Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ghost
Pierwszy jest serio fajny, na luzie. Drugi to u mnie mocny kandydat na najsłabszy numer w dyskografii, w nim nic się nie dzieje
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Frank Drebin
- -#Clansman

Zgadzam się. "Goat" jest świetny, chwytliwy, natomiast piosenka o Marysi (po kilku przesłuchaniach) to jeden z najsłabszych kawałków Ghosta.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Dziś start trasy po USA, rano zobaczymy, czy któryś z nowych wleciał do setlisty.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Frank Drebin
- -#Clansman

Dobrze, że dużo Meliory (najlepszej płyty Ghosta), wiadomo, że to kwestia gustu, ale osobiście znacznie bardziej wolę ten album niż średni (jak na ten zespół) Prequelle.
No i muszę uderzyć się w pierś - po kilkunastym przesłuchaniu siadła i Mary On A Cross. Kawałek daje radę.
A do setlisty mogliby znów dodać Infestissumam/Per Aspera, to był na żywo taki rozpier..., że to głowa mała:-)
No i muszę uderzyć się w pierś - po kilkunastym przesłuchaniu siadła i Mary On A Cross. Kawałek daje radę.
A do setlisty mogliby znów dodać Infestissumam/Per Aspera, to był na żywo taki rozpier..., że to głowa mała:-)
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To juz kwestia gustu, ale nawet przy zalozeniu, ze to super plyta, to ciagna ja juz piata traseCaladan Brood pisze: ↑sob wrz 14, 2019 11:25 am Dobrze, że dużo Meliory (najlepszej płyty Ghosta), wiadomo, że to kwestia gustu, ale osobiście znacznie bardziej wolę ten album niż średni (jak na ten zespół) Prequelle.
No właśnie, ktoś temu debilowi powinien wytłumaczyć, że to nie jest trasa promująca Meliorę. Z debiutu tylko 2 numery, nie grają Con Clavi Con Dio. Chyba po raz pierwszy w historii tej kapeli CCCD nie jest w setliście pełnego koncertu...Dramat. To jest zwyczajnie krótki zestaw. Niby ostatni etap ery kardynała, a wygląda na najsłabszy z tych trzech (Rats On The Road, A Pale Tour i The Ultimate Tour). Mam nadzieję, że dorzucą przynajmniej Monstrance Clock. No i dobrze, że Satan Prayer został, chociaż do Europy wiele rzeczy może ulec zmianie.
Cirice i Square Hammer będą już niestety zawsze. Dla mnie z Meliory mogłoby być tylko Cirice i Absolution. Ogólnie mało się postarał, przydałoby się odświeżyć set. Ja wiem, że polska publika, która nie widziała A Pale Tour Named Death i tak będzie zadowolona (sam będę), ale brakuje mi jakichś większych zmian. Depth Of Satan's Eyes - to byłby strzał...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dzisiaj wyszedł lutowy numer Teraz Rocka, a w nim 10-stronicowa wkładka o Ghost. Miła niespodzianka, nie powiem. Bardzo cieszy mnie pięć gwiazdek dla Prequelle, jak i ogólne uznanie dla geniuszu Tobiasza 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Teraz rak daje dużo gwiazdek każdej popularnej płycie popularnego zespołu, bezwartościowa ocena bezwartościowego szmatławca
to prawda, to juz od dawna nie nie jest pismo na poziomie sprzed lat.
czasami czytam w sieci na ich stronie newsy i nie dowierzam, jak niedoinformowani sa autorzy.
wersji papierowej nie kupuje od dosc dawna. niestety, zesralo sie cos.
czasami czytam w sieci na ich stronie newsy i nie dowierzam, jak niedoinformowani sa autorzy.
wersji papierowej nie kupuje od dosc dawna. niestety, zesralo sie cos.
Teraz Rock to takie TVP dziennikarstwa muzycznego. Oni ścigają się z Antyradiem o miano większej miernoty w tej kategorii, rywalizacja jest zdecydowanie zacięta.