypadkiem nie było w Poznaniu 28 tysięcy? To mało?
Mamy jakieś oficjalne dane?
W o2 arena w 2013 była ograniczona widownia na tylko 26 tysięcy...swoją drogą Legacy to pierwsza trasa historyczna która tak dobrze się sprzedała w UK
Mamy jakieś oficjalne dane?
W o2 arena w 2013 była ograniczona widownia na tylko 26 tysięcy...swoją drogą Legacy to pierwsza trasa historyczna która tak dobrze się sprzedała w UK
Bodajże 24 tysiące i mocno sytuację podratowały promocje i 'iron tickety'
Może by wrócili do nas na jakiś halowy?
Te 15k na pewno się odliczy i sold out byłby szybki, a nie wiem czy jakiś organizator robiłby stadion i potem bawił się w jakieś promocję
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Dokładnie... nie znamy planów zespołu i managementu. Zagrają to super, nie zagrają też przeżyjemy 
www.MetalSide.pl
Chciałeś oczywiście napisać "pojedziemy" /"polecimy"
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
W 2014 większość pisała "nie ma szans na kolejny koncert rok po roku z tą samą trasą"... i przyjechali do Poznania.
W 2017 większość pisała "przecież w 2014 przyjechali rok po roku to teraz też powinni przyjechać rok po Wrocławiu"... no i nie sprawdziło się.
Także teraz proponuję na forum zewrzeć szyki i pisać jak najczęściej "nie ma szans na koncert Maiden w 2019 roku w Polsce"
W 2017 większość pisała "przecież w 2014 przyjechali rok po roku to teraz też powinni przyjechać rok po Wrocławiu"... no i nie sprawdziło się.
Także teraz proponuję na forum zewrzeć szyki i pisać jak najczęściej "nie ma szans na koncert Maiden w 2019 roku w Polsce"
Co ma być, to będzie i nie mamy na to najmniejszego wpływu, więc po co się tym "przejmować"?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale nikt się nie przejmuje, po prostu sobie analizujemy.
Wg. mnie Europa nie jest taka oczywista.
Wg. mnie Europa nie jest taka oczywista.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
To właśnie był taki "żart", że na forum milion postów z przejmowaniem się czy będzie koncert czy nie, a w rzeczywistości nikt nie ma na to wpływu
Wicker pisał "Ok. 60 koncertow. Obie Ameryki, pewnie Japonia i troche Azji, 4-5 tyg. w Europie." i pewnie tak to będzie wyglądać. Powtórka z 2017, czyli w Europie max. 20 koncertów. Jak się znajdzie chętny do zorganizowania w Polsce to koncert będzie, jak nie to nie
-
Xardas2309
- -#Invader

Nie ma szans na koncert IM w 2019 roku 
Londyn wczoraj na najwyższym poziomie!!! Mega równa forma Bruce’a! Hallowed miażdży! szczególnie w porównaniu z Londynu 2011, ale wtedy była dużo dłuższa trasa...
Dziś (mam nadzieje) równie piękne jak początek w Tallinie - zakończenie trasy 2018!
Dziś (mam nadzieje) równie piękne jak początek w Tallinie - zakończenie trasy 2018!
Heh...no jednak zagrali jeszcze lepiej na ostatnim gigu. Co do nutki idealnie. Bruce śpiewał podobnie pięknie ale różnica była w jego/ich Fun’ie na scenie. Czuć bylo troszkę większe zaangażowanie, warto obczaić wyskok Bruce’a na Wicker Manie gdy dosłownie będąc w locie ominął nogami gryf gitary Adriana;) no i te dodatkowe 3minutki na koniec - dla których zdecydowanie najbardziej warto było jeszcze raz się przejechać.
Po koncercie pogadałem też chwile z Austinem D i Joe Lazarusem pierwszy wspomniał, że chciałby wystąpić w Krakowie ze swoim zespołem bo super miasto (słyszał od brata i siostry bo byli z Brucem). Drugi zaś po Voodoo Six zajął się głównie coverowaniem Maiden na YT.
Wyjazd udany a o2 Arena potwierdziła po raz kolejny, że zapewnia wyjątkowe koncerty pod każdym względem, szczególnie akustyki.
Po koncercie pogadałem też chwile z Austinem D i Joe Lazarusem pierwszy wspomniał, że chciałby wystąpić w Krakowie ze swoim zespołem bo super miasto (słyszał od brata i siostry bo byli z Brucem). Drugi zaś po Voodoo Six zajął się głównie coverowaniem Maiden na YT.
Wyjazd udany a o2 Arena potwierdziła po raz kolejny, że zapewnia wyjątkowe koncerty pod każdym względem, szczególnie akustyki.
A jak już koncert u nas dojdzie do skutku to i tak większość narzeka, że bydło szaleje na płycie więc lepiej jeździć za granicę:)
Dlatego ja bym wolał tak jak napisał Ralf - Łotwa - byłoby luźniej, spokojniej i bym sobie Rygę pozwiedzał. Ale uważam to za nierealne. Natomiast jeżeli będzie trasa w Europie, to myślę, że do nas wpadną.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
Xardas2309
- -#Invader

Myślę ze wpadną. Co najwyżej zmienią nieco setlistę. A nawet gdyby nie to pewnie bedzie jakis wyjazd zorganizowany tak jak tu patrzyłem na Tallin węgry itp to sie załapie
Zespół lubi polskę. Tym bardziej jak Bruce opowiadał a tej replice samolotu że takimi walczyli nasi w dywizjonie 303.
A nawet jeżeli nie to myślę że na 85 % będą w Europie
Zespół lubi polskę. Tym bardziej jak Bruce opowiadał a tej replice samolotu że takimi walczyli nasi w dywizjonie 303.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W każdym kraju mowi o innych pilotachXardas2309 pisze: ↑pn sie 13, 2018 11:15 am Zespół lubi polskę. Tym bardziej jak Bruce opowiadał a tej replice samolotu że takimi walczyli nasi w dywizjonie 303.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Niech dadzą u nas Gdańsk, na dole Ostrawa i będzie ok.
A swoją drogą - grywali oni kiedyś na Ukrainie?
A swoją drogą - grywali oni kiedyś na Ukrainie?
-
Deleted User 2259
Tam nie grali, mieli być w 2000 z tego co pamiętam, ale coś nie pykło.