24/07/2019 - Rammstein - Chorzów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
KapitamDupa
- -#Charlotte

Re: 24/07/2019 - Rammstein - Chorzów
wjechały bilety na boczne trybuny za 198 zł
-
Deleted User 5155
-
Deleted User 4876
Ciekawe czy ta sytuacja zwiększy sprzedaż płyt R+ w Białymstoku
"Kibice" Jagi mają swój nowy ulubiony zespół
dobra nie ciągne wątku..sztuka przezajebista.. i nawet "polskie bydło" jakieś takie cywilizowane... owszem na a "Links 234" przesuneli mnie z 7 do 3ciego rzędu..metr od bariereczki, więc gitara, zwłaszcza że nie koczowałem od rana... ale w okolicy dużo ludzi ze Wschodu.. i umieli się zachować. Jedynie, jakiś nasz rodak oblał mnie piwem przed koncertem.. ja pier..le jaki jest sens kupowania tych bezalkoholwych szczyn i pózniej ciśnie się taki przez płytę.. Engel w nowej aranżacji jedynie średnio mi się podobało, a tak poza tym każdy numer na 5. Nawet ten DJ mix
Dobrze że jest bilet na Narodowy.. Rammek nigdy za dużo 
Ale wiocha, ale wiocha, ale wiocha...
XD Śmieszno
Śląski jak najbardziej tak na koncerty.
A sama sztuka miodzio
A sama sztuka miodzio
-
KapitamDupa
- -#Charlotte

Dawno nie byłem na tak źle zorganizowanym koncercie, ponad dwie godziny czekałem na odbiór biletu który od początku był na moje imię i nazwisko i w końcu go w ogóle nie odebrałem tylko zostałem wpuszczony na imprezę na podstawie email'a z Eventim z numerem zamówienia a gościu w polówce tej firmy, już po tym jak przeszedłem ochronę i bramki rzucił ,, a to tak można''? draaaamaaat
Jeżeli po tym typ dał Ci chusteczkę i nie powiedział nic więcej niż tylko "sorry" to widziałem tą akcje - jak dla mnie zachowanie tej pary to przypał roku.thorgal_30 pisze: ↑czw lip 25, 2019 8:44 am Ciekawe czy ta sytuacja zwiększy sprzedaż płyt R+ w Białymstoku"Kibice" Jagi mają swój nowy ulubiony zespół
dobra nie ciągne wątku..sztuka przezajebista.. i nawet "polskie bydło" jakieś takie cywilizowane... owszem na a "Links 234" przesuneli mnie z 7 do 3ciego rzędu..metr od bariereczki, więc gitara, zwłaszcza że nie koczowałem od rana... ale w okolicy dużo ludzi ze Wschodu.. i umieli się zachować. Jedynie, jakiś nasz rodak oblał mnie piwem przed koncertem.. ja pier..le jaki jest sens kupowania tych bezalkoholwych szczyn i pózniej ciśnie się taki przez płytę.. Engel w nowej aranżacji jedynie średnio mi się podobało, a tak poza tym każdy numer na 5. Nawet ten DJ mix
Dobrze że jest bilet na Narodowy.. Rammek nigdy za dużo
![]()
Potwierdzam fatalną organizację - na stadion dotarliśmy na 20.30 i była kilometrowa kolejka do punktu obsługi, na pewno nie wszystkich obsłużono przed 21 więc pewno wpuszczali bez zmiany danych. Bramki na każdym kroku, co i rusz wyciąganie biletu do skasowania.
Dźwiękowo znakomicie - czysto, selektywnie, wyraźnie, bez ściany dźwięku.
I choć do wykonania nie ma się co czepiać to sprawiało to wrażenie oglądania dvd. Zero gadek, nikła interakcja itp.
Tak czy owak warto raz to zobaczyć. Jako Janusz jestem usatysfakcjonowany i więcej raczej na ich występ nie trafię
Dźwiękowo znakomicie - czysto, selektywnie, wyraźnie, bez ściany dźwięku.
I choć do wykonania nie ma się co czepiać to sprawiało to wrażenie oglądania dvd. Zero gadek, nikła interakcja itp.
Tak czy owak warto raz to zobaczyć. Jako Janusz jestem usatysfakcjonowany i więcej raczej na ich występ nie trafię
Koncert podobno cholernie głośny, czytałem żale z okolicznych miejscowości.
Przy np GNR tego nie było.
Przy np GNR tego nie było.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 4876
Chusteczki sobie nie przypominam, ani żadnego "sorry"..faktem jest że rzuciłem wiązanką
Ogólnie wejście do bramy nr 6 było zajebiste... kolejka zablokowała wejście do bramy nr 5
Rozczarowania brakiem interakcji też nie pojmuje, bo bywam na Rammsteinie od dekady i to u nich zawsze tak wygląda. Wystarczy obejrzeć diwidiki.. Zacnie, że na koniec Till powiedział "dziękuję" po polsku, bo to było ponadstandardowe, czaem jest tylko "Danke schoen" hehe
Czy głośno, na pewno pirotechnika się niosła, ale stałem pod lewym głosnikiem i nie odczuwałem jakieś przesady... w porównaniu z takim Toolem, to może było 50 % mocy
Byłem pierwszy raz na nich i nie wiedziałem jak pod kątem gadek wyglądają koncerty. Koszulki faktycznie widziałem że niedrogo jak na ostatnie standardy.
W porównaniu do JP w Spodku to wczoraj była cisza.
W porównaniu do JP w Spodku to wczoraj była cisza.
Nie było wcale aż tak głośno. Nie rozumiem ludzi, którzy idą na koncert i narzekają, że jest za głośno. Polecam nauczyć się brać ze sobą stopery, albo nie pchać się pod nagłośnienie.
Sam koncert bardzo dobry, nie żałuję, ale też nie zamierzam wybierać się na nich ponownie.
Sam koncert bardzo dobry, nie żałuję, ale też nie zamierzam wybierać się na nich ponownie.
Ja też popieram środowiska LGBT we wrogich Polsce krajach, bo to czyni je słabszymi.pinio pisze: ↑czw lip 25, 2019 8:37 am https://gwiazdy.wp.pl/teczowa-flaga-na- ... 646784641a
BRAWO !!!
Polactwo zawsze się cieszy z takich krzywych akcji, ale trudno oczekiwać od niego że nagle zacznie rozumieć świat.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tak samo można napisać, że ludzie którzy zostali światopoglądowo w XIX zawsze kpią z takich akcji, ale trudno oczekiwać od nich że nagle zaczną rozumieć świat 
Tymczasem koncert. Zabrzmi to trochę zaskakująco, ale mnie nieco rozczarował. To, że nic nie przebije koncertu w Gdańsku w 2012 to wiadomo od zawsze. Ale tutaj ewidentnie czegoś zabrakło. O ile oczywiście scena bardzo ciekawa i ciekawsza niż zwykła standardowa z dachem na rusztowaniach o tyle sam show nie był aż tak powalający jak się spodziewałem. O ile zapowiedzi były szumne o tyle pod względem efektów poprzednie trasy wyglądały ciekawiej. Tutaj w sumie tylko ogień i jeszcze więcej ognia. Jeśli chodzi o show - KISS w tym roku zdecydowanie na pierwszym miejscu.
Muzycznie też było różnie. O ile Was ich Liebe na wejście wyszedł naprawdę dobrze (a szczerze mówiąc miałem dość mieszane uczucia czy to dobry otwieracz) o tyle reszta nowych utworów wypadła słabo. No z wyjątkiem Auslandera, to brzmiało bardzo dobrze. Oraz remix Deutschland w wersji disco
Natomiast samo Deutschland wypadło blado, największe rozczarowanie chyba. Ewidentnie zabrakło tam jakiegoś akcentu w momencie gdy pada właśnie słowo Deutschland. Tak samo widać publiczność nastawiona raczej na nowe płyty, gdy grali Sehnsucht (uwielbiam) albo Heirate Mich to większość nie bardzo wiedziała cóż to jest.
Organizacyjnie największe kolejki były chyba do wymiany biletów, ewidentnie nie przygotowali się na taką liczbę chętnych. Ja jako, że nie musiałem nic wymieniać to organizację uznaję za całkiem porządną. Kolejki wszędzie tworzyły się mimo wszystko głównie przez to, że ludzie są.. głupi. Kolejka do sprawdzenia tożsamości - połowa ludzi zaczyna szukać dokumentu dopiero gdy ochroniarz prosi o dokument. Zakładanie opaski na rękę - stanowisk z 20, wszyscy stoją w kolejce do 1 z brzegu. za to muszę pochwalić samo opuszczanie obiektu, elegancko otwarto wyjścia z płyty na trybuny i można było wyjść z płyty wręcz ekspresowo. Pochwała za to.
Tak więc ogólnie - 7/10. Było dobrze, ale bez rewelacji.
Tymczasem koncert. Zabrzmi to trochę zaskakująco, ale mnie nieco rozczarował. To, że nic nie przebije koncertu w Gdańsku w 2012 to wiadomo od zawsze. Ale tutaj ewidentnie czegoś zabrakło. O ile oczywiście scena bardzo ciekawa i ciekawsza niż zwykła standardowa z dachem na rusztowaniach o tyle sam show nie był aż tak powalający jak się spodziewałem. O ile zapowiedzi były szumne o tyle pod względem efektów poprzednie trasy wyglądały ciekawiej. Tutaj w sumie tylko ogień i jeszcze więcej ognia. Jeśli chodzi o show - KISS w tym roku zdecydowanie na pierwszym miejscu.
Muzycznie też było różnie. O ile Was ich Liebe na wejście wyszedł naprawdę dobrze (a szczerze mówiąc miałem dość mieszane uczucia czy to dobry otwieracz) o tyle reszta nowych utworów wypadła słabo. No z wyjątkiem Auslandera, to brzmiało bardzo dobrze. Oraz remix Deutschland w wersji disco
Organizacyjnie największe kolejki były chyba do wymiany biletów, ewidentnie nie przygotowali się na taką liczbę chętnych. Ja jako, że nie musiałem nic wymieniać to organizację uznaję za całkiem porządną. Kolejki wszędzie tworzyły się mimo wszystko głównie przez to, że ludzie są.. głupi. Kolejka do sprawdzenia tożsamości - połowa ludzi zaczyna szukać dokumentu dopiero gdy ochroniarz prosi o dokument. Zakładanie opaski na rękę - stanowisk z 20, wszyscy stoją w kolejce do 1 z brzegu. za to muszę pochwalić samo opuszczanie obiektu, elegancko otwarto wyjścia z płyty na trybuny i można było wyjść z płyty wręcz ekspresowo. Pochwała za to.
Tak więc ogólnie - 7/10. Było dobrze, ale bez rewelacji.
Nie rób sobie jaj, zdecydowanej większości nie tylko Polaków, ale i Niemców, Francuzów, czy Anglików nie obchodzi żadne LGBT. Po prostu hałaśliwa grupka jakichś aktywistów wlazła na głowę ludziom na Zachodzie, którzy już nic nie mówią na ten temat i się z tym pogodzili, u nas się go grzeje z maniackim uporem, bo Polak jest i zawsze był nonkonformistą i nie da mu się wcisnąć ideologii w ten sposób, co jest dobrą cechą naszego narodu.
Piwowarusie, wielkie dzięki za relację porównawczą i szczegóły. Przyznam, że zastanawiałem się nad pójściem na Narodowy - dla samego show - ale utwierdziłeś mnie, że to nie dla mnie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Przyjechałem o 20 00,wziąłem dwa zimne puszkowce,poszedłem się zapytać czy wejdę na inne nazwisko-rzekły,,nie ma problemu,byle był facet na bilecie'',więc poszedłem w stronę przystanku tramwajowego,kupiłem bilet od kolesia za 126 zeta na sektor G(była 20:40),i wszedłem po chwili na obiekt,nie pokazując nikomu ID.
Koncert duży plus(drugi w życiu,po 2001 w Pradze przed AC/DC),nagłośnienie u góry świetne,(siedziałem na samej górze na wprost,pod dachem)płomienie też czułem na gębie.Rammstein nie bierze jeńców,czad na maksa,i olać tego frajera z tęczową flagą,to tylko puste gesty,nic go nie kosztują.Mam nadzieję,że to nie oficjalna ideologia zespołu,który lubi szokować(pontony i willkommy też ich nic nie kosztują,bo jak mi wiadomo,żaden z członków nie wziął żadnego uchodźcy pod swój dach,takie miłosierdzie na koszt podatnika).
Do zobaczenia...może za rok w Wawie.
Koncert duży plus(drugi w życiu,po 2001 w Pradze przed AC/DC),nagłośnienie u góry świetne,(siedziałem na samej górze na wprost,pod dachem)płomienie też czułem na gębie.Rammstein nie bierze jeńców,czad na maksa,i olać tego frajera z tęczową flagą,to tylko puste gesty,nic go nie kosztują.Mam nadzieję,że to nie oficjalna ideologia zespołu,który lubi szokować(pontony i willkommy też ich nic nie kosztują,bo jak mi wiadomo,żaden z członków nie wziął żadnego uchodźcy pod swój dach,takie miłosierdzie na koszt podatnika).
Do zobaczenia...może za rok w Wawie.
- Saimon1995
- -#Moderator

No nie dziwie się.
A odnośnie koncertu.
No cóż - spektakl przez duże "S". Niesamowite show zrobione z ogromnym rozmachem. Choć - tak jak wspominał w jednym z wywiadów przed trasą Richard Kruspe - muzycy mniej skupili się na ogniach i samych efektach. Idealnie wyważyli proporcje. Scena - miazga, choć minusem z pewnością było brak telebimów po bokach. Ja stałem centralnie na środku, ale w dalszej części płyty, więc nie wszystko widziałem jak na dłoni. Ale to tylko mały "minusik".
Ogólnie jestem mega zadowolony. Biletu na Warszawę jeszcze nie kupiłem, ale myślę, że w najbliższym czasie się to jednak zmieni