Ankieta tysiąclecia dla elity

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kto bardziej się zasłużył dla muzyki?

GG Allin
20
83%
KISS
4
17%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ankieta tysiąclecia dla elity

Post autor: Schizoid »

Vorgel pisze: wt lip 30, 2019 7:28 pm Ci co zagłosowali na Allina się po prostu zbłaźnili, wychylając się bez pomyślunku. Co innego, gdyby pytanie było takie jakie moje. "Kto lepszy", wtedy każdy wybiera według własnych preferencji. Tymczasem część bezrefleksyjnie stwierdziła głupotę, która nie ma pokrycia w rzeczywistości. Piszę, że bezrefleksyjnie, bo aż o taką ignorancję muzyczną ich nie posądzam.
Vorgel wstawaj, zesrałeś się. Ankieta jest taka, jaka miała być. Jak widać społeczność forum uznaje Jezusa Chrystusa za bardzo wpływowego muzyka, ważniejszego niż KISS. No i trudno się dziwić, wpływ tego człowieka na scenę alternatywną jest nie do przecenienia, wystarczy pójść na Daughters. No i to była wielka osobowość sceniczna, nowa jakość kontaktu z publiką, a nie jakiś pazerny kretyn, dla którego się liczy tylko hajs

Natomiast bardzo ciekawie czyta się twoje posty na temat tego jak bardzo słabą kapelą było LZ. Szczególnie te o Live Aid (btw, czemu nie wspomniałeś o How The West Was Won? Nie pasuje do kolejnej urojonej tezy?). Nie powiem, mocna argumentacja. Szczególnie ze strony czlowieka, który już miesiąc podnieca się koncertem zagranym z playbacku. Koncertem koniunkturalnych, wymalowanych klaunów, bo tak trzeba nazwać grupę tych obrzezańców, która wybiła się na pomalowanych mordach. Czy Iron Maiden jest beznadziejne, bo zagrali trochę przeciętnych koncertów, a na trasach promujących Powerslave i Somewhere In Time Dickinson lubił śpiewać na pół gwizdka? No i nie zapominajmy o "kropce nad i", Raising Hell ;)

Niestety jakkolwiek byś tego nie chciał, Led Zeppelin stanowiło inspirację dla całego mnóstwa rockowych kapel (myślę, że skala porównywalna tylko do The Beatles i The Rolling Stones), Plant stał się archetypem frontmana, który jak widać do dziś jest nasladowany przez kolejne pokolenia, a Bonham w tamtym czasie rywalizować mógł tylko z Paicem. I owszem, kradli, ale o ile się nie mylę te ich covery dość mocno odbiegają od oryginałów. No i to właśnie w dużej mierze im zawdzięczamy to, co potem nazwano heavy metalem. Osobiście daleko mi do fana Zeppów, ale nie robię z siebie błazna, który od 30 lat płacze o jeden zespół i przenosi swój ból dupy na różne fora.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Wpływ GG Allina przy wpływie KISS jest żaden. Po prostu żaden i nie będę dyskutował w oparach absurdu.

