02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków

Post autor: Bon Dzosef »

Chodzi mi o cenę. Jest niedorzeczna, a oplata 150zl za pole namiotowe to już w ogóle brak słów.

A i wkleiles niepelny skład Summer Breeze. Festiwalu, który jest w Niemczech (!), trwa 4 dni i jest tańszy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: czw paź 10, 2019 7:43 pm 99 za pole namiotowe
Dzosef pisze: czw paź 10, 2019 9:35 pm a oplata 150zl za pole namiotowe
To ile to pole namiotowe? :D Nie musisz na nim spać. Możesz u znajomych na przykład.
Dzosef pisze: czw paź 10, 2019 7:43 pmFestiwalu, który jest w Niemczech (!), trwa 4 dni i jest tańszy
Bilet na MF jest tańszy. A i skład był lepszy. I tyle. Do Niemiec też masz większy koszt dojazdu i droższe żarcie/piwo :D

Kto chce marudzić, to będzie marudził. Zamiast się cieszyć, że kolejna impreza u nas się rozkręca, to w Niemczech taniej. Przecież jest wolność i można jechać gdzie się chce.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

99+40 za auto = prawie 150. Poza jednym wyjątkiem wszystkie festiwale w Europie na których byłem, miały pole w cenie biletu, z ewentualna dopłata za pole vip.
Karnet na MF z polem i parkingiem kosztuje ponad 130 euro, to absurdalna cena, skoro w Niemczech sa wyższe ceny i zarobki.

Knock Out niebezpiecznie zbliza się do Live Nation.

Czy skład byl lepszy to kwestia gustu, na MF było mniej niż 30 zespolow, na takim SB z 50 + ze 20 noname'ow.

Nie wiem z czego tu się cieszyć, że kolejny organizator
doi Polakow?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Nie no człowieku bądź poważny, co mają zarobki do ceny karnetu? King czy Slipknot dadzą rabat? Problem Mystica pewnie jest taki, że jest robiony praktycznie w centrum miasta, więc nie mają opcji pola czy parkingu za free. Co do składu to wiadomo że kwestia dyskusyjna, bardziej rzecz w tym że na SB nie ma żadnych kapel większych formatem niż na Mysticu. Szczerze mówiąc patrząc na format właśnie zespołów Mysticowych to nie wiem jakim cudem nagle karnet miałby być tańszy. Porównanie z MoR lekko nietrafione, bo szczerze wątpię aby tam Judasi mieli zagrać, Nightwish to ich top finansowy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Nie no... karnet powinien kosztować 199 zł i reszta w gratisie. Do tego ze 40 kapel... zuch!

Nie musisz płacić za parking (możesz zaparkować gdzieś za darmo i podjechać komunikacją), nie musisz płacić za pole namiotowe (możesz spać w hostelu za grosze). To są dodatki za które płacisz i masz wygodniej. Na innych festiwalach parking/pole namiotowe za darmo? A może wliczone już w cenę biletu? Na Wacken 30 euro od samochodu co rok płacimy. Zresztą po co ja to piszę... Ludzie nie mają takich problemów jak Ty i pewno za rok na MF też będą tłumy. A Ty będziesz marudził, że drogo i w Niemczech taniej. Rozdziel też, że festiwal w centrum miasta ma swoje ograniczenia...
Dzosef pisze: czw paź 10, 2019 10:07 pmCzy skład byl lepszy to kwestia gustu, na MF było mniej niż 30 zespolow, na takim SB z 50 + ze 20 noname'ow.
Jakościowo składy z tego roku to MF >> SB. I mie ma co zaklinać, że nasi "nie mają podjazdu".

ps.
nie musisz jechać na Mystic Festiwal i nikt Cię nie wydoi.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Patrzę właśnie na czeski fest w Pilźnie i jest tam problem z noclegami, takimi poniżej 200 zł za noc.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: czw paź 10, 2019 10:23 pm Co do składu to wiadomo że kwestia dyskusyjna, bardziej rzecz w tym że na SB nie ma żadnych kapel większych formatem niż na Mysticu. Szczerze mówiąc patrząc na format właśnie zespołów Mysticowych to nie wiem jakim cudem nagle karnet miałby być tańszy. Porównanie z MoR lekko nietrafione, bo szczerze wątpię aby tam Judasi mieli zagrać, Nightwish to ich top finansowy
O to to. Tym bardziej, że karnet był do kupienia za 419 zł. Za 2 dni pełne koncertów. Teraz weź dowolny koncert zagranicznego zespołu+2 supporty i wychodzi +/- 100 zł za bilet. Na MF masz kilkanaście takich kapel, gdzie bilet na pojedynczy koncert kręciłby się koło tej 100 zł. Ale spoko MF doi fanów :lol:

Byłem teraz na Nile/Hate Eternal + 2 supporty których nie widziałem i za bilet zapłaciłem 80 dyszek.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

8 nie 80 dyszek :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Żelazny pisze: czw paź 10, 2019 10:23 pm Nie no człowieku bądź poważny, co mają zarobki do ceny karnetu? King czy Slipknot dadzą rabat? Problem Mystica pewnie jest taki, że jest robiony praktycznie w centrum miasta, więc nie mają opcji pola czy parkingu za free. Co do składu to wiadomo że kwestia dyskusyjna, bardziej rzecz w tym że na SB nie ma żadnych kapel większych formatem niż na Mysticu. Szczerze mówiąc patrząc na format właśnie zespołów Mysticowych to nie wiem jakim cudem nagle karnet miałby być tańszy. Porównanie z MoR lekko nietrafione, bo szczerze wątpię aby tam Judasi mieli zagrać, Nightwish to ich top finansowy
A to Niemcom King dał rabat?
Fakt, Slipgówno to droga nazwa, Mystic miał mocny skład. Tylko jakby zsumowac wszystkie nazwy, to nie wychodzi to jakoś na korzyść Mystica, zwłaszcza dodając co oferują duże open airy na zachodzie. W kraju z wyższymi zarobkami i wyższymi cenami festiwal o porównywalnym line-upie nie powinien być tańszy.

Obrazek

Ten zestaw w 2017 kosztował 99 euro w przedsprzedaży. I to w momencie, kiedy część line-upu była znana.

Przeliczanie festiwalu na złotówki nie ma sensu, bo wtedy Mystic przegra z Graspopem, Hellfestem itd.

Gumby sorry ale nie bede ci odpisywał bo argumentacja "nie musisz jechac to nie komentuj" jest troche niepoważna.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dzosef pisze: pt paź 11, 2019 12:00 amSlipgówno
Wprost powalająca kreatywność.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Tylko chodzi o to, że takich jak My co to pojadą na gig czy festyn zagranicę to jest w kraju max. kilkaset osób... Ludzie co do zasady są leniwi i łykają gorszy line up za wyższą cenę bo wolą w PL i co im zrobisz? No nic. Co do zasady chyba chodzi o wspieranie bandów, kupujesz płyty, bilety na koncerty, festyny - band ( bandy ) które cenisz mają na waciki, i niech sobie zarabiają nad Wisła też. W sumie 419 PLN za gigi JP i NW to niewygórowana cena, a dochodzi przecież jeszcze cała mas innych "łakoci". Zresztą motywacje są różne, ja wybieram w większości przypadków zagranicę bo nie lubię naszej rodzimej "szarańczy i bydła" pod sceną, i nawet jakby festyny dawały te samą jakość muzyczną za tę samą cenę to wybierałbym jednak cywilizowane miejsca. Pewnie jest jeszcze kilka osób w PL, które mają podobne myślenie. Inni wybierają zagranice bo chcą dodatkowo pozwiedzać. Niech Mystic rośnie w siłę i doczeka 10 czy 20 edycji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja nie życzę Mysticowi zle, po prostu uwazam ze cena jest przesadzona rynkowo. Ja znacznie wiecej siana topiłem w pojedynczych gigach liczac dojazdy itd.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

krusejder pisze: czw paź 10, 2019 10:53 pm 8 nie 80 dyszek :)
Ha! Ło kurna... ależ mnie wydoili na tej bramce. Granda! ;) ;) :)

Dzosef... jak uważasz, że 419 zł za kilkanaście zespołów to jest za dużo, to sobie tak uważaj. Twoja wola. Podejrzewam, że tyle by kosztowały dwa osobne koncerty Judas Priest i Nightwish. Patrząc na skład SB 17 wcale nie uważam, że MF 18 "nie ma podjazdu".

Jest wolność i możliwość wyboru. Masz pierdyliard innych festów z kapelami z wyższej półki i o wiele taniej. Więc każdy sobie znajdzie imprezę dla siebie.
Dzosef pisze: pt paź 11, 2019 12:00 am
Gumby sorry ale nie bede ci odpisywał bo argumentacja "nie musisz jechac to nie komentuj" jest troche niepoważna.
Ty naprawdę masz problem ze zrozumieniem co się pisze i używaniem argumentów w dyskusji. Gdzieś napisałem, że masz nie komentować? :facepalm:

Z koncertami jedt proste - jeśli uważasz, ze taki LN, czy MF chcę Cię "wydoić" to nie kupujesz bilety i tyle. Masz koncerty/festiwale za granicą gdzie jest tanij i tyle. To jak z zakupami w sklepie - możesz zawsze iść tam gdzie mają niższe ceny. Nikt nie zmusza do kupowania drożej (skoro tak uważasz). Proste?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jutro podział na dni. Zestaw JP+MF+Accept w jeden to niestety chyba tylko marzenie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Jeśli to prawda co pisał @Wicker że 28 X Iron Maiden rzuci daty na Europę to pewnie tego samego dnia Graspop i Hellfest wyskoczą z pełnