Avantasia - Europa 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Avantasia - Europa 2019
Aaa no i w niedzielę zahaczyłoby się jeszcze o mecz na Camp Nou.
Ja zapłaciłem 189 za dwa miejsca (w tym 19zł za wymuszoną rezerwację jednego miejsca) z Modlina na El Prat. Lot w październiku w poniedziałek.barsiarz pisze: ↑czw paź 04, 2018 1:54 pm Heh, o Barcelonie też myślę w połączeniu z wyjazdem z żoną, zobaczyłem datę tego koncertu i jakoś mi się to wszystko zgrało
Pisaliście w którymś temacie, że są tanie loty do Barcelony, jak na razie akurat na ten termin ich nie widać. Jak będą to może się wybierzemy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Na te bliższe terminy można faktycznie znaleźć tanio, ale na kwiecień to co najmniej 4 stówy za osobę.
Ogłosili Sztokholm. Jakoś mimo wszystko nie chce mi się wierzyć w gig u nas, nawet nie wiem gdzie miałby się odbyć. Ale tak czy siak Pragi nie będę żałować.
Ogłosili Sztokholm. Jakoś mimo wszystko nie chce mi się wierzyć w gig u nas, nawet nie wiem gdzie miałby się odbyć. Ale tak czy siak Pragi nie będę żałować.
Jaka jest publika w Hiszpanii? wariaty jak u nas? Bo za tydzień mam Saxona w Madrycie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Plaża, parę numerów pośpiewają, a potem stoją i klaszczą. I w klubie i w hali. Do Toledo i San Lorenzo Escorial wpadnij, lepsze niz wszystko co ma do zaoferowania nudny Madryt
No to czekaj do stycznia na promocjebarsiarz pisze: Na te bliższe terminy można faktycznie znaleźć tanio, ale na kwiecień to co najmniej 4 stówy za osobę.
W Madrycie (a raczej pod nim) cel wizyty jest jeden: Valle de los Caidos, by oddać hołd Caudillo, dokąd tam jeszcze przebywa.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

San Lorenzo Escorial jest tuż obok 
doszły nowe daty na Górnych Węgrzech:
27.03. Preszów (Prešov)
28.03. Preszburg (Bratislava)
27.03. Preszów (Prešov)
28.03. Preszburg (Bratislava)
Czyli nie zaczynają trasy w Niemczech, wow. I aż dwa gigi w Słowacji! Ten Presov wcale nie tak daleko, nie dalej niż Snina... Hmmm... Z drugiej strony termin blisko Pragi.
Ciekawe czy jednak do Polski też nie trafią.
Trochę odwalili z tym późnym ogłoszeniem tych dat choć oczywiście ze względów biznesowych jest to zrozumiałe
Ciekawe czy jednak do Polski też nie trafią.
Trochę odwalili z tym późnym ogłoszeniem tych dat choć oczywiście ze względów biznesowych jest to zrozumiałe
A pytanie koledzy mam: ma ktoś możliwość kupić mi dwa bilety na ten gig w Presovie? Oczywiście piniondze oddaję, flaszkę postawię .... po prostu nie jestem za biegły w tych wszystkich nie poskich portalach biletowych, kart kredytowych nie posiadam, etc 
No, mógłby być jakiś Wrocław czy Kraków przed Preszowem ...
@Kuba - jakbym się zdecydował na wyjazd do Preszowa, to i bilet Tobie kupiłbym.
@Kuba - jakbym się zdecydował na wyjazd do Preszowa, to i bilet Tobie kupiłbym.
O dobry człowieku 
Jak coś to my z Krakowa lecimy samochodem z jednym miejscem wolnym także opcjonalnie na trasie Kraków - Presov - Kraków podwózkę mogę spokojnie zaproponować
Jak coś to my z Krakowa lecimy samochodem z jednym miejscem wolnym także opcjonalnie na trasie Kraków - Presov - Kraków podwózkę mogę spokojnie zaproponować
Ja też będę rozważał wypad do tego Preszowa, ale jeszcze za wcześnie na ostateczne deklaracje.
Problem w tym że nie bardzo widzę w Polsce miejscówkę na taki koncert bo przecież nie hala Koło
Torwar za duży raczej, Progresja za mała. Ten sam problem co z Pumpkins.
Problem w tym że nie bardzo widzę w Polsce miejscówkę na taki koncert bo przecież nie hala Koło
Torwar za duży raczej, Progresja za mała. Ten sam problem co z Pumpkins.
To jest bardzo ciekawa opcja
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie sądzę żeby coś wpadlo w Polsce
Nie przeceniasz ich? Myślę, że Progresja czy Stodoła byłaby akurat.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Maja duża scenę i dużo ludzi, nie zmieściliby się 
Faktycznie zapomniałem o Stodole. Może i przeceniam. Ale z drugiej strony we łbie się nie mieści że kilkukrotny headliner Wacken, ogłaszający dwa (!) koncerty na Słowacji, nie wzbudza w Polsce takiego zainteresowania żeby chociaż Progresję wypełnić. Wiem, za południową granicą jest inny świat w tym gatunku, ale mimo wszystko...
No właśnie. Pamiętaj, że Manowar zwykł grać tam (Czechosłowacja) po kilka gigów. Helloween w Pradze - hala na 10 tys. ludzi. A u nas... szkoda gadać. Tam jest klimat na klimaty heavy/power.
EDIT: klimat na klimaty
EDIT: klimat na klimaty
Manowar - Ostrawa 26 III
Avantasia - Preszów 27 III
Avantasia - Preszów 27 III