Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: Metallica
Fajna ta AJFA Live... tyle pomyj wylewanych na Metę, ale o fanów to zadbać potrafią
Niby drobny drobiazg, ale nie znam drugiego bandu z tej ligi aby dawał takie podarki.
-
Deleted User 2259
Mozesz napisac, z jakiej trasy poszczegolny walek? wiem, ze to Live is to Die jest z 2011, bo tylko wtedy go grali raz.
Rozpadli by się dawno, ewentualnie potem po reaktywacji grali koncerty kalibru AnthraxPierre Dolinski pisze: ↑czw gru 27, 2018 11:21 am Swoją drogą ciekaw jestem w jakim kierunku podążyłby ten zespół, gdyby na bębnach grał w nim taki np. Gene Hoglan.
-
Deleted User 2259
Nie no Lars musi być, koleś jest zakręcony muzycznie na maksa, i setlisty układa.
Świat metalu niczego by nie stracił na nieobecności w nim Metalliki. Co więcej, zyskałby większą ilość świadomych fanów, którzy rozumieją, że metal to nie Nothing Else Matters 
-
Deleted User 4876
Już nie słucham nawet tych albumów. Ostatnio włączyłem Ride the Lightning i miałem ochotę wzorem rzygającego grubasa z Sensu Życia Monty Pythona wołać o kubeł 
Ale jakby Meta rozpadła się po And Justice for All to nic by wielkiego nie stało
Swoje by zrobili, a nie byłoby późniejszego chłamu.
Chyba Justina Biebera
- Saimon1995
- -#Moderator

-
Deleted User 2259
Tak widzialem, wielkie dzięki, przekrojowo, fajnie ,ze nie tylko z jednej-dwoch tras.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sa setki niszczacych live zespolow, które niszcza 50 osób w klubie.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tja, i wieeelu późniejszych świetnych kawałków.
-
Deleted User 2259
Metallica udostępniła ponad 600 koncertów do odsłuchu!!!
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... QL9ke6hFTk
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... QL9ke6hFTk
-
Deleted User 5490
A ja z perspektywy czasu gości szanuję. Zmieniają setlisty w ciągu trasy, nie wiadomo czego się spodziewać, są nieprzewidywalni, nadal im się chce. Co innego Maiden czy w ostatnich latach Dream Theater. Przez rok, dwa czy ile tam trasa to samo. Zobaczysz jeden koncert to pozostałe mógłbyś sobie podarować. Tak uczciwie trzeba byłoby to podsumować. No i te bootlegi. Gratka dla kolekcjonerów, czy tych którzy mieli w planach koncert w danym kraju/mieście ale z jakichś przyczyn nie byli.
Bootlegi Maidenów muszą sobie nagrywać sami fani - lepiej, lub gorzej, a raz na trasę zespół litościwie pozwoli na streama z jakiegoś festu. No ale w sumie po co częściej, skoro co koncert grają to samo?....
Bootlegi Maidenów muszą sobie nagrywać sami fani - lepiej, lub gorzej, a raz na trasę zespół litościwie pozwoli na streama z jakiegoś festu. No ale w sumie po co częściej, skoro co koncert grają to samo?....
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Maideni zmieniaja sety miedzy trasami, bo u nich koncert to cały set, scena, plachty itd. Idiotyczne porownanie.
Myślę, że Metallica była najbardziej nieprzewidywalna kiedy nagrała Lulu. Do dzisiaj dostaję czkawki jak sobie przypomnę co tam było nagrane.
-
Deleted User 5490
No tak. Przecież zdaniem takiego pogromcy idiotów nie mógłbym napisać niczego mądrego.
Nawet kiedy grali trasę promującą No Prayer For The Dying, czy wcześniej The Number of The Beast i wstecz, a scena była uboga jak chata wuja Toma, to też im się nie chciało. Nigdy im się nie chciało. A wystarczyłoby kilka płacht więcej.....
Weź parę lekcji dobrego wychowania zanim zaczniesz odnosić się do moich wypowiedzi. Robisz obciach swoim protoplastom, kmiocie.
Na dobrą sprawę jakąś naprawdę zaawansowaną scenografię mają od LOTB Tour. A i teraz można by było robić takie rzeczy, przecież III akt (tak to nazwijmy) nie ma żadnej kategorii. Wcześniej masz wojnę i religię, później niezwiązane tematycznie utwory.
No i przypominam, że do niedawna podczas TNOTB na płachcie widzieliśmy Edka z TFF. Nie wiem dlaczego, ale skoro coś takiego miało miejsce, to brak zmian w setlistach trudno usprawiedliwiać takimi argumentami.
Inna sprawa, że mam bardzo mieszany stosunek do takich zabiegów, jak mieszanie w secie. Dla przykładu, mnie na Judasach w 2018 dwa razy trafił się Grinder, część Amerykańców dostała Delivering The Goods, co bardzo mi się nie podoba. Można trafić fajnie, a można do dupy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller