Wyprzedaże są od dawna, ale uzupełniają tytuły które są potanione.
kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
O ten remix mi chodziło oczywiście. Nie będę za to płacił kasy.Vorgel pisze: ↑ndz sie 04, 2019 4:54 pmTam są 2 płyty, pierwsza to w ogóle nie jest remaster, co jest fajną ciekawostką. A druga to jest remix Wilsona i mam go prawdę mówiąc w d...
Wiesz, ten zestaw jest w cenie jednej płyty i ja to tak traktuję. Chociaż za pojedyncze CD jeśli gdzieś trafisz, będziesz musiał dać więcej.
Ale np. Weather Report jest od dłuższego czasu. W czerwcu je widziałem. A że wyprzedaż trwa i dorzucają, to bardzo dobrze, bo już kilka płyt udało mi się kupić w dobrej lub akceptowalnej cenie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ale podwójne CD ELP były dużo droższe. Jeszcze nie tak dawno temu widziałem je po 6 dych, czy nawet więcej. Obecnie kosztują mniej niż połowę z tego.
To przejdę się w poniedziałek lub wtorek do mojego MM i zobaczę czy zmienili zawartość koszy 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jeszcze Motorheady były tanio. Też w tej samej cenie, Bomber jakaś wypasiona wersja.
Co mi przypomina, że muszę uzupełnić moją kolekcję japońskich edycji Motorheadów.
Japońskiej wersji Tarkusa nie polecam. Najbardziej uwalona dynamika z wszystkich wydań. Wydanie, które kupiłem ma najlepszą dynamikę z wszystkich dostępnych (za wyjątkiem miksu 5.1). Średnia DR 12, japończyk DR 7.
Ciekawostka. Może to mój sprzęt ale japoniec brzmiał sensownie. Inna rzecz, że Tarkus nie jest pierwszy na mojej liście.
Ale ELP nie mieli też najlepszego brzmienia. Wszystko było robione pod Emersona, dużo jest więc góry, a za mało basu. Słychać to szczególnie mocno na Brain Salad Surgery. Możliwe, że to był jedyny sposób na wyeksponowanie eksperymentów Emersona. Emerson korzystał wtedy z różnych nowinek technicznych i testował nowe syntezatory. W każdym razie klimat tej muzyki jest niesamowity po dziś dzień.
PS. Nie wiem jak to możliwe, ale pierwsze wydanie CD Tarkusa z 1987 ma gorszą dynamikę niż wydanie z 1993, które wzięli do zestawu deluxe.
PS. Nie wiem jak to możliwe, ale pierwsze wydanie CD Tarkusa z 1987 ma gorszą dynamikę niż wydanie z 1993, które wzięli do zestawu deluxe.
Ah! Widzę gdzie problem - ja słuchałem japońskiego wydania z 1989 roku i to brzmiało absolutnie w porządku.
- Metalophil
- -#Moonchild

Heavy Load - Metal Conquest CD za 45 zł. Polecam sklep Mega Disc w Warszawie i na megadisc.pl. Mają cała dyskografie HL w takiej cenie. Mają też mnóstwo tłoczonych bootlegow CD i winylowych, m.in. Maiden, Priest, Sabbath. Poszedłem tam i poczułem się prawie jak w płytowym raju 
Fajnie, że wziąłeś ten Metal Conquest ale ja bym tego nie brał bo to bootleg jeśli mówimy o wersji Heavy Sounds. To nigdy nie wyszło na CD a oficjalne re-edycje wydaje No Remorse Records.Metalophil pisze: ↑czw sie 08, 2019 4:32 pm Heavy Load - Metal Conquest CD za 45 zł. Polecam sklep Mega Disc w Warszawie i na megadisc.pl. Mają cała dyskografie HL w takiej cenie. Mają też mnóstwo tłoczonych bootlegow CD i winylowych, m.in. Maiden, Priest, Sabbath. Poszedłem tam i poczułem się prawie jak w płytowym raju![]()
- Metalophil
- -#Moonchild

Jestem prostym człowiekiem. Widzę Heavy Load to kupujęZdan pisze: ↑czw sie 08, 2019 4:44 pmFajnie, że wziąłeś ten Metal Conquest ale ja bym tego nie brał bo to bootleg jeśli mówimy o wersji Heavy Sounds. To nigdy nie wyszło na CD a oficjalne re-edycje wydaje No Remorse Records.Metalophil pisze: ↑czw sie 08, 2019 4:32 pm Heavy Load - Metal Conquest CD za 45 zł. Polecam sklep Mega Disc w Warszawie i na megadisc.pl. Mają cała dyskografie HL w takiej cenie. Mają też mnóstwo tłoczonych bootlegow CD i winylowych, m.in. Maiden, Priest, Sabbath. Poszedłem tam i poczułem się prawie jak w płytowym raju![]()
A nie warto poczekać i po prostu kupić legalną re-edycję. Pytam poważnieMetalophil pisze: ↑czw sie 08, 2019 7:04 pmJestem prostym człowiekiem. Widzę Heavy Load to kupujęZdan pisze: ↑czw sie 08, 2019 4:44 pmFajnie, że wziąłeś ten Metal Conquest ale ja bym tego nie brał bo to bootleg jeśli mówimy o wersji Heavy Sounds. To nigdy nie wyszło na CD a oficjalne re-edycje wydaje No Remorse Records.Metalophil pisze: ↑czw sie 08, 2019 4:32 pm Heavy Load - Metal Conquest CD za 45 zł. Polecam sklep Mega Disc w Warszawie i na megadisc.pl. Mają cała dyskografie HL w takiej cenie. Mają też mnóstwo tłoczonych bootlegow CD i winylowych, m.in. Maiden, Priest, Sabbath. Poszedłem tam i poczułem się prawie jak w płytowym raju![]()
A tak na serio: "na bezrybiu i rak ryba"
![]()
- Metalophil
- -#Moonchild

Szczerze mówiąc, to w ogóle się nad tym nie zastanawiałem. Ledwo znalazłem czas żeby zajść do tego sklepiku. Zobaczyłem, kupiłem. Nie bardzo mam czas analizować wszystkie wydania płyt każdego zespołu, nawet tak niszowego (choć, owszem, kultowego) jak Heavy LoadZdan pisze: ↑pt sie 09, 2019 2:53 amA nie warto poczekać i po prostu kupić legalną re-edycję. Pytam poważnieMetalophil pisze: ↑czw sie 08, 2019 7:04 pmJestem prostym człowiekiem. Widzę Heavy Load to kupujęA tak na serio: "na bezrybiu i rak ryba"
![]()
![]()
A z tą legalnością to ciekawa sprawa, bo wychodziło by na to, że tam z połowa asortymentu jest nielegalna - np. leży 20 sztuk "The Soundhouse Tapes" na CD po 45 zł
Dawid Podsiadło - Comfort And Happiness
Dawid Podsiadło - Małomiasteczkowy
Kat - Oddech Wymarłych Światów
Kat - Bastard
Kat - 38 Minutes of Life
Kat - Metal And Hell
Kat - Rarites
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
Hunter - Teli
Black Sabbath - The End
plus bilet na Huntera i Behemotha
Dawid Podsiadło - Małomiasteczkowy
Kat - Oddech Wymarłych Światów
Kat - Bastard
Kat - 38 Minutes of Life
Kat - Metal And Hell
Kat - Rarites
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
Hunter - Teli
Black Sabbath - The End
plus bilet na Huntera i Behemotha
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Z ciekawszych rarytasów:
Whiplash - Power And Pain
Wydanie Price Killers z 1990 roku - pierwsze wydanie CD i do dziś najlepiej brzmiące. W dobrej cenie i stanie praktycznie mint
Whiplash - Power And Pain
Wydanie Price Killers z 1990 roku - pierwsze wydanie CD i do dziś najlepiej brzmiące. W dobrej cenie i stanie praktycznie mint