Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Faktycznie
Najgorsze jes to, że na takim Spotify kasują wersje z 98, lub niektóre utwory...
-
Deleted User 2259
http://lp3.polskieradio.pl/topglosowani ... xtsuB1Gf80
Top wszech czasów trójki, 4 kompozycje IM: 2 minutes, Hills, Fear, Number
Do głosowania
Top wszech czasów trójki, 4 kompozycje IM: 2 minutes, Hills, Fear, Number
Do głosowania
Not even close to the top
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dla mnie to idealnie top wszech czasów IM. Z tego znany jest zespół. Trudno, żeby na takiej liście był Alexander, czy Strange World.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

RTTH, TNOTB i FOTD jak najbardziej. Co do 2MTM - trochę dziwne. A gdzie Wasted Years, Can I Play With Madness i Bring Your Daughter? Te dwa ostatnie chyba były ich największymi hitami w karierze.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Pierwszy skład MAIDEN po latach na wspólnej focie :-) https://www.metaltalk.rocks/four-iron-m ... fiT1A0sruY
prodiża kabel wskazał mi drogę
Z jednej strony tak, z drugiej...
Już widzę ten wykwit bootlegów na allegro i ebay za kosmiczne ceny. Przypominam że Meta udostępnia jedynie streaming, więc pole do popisu dla "piratów" jest dość spore. Fajniejszą sprawę robi np Springsteen, który po prostu sprzedaje poszczególne koncerty w formie oficjalnego bootlegu CD. Wybierasz koncert, płacisz hajs, wysyłają Ci płytę, z okładką itd. Wszystko w pełni legalne i bezpośrednio od artysty. W podobny sposób na początku stulecia działał bodajże Pearl Jam.
Maiden nie robi tego chyba właśnie poprzez szacunek do fanów, bo zapewne doskonale zdają sobie sprawę że i bez oficjalnego udostępniania koncertów przez nich samych, w sieci roi się od nieoficjalnych wydawnictw z ich koncertów, które są o tyle gorsze niż oficjalki, że zwykle jakość ich audio jest dość przeciętna (surowy Soundboard, Stream Rip albo FM rip) lub po prostu jest to nagranie z publiczności, raz gorsze a raz lepsze, ale jednak dalekie od ładnie obrobionych koncertówek. Jeszcze pół biedy jak "wydawca" takiego boota się postara i zrobi go w atrakcyjnej formie graficznej, z dbałością o szczegóły, w dobrej jakości digipacku albo cardboardzie, zamiast odbitych w taniej drukarni okładek zapakowanych w najtańszy jewel i wypalonych CD-R z nadrukiem z piwnicznej drukarni. Tak czy siak wydaje się że management Ironów ma trochę więcej pomyślunku niż panowie z Metalliki.
Niemniej wydaje mi się że po zakończeniu działalności przez Maiden, będziemy mieli wysyp wszelkich wydawnictw live audio i video z historycznych okresów kapeli - nie wierzę żeby management i wydawca tak szybko pozwolili zapomnieć o zespole i o łatwo napływających do ich portfeli pieniądzach
Już widzę ten wykwit bootlegów na allegro i ebay za kosmiczne ceny. Przypominam że Meta udostępnia jedynie streaming, więc pole do popisu dla "piratów" jest dość spore. Fajniejszą sprawę robi np Springsteen, który po prostu sprzedaje poszczególne koncerty w formie oficjalnego bootlegu CD. Wybierasz koncert, płacisz hajs, wysyłają Ci płytę, z okładką itd. Wszystko w pełni legalne i bezpośrednio od artysty. W podobny sposób na początku stulecia działał bodajże Pearl Jam.
Maiden nie robi tego chyba właśnie poprzez szacunek do fanów, bo zapewne doskonale zdają sobie sprawę że i bez oficjalnego udostępniania koncertów przez nich samych, w sieci roi się od nieoficjalnych wydawnictw z ich koncertów, które są o tyle gorsze niż oficjalki, że zwykle jakość ich audio jest dość przeciętna (surowy Soundboard, Stream Rip albo FM rip) lub po prostu jest to nagranie z publiczności, raz gorsze a raz lepsze, ale jednak dalekie od ładnie obrobionych koncertówek. Jeszcze pół biedy jak "wydawca" takiego boota się postara i zrobi go w atrakcyjnej formie graficznej, z dbałością o szczegóły, w dobrej jakości digipacku albo cardboardzie, zamiast odbitych w taniej drukarni okładek zapakowanych w najtańszy jewel i wypalonych CD-R z nadrukiem z piwnicznej drukarni. Tak czy siak wydaje się że management Ironów ma trochę więcej pomyślunku niż panowie z Metalliki.
Niemniej wydaje mi się że po zakończeniu działalności przez Maiden, będziemy mieli wysyp wszelkich wydawnictw live audio i video z historycznych okresów kapeli - nie wierzę żeby management i wydawca tak szybko pozwolili zapomnieć o zespole i o łatwo napływających do ich portfeli pieniądzach
-
Deleted User 1499
Jak wszelakie pomysły mety mnie irytują tak ten jest naprawdę spoko.Tweener pisze: ↑pt sty 25, 2019 3:02 pm https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... luchu.html
Ile bym dał, żeby IM zrobiło podobnie.![]()
Z tym też ciężko się nie zgodzić. Mają tego materiału w opór. Najbardziej mnie ciekawi czy mają jakiś zapis z Somewhere in Tour. Nie wierzę że po takich sukcesie jakim było LaD, trasa tak bogata w scenografie nie była w żaden sposób rejestrowana.pucha pisze: ↑pt sty 25, 2019 3:52 pm Niemniej wydaje mi się że po zakończeniu działalności przez Maiden, będziemy mieli wysyp wszelkich wydawnictw live audio i video z historycznych okresów kapeli - nie wierzę żeby management i wydawca tak szybko pozwolili zapomnieć o zespole i o łatwo napływających do ich portfeli pieniądzach![]()
I tu jest ciekawa kwestia, ponieważ teledysk utworu Stranger In A Strange Land pochodzi z koncertu w Sheffield z października 1986 r.sekcjazwlok pisze: ↑pt sty 25, 2019 5:36 pm Najbardziej mnie ciekawi czy mają jakiś zapis z Somewhere in Tour. Nie wierzę że po takich sukcesie jakim było LaD, trasa tak bogata w scenografie nie była w żaden sposób rejestrowana.
Jednak z drugiej strony członkowie zespołu wypowiadali się już prawdopodobnie nieraz, że żałują, iż nie nagrywali tej trasy.
Stranger In A Strange Land (Official Video): https://www.youtube.com/watch?v=UJsl-bB7lmk
Bootleg z koncertu w Sheffield (1986 r.) - Stranger In A Strange Land (24:44): https://youtu.be/DnNIuzY7TOE?t=1484
prodiża kabel wskazał mi drogę
No jak mają akurat nagrane Sheffield w całości to na pewno tego nie wydadzą, bo Bruce był bardzo przeziębiony i brzmiał tragicznie.
Czekaj, bo nie rozumiem... IM szanuje fanów, bo nie udostępniają swoich lepszych nagrań z koncertów, wiedząc, że amatorskie nagrania są gorszej jakości?pucha pisze: ↑pt sty 25, 2019 3:52 pm
Maiden nie robi tego chyba właśnie poprzez szacunek do fanów, bo zapewne doskonale zdają sobie sprawę że i bez oficjalnego udostępniania koncertów przez nich samych, w sieci roi się od nieoficjalnych wydawnictw z ich koncertów, które są o tyle gorsze niż oficjalki, że zwykle jakość ich audio jest dość przeciętna (surowy Soundboard, Stream Rip albo FM rip) lub po prostu jest to nagranie z publiczności, raz gorsze a raz lepsze, ale jednak dalekie od ładnie obrobionych koncertówek. Tak czy siak wydaje się że management Ironów ma trochę więcej pomyślunku niż panowie z Metalliki.
www.MetalSide.pl
Własnie widze że nie rozumiesz, bo nie przeczytałeś chyba całego mojego posta w tej dyskusjigumbyy pisze: ↑sob sty 26, 2019 2:33 pmCzekaj, bo nie rozumiem... IM szanuje fanów, bo nie udostępniają swoich lepszych nagrań z koncertów, wiedząc, że amatorskie nagrania są gorszej jakości?pucha pisze: ↑pt sty 25, 2019 3:52 pm
Maiden nie robi tego chyba właśnie poprzez szacunek do fanów, bo zapewne doskonale zdają sobie sprawę że i bez oficjalnego udostępniania koncertów przez nich samych, w sieci roi się od nieoficjalnych wydawnictw z ich koncertów, które są o tyle gorsze niż oficjalki, że zwykle jakość ich audio jest dość przeciętna (surowy Soundboard, Stream Rip albo FM rip) lub po prostu jest to nagranie z publiczności, raz gorsze a raz lepsze, ale jednak dalekie od ładnie obrobionych koncertówek. Tak czy siak wydaje się że management Ironów ma trochę więcej pomyślunku niż panowie z Metalliki.
Przeczytalem całość...
Ale.gdzie tu dbanie o fanów? Mają lepsze nagrania i ich nie dają. A piraci... jak coś będzie sobie leżało za darmo w necie (bo udostępnią to) to nikt im nie będzie płacił za to.
To co Meta udostępniła jest piracone i sprzedawane? Nie wnikałem, a jestem ciekaw
Ale.gdzie tu dbanie o fanów? Mają lepsze nagrania i ich nie dają. A piraci... jak coś będzie sobie leżało za darmo w necie (bo udostępnią to) to nikt im nie będzie płacił za to.
To co Meta udostępniła jest piracone i sprzedawane? Nie wnikałem, a jestem ciekaw
www.MetalSide.pl
No ale to te fanowskie nagrania się pojawiają, a nie od IM. Jakby ssoje udostępniali (w lepszej jakości) to nikt by piratom nie płacił za gorsze...
www.MetalSide.pl
Piraci mają to do siebie, że wtedy nie brali by swojego-gorszego, tylko to co udostępnił zespół, serio to trzeba tłumaczyć?
Czaisz? Ironi udostępniają pliki cyfrowe do odsłuchu, tylko w internecie. Piraci to rippują, robią z tego CD w pudełeczku i sprzedają. To serio tak działa.
- Saimon1995
- -#Moderator

Prawda jest taka - czy Ironi by taki koncert udostępnili w sieci, czy nie, to zawsze znajdą się osoby, które będą chciały na tym zarobić.
Takie mamy czasy, nic na to nie poradzisz.
Ja bym chciał, żeby chociaż wrzucali pojedyncze utwory - w dobrej jakości - na YT z każdego koncertu, tak jak to robi Meta. Uważam, że to jest świetny marketingowy chwyt. Można lubić Metallikę, lub nie, ale trzeba im oddać, że pod względem działalności w mediach społecznościowych etc. to są daleko przed Maidenami.
Ja bym chciał, żeby chociaż wrzucali pojedyncze utwory - w dobrej jakości - na YT z każdego koncertu, tak jak to robi Meta. Uważam, że to jest świetny marketingowy chwyt. Można lubić Metallikę, lub nie, ale trzeba im oddać, że pod względem działalności w mediach społecznościowych etc. to są daleko przed Maidenami.