Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Metallica

Post autor: Deleted User 4876 »

Fajna ta AJFA Live... tyle pomyj wylewanych na Metę, ale o fanów to zadbać potrafią :P Niby drobny drobiazg, ale nie znam drugiego bandu z tej ligi aby dawał takie podarki.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mozesz napisac, z jakiej trasy poszczegolny walek? wiem, ze to Live is to Die jest z 2011, bo tylko wtedy go grali raz.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Pierre Dolinski pisze: czw gru 27, 2018 11:21 am Swoją drogą ciekaw jestem w jakim kierunku podążyłby ten zespół, gdyby na bębnach grał w nim taki np. Gene Hoglan.
Rozpadli by się dawno, ewentualnie potem po reaktywacji grali koncerty kalibru Anthrax :wink:
Deleted User 2259

Nie no Lars musi być, koleś jest zakręcony muzycznie na maksa, i setlisty układa.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Świat metalu niczego by nie stracił na nieobecności w nim Metalliki. Co więcej, zyskałby większą ilość świadomych fanów, którzy rozumieją, że metal to nie Nothing Else Matters ;)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Vorgel pisze: pt gru 28, 2018 12:32 pm Świat metalu niczego by nie stracił na nieobecności w nim Metalliki.
Śmiała teza - mi by było smutno bez Mastera, Ride czy AJFy właśnie ;-) Zatem pozwolę sobie się nie zgodzić. heh
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Już nie słucham nawet tych albumów. Ostatnio włączyłem Ride the Lightning i miałem ochotę wzorem rzygającego grubasa z Sensu Życia Monty Pythona wołać o kubeł ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ale jakby Meta rozpadła się po And Justice for All to nic by wielkiego nie stało :D Swoje by zrobili, a nie byłoby późniejszego chłamu.
Deleted User 2259

Mówcie co chcecie, ale live niszczą jak mało kto :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Chyba Justina Biebera
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze: pt gru 28, 2018 12:12 pm Mozesz napisac, z jakiej trasy poszczegolny walek? wiem, ze to Live is to Die jest z 2011, bo tylko wtedy go grali raz.
Odpisałem ci na priv, ale może ktoś jeszcze jest ciekawy, to wrzucę rozpiskę:
meta.png
Deleted User 2259

Tak widzialem, wielkie dzięki, przekrojowo, fajnie ,ze nie tylko z jednej-dwoch tras.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Invader pisze: pt gru 28, 2018 4:00 pm Mówcie co chcecie, ale live niszczą jak mało kto :)
Sa setki niszczacych live zespolow, które niszcza 50 osób w klubie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

MaidenFan pisze: pt gru 28, 2018 3:43 pmAle jakby Meta rozpadła się po And Justice for All to nic by wielkiego nie stało :D Swoje by zrobili, a nie byłoby późniejszego chłamu.
Tja, i wieeelu późniejszych świetnych kawałków. :roll:
Deleted User 2259

Metallica udostępniła ponad 600 koncertów do odsłuchu!!!

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... QL9ke6hFTk
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

A ja z perspektywy czasu gości szanuję. Zmieniają setlisty w ciągu trasy, nie wiadomo czego się spodziewać, są nieprzewidywalni, nadal im się chce. Co innego Maiden czy w ostatnich latach Dream Theater. Przez rok, dwa czy ile tam trasa to samo. Zobaczysz jeden koncert to pozostałe mógłbyś sobie podarować. Tak uczciwie trzeba byłoby to podsumować. No i te bootlegi. Gratka dla kolekcjonerów, czy tych którzy mieli w planach koncert w danym kraju/mieście ale z jakichś przyczyn nie byli.
Bootlegi Maidenów muszą sobie nagrywać sami fani - lepiej, lub gorzej, a raz na trasę zespół litościwie pozwoli na streama z jakiegoś festu. No ale w sumie po co częściej, skoro co koncert grają to samo?....
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Maideni zmieniaja sety miedzy trasami, bo u nich koncert to cały set, scena, plachty itd. Idiotyczne porownanie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Myślę, że Metallica była najbardziej nieprzewidywalna kiedy nagrała Lulu. Do dzisiaj dostaję czkawki jak sobie przypomnę co tam było nagrane.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dzosef pisze: sob sty 26, 2019 5:21 pm Maideni zmieniaja sety miedzy trasami, bo u nich koncert to cały set, scena, plachty itd. Idiotyczne porownanie.
No tak. Przecież zdaniem takiego pogromcy idiotów nie mógłbym napisać niczego mądrego.

Nawet kiedy grali trasę promującą No Prayer For The Dying, czy wcześniej The Number of The Beast i wstecz, a scena była uboga jak chata wuja Toma, to też im się nie chciało. Nigdy im się nie chciało. A wystarczyłoby kilka płacht więcej.....

Weź parę lekcji dobrego wychowania zanim zaczniesz odnosić się do moich wypowiedzi. Robisz obciach swoim protoplastom, kmiocie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: sob sty 26, 2019 5:21 pm Maideni zmieniaja sety miedzy trasami, bo u nich koncert to cały set, scena, plachty itd. Idiotyczne porownanie.
Na dobrą sprawę jakąś naprawdę zaawansowaną scenografię mają od LOTB Tour. A i teraz można by było robić takie rzeczy, przecież III akt (tak to nazwijmy) nie ma żadnej kategorii. Wcześniej masz wojnę i religię, później niezwiązane tematycznie utwory.

No i przypominam, że do niedawna podczas TNOTB na płachcie widzieliśmy Edka z TFF. Nie wiem dlaczego, ale skoro coś takiego miało miejsce, to brak zmian w setlistach trudno usprawiedliwiać takimi argumentami.

Inna sprawa, że mam bardzo mieszany stosunek do takich zabiegów, jak mieszanie w secie. Dla przykładu, mnie na Judasach w 2018 dwa razy trafił się Grinder, część Amerykańców dostała Delivering The Goods, co bardzo mi się nie podoba. Można trafić fajnie, a można do dupy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