A błazna to zrobiłeś z siebie porównując Allina do KISS.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest tylko satyryczna odpowiedź na ten idiotyzm który zaprezentowałeś w poprzedniej ankiecie. Tylko no właśnie, satyryczna. Jak już mówiłem, nie wylewam łez frustracji na forach bo nie mogę się pogodzić z sukcesem różnych kapel xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Poza tym, oczywiście wam nie wierzę. KISS zainspirowali muzyków, których słuchacie, z thrash i death metalu i o których tu dyskutujemy. Widzę co wklejacie w "teraz słucham", widzę frekwencję w temacie Death. Ta ankieta to zwykły trolling i nic innego.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: śr lip 31, 2019 1:05 pm To jest tylko satyryczna odpowiedź na ten idiotyzm który zaprezentowałeś w poprzedniej ankiecie. Tylko no właśnie, satyryczna. Jak już mówiłem, nie wylewam łez frustracji na forach bo nie mogę się pogodzić z sukcesem różnych kapel xD
Mój temat był z "winkiem", pisałem satyrycznie właśnie. Oczywiście, osobiście wolę słuchać Shaggs niż Led Zeppelin, ale przynajmniej zadałem sensowne pytanie w ankiecie i każdy sobie mógł wybrać według preferencji, zamiast bezsensownie trollować. Większość odpowiedzi, które tam udzieliłem, była dla żartów.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Vorgel pisze: śr lip 31, 2019 12:32 pm Led Zeppelin spełniali tę samą rolę w latach 70, co Bon Jovi w latach 80.
Ale Led Zeppelin AD 1985 to takie Bon Jovi z rP 2019 ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Vorgel pisze: śr lip 31, 2019 1:10 pm
Mój temat był z "winkiem", pisałem satyrycznie właśnie. Oczywiście, osobiście wolę słuchać Shaggs niż Led Zeppelin, ale przynajmniej zadałem sensowne pytanie w ankiecie i każdy sobie mógł wybrać według preferencji, zamiast bezsensownie trollować. Większość odpowiedzi, które tam udzieliłem, była dla żartów.
Ja to wyczuwam, że szukasz hejtu ;) Ale czemu linkujesz do tak brzydkich niewiast? Czy one nie były przypadkiem feministkami? Tak w ogóle, to mam wrażenie, że w tej dyskusji wychodzi z Ciebie kryptogrundżowiec, bo tylko fan grunge może słuchać Shaggs bez ciągłego przeklinania.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

krusejder pisze: śr lip 31, 2019 1:32 pm
Vorgel pisze: śr lip 31, 2019 1:10 pm
Ja to wyczuwam, że szukasz hejtu ;) Ale czemu linkujesz do tak brzydkich niewiast? Czy one nie były przypadkiem feministkami? Tak w ogóle, to mam wrażenie, że w tej dyskusji wychodzi z Ciebie kryptogrundżowiec, bo tylko fan grunge może słuchać Shaggs bez ciągłego przeklinania.
Shaggs feministkami? Czysty patriarchalizm, wszystkim kierował ojciec, one nie miały nic do gadania :mrgreen:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: śr lip 31, 2019 1:32 pm

Nie obchodzi mnie ich wygląd, ani nawet za bardzo sama twórczość. Jest ciekawa, bo łamie wszelkie konwenanse. To powiedzmy taki tam eksperyment, który w swoich czasach był bardzo oryginalny. Nawet wczesne nagrania Zappy miały jakąś melodię i sens muzyczny, tutaj go nie ma w ogóle, ciężko nawet zaczepić ucho na jakimś konkretnym fragmencie i powiedzieć "to ma sens", bo nie ma ani nuty dobrze zagranej i powiem szczerze, sztuką jest grać tak źle. Ja bym absolutnie nie potrafił tego stylu podrobić. Podejrzewam, że żaden muzyk nie byłby w stanie ich naśladować. Bo muzyk ma tendencję do szukania schematów, które mają sens. A to jest całkiem bez sensu od początku do końca. Jedynie ktoś nie mający pojęcia o instrumencie mógłby się pokusić o nagranie czegoś podobnego, ale to już nie byłoby oryginalne, a i podejrzewam, że one miały swój patent na muzykę nie potrafiąc jednak grać. Czyli coś tam w głowach było, ale nie przekładało się to na palce.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: śr lip 31, 2019 1:30 pm
Ale Led Zeppelin AD 1985 to takie Bon Jovi z rP 2019 ;)
Nie wiem czy aż tak źle jest z Bon Jovi 2019. Poza tym, mówię o fenomenie nie o samej muzyce. Bon Jovi lat 80 było przecież pod każdym względem lepsze od Led Zeppelin. Natomiast spełniało tę samą funkcję, tutaj możemy mówić wręcz o Bon Jovi jako nowym Led Zeppelin, to jest to, czego amerykańskie panny potrzebowały po latach posuchy, brzydkich progresywnych dziwakach, punkowych śmierdziuchach i facetach z przerażająco pomalowanymi ryjami ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Omijałem ten dział a tu proszę, nasz forumowy kucyk tyle złotych cytatów dostarcza że aż przerwy na śmiech trzeba robić XD piękne
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Kucyk to sobie do kolegi mów, nie masz nic sensownego do napisania, to omijaj dalej dział.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Vorgel pisze: śr lip 31, 2019 1:07 pm widzę frekwencję w temacie Death
I see ̶d̶e̶a̶d̶ death people

Obrazek
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Vorgel pisze: śr lip 31, 2019 12:30 pm KISS to oni mogą buty czyścić, zarówno kompozytorsko jak i aranżacyjnie.
No Led Zeppelin raczej takich zaawansowanych jak Shout It Out Loud, She's So European, Torpedo Girl, Calling Dr. Love, Hard Luck Woman albo Do You Love Me by nie dali rady skomponowac :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Oni mieli problemy z napisaniem jakiegokolwiek własnego w pełni autorskiego utworu, więc nawet w porównaniu z tymi numerami KISS, LZ są w tyle. Natomiast wymyślenie takiego riffu jak w Naked City to był dla nich nieosiągalny kosmos. KISS mieli różne pomysły, nawet już na debiucie, dzięki czemu nie są to tylko proste rock and rolle jak Nothin' to Lose czy Let Me Know , bo i jest Black Diamond czy 100 000 Years (ta solówka Ace'a pod koniec niczym u Voivod, ale zanim powstało Voivod ;)). Led Zeppelin udał się jeden numer, Stairway to Heaven, z pomocą formacji Spirit, od której wzięli pomysł na intro. To jest rzeczywiście coś nowatorskiego jak na owe czasy, ale nawet do tego trzeba ich było pchnąć.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Szczerze zastanawiam się nad zebraniem cytatów z Vorgela i przedstawieniem tego w formie wideo bo naprawdę sprawiają mi one dużą radość i chciałbym się podzielić tym z ludźmi. Istna kopalnia nowej wiedzy o muzyce ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Zdan pisze: sob sie 03, 2019 1:32 pm Szczerze zastanawiam się nad zebraniem cytatów z Vorgela i przedstawieniem tego w formie wideo bo naprawdę sprawiają mi one dużą radość i chciałbym się podzielić tym z ludźmi. Istna kopalnia nowej wiedzy o muzyce ;)
Czekam! Może zostanie gwiazdą jak panowie z KISS.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: sob sie 03, 2019 1:50 pm
Zdan pisze: sob sie 03, 2019 1:32 pm Szczerze zastanawiam się nad zebraniem cytatów z Vorgela i przedstawieniem tego w formie wideo bo naprawdę sprawiają mi one dużą radość i chciałbym się podzielić tym z ludźmi. Istna kopalnia nowej wiedzy o muzyce ;)
Czekam! Może zostanie gwiazdą jak panowie z KISS.
W sumie jest to ciekawa koncepcja. Trzeba nad tym pomyśleć bo idea ma potencjał ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nic nowego, słuchaj muzyki więcej niż czytaj o niej. A jeśli dla kogoś GG Allin więcej jest wart niż KISS, to powinien raczej udzielać się niekoniecznie na forum muzycznym. GG to kopro błazenada.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: sob sie 03, 2019 11:15 pm
Nic nowego, słuchaj muzyki więcej niż czytaj o niej. A jeśli dla kogoś GG Allin więcej jest wart niż KISS, to powinien raczej udzielać się niekoniecznie na forum muzycznym. GG to kopro błazenada.
Nie mogę słuchać więcej muzyki niż teraz bo oprócz krótkich momentów odpoczynku czy lektury słucham jej non-stop praktycznie. Czasem wręcz za dużo. Wiadomo, że GG dla świata muzyki - patrząc szeroko - znaczył prawie nic. Na pewno był jednak bezkompromisowym oryginałem - dlatego zresztą swego czasu się nim zainteresowałem. Co ciekawe nagrał sporo muzyki w stylu outlaw country która jest całkiem słuchalna.
ODPOWIEDZ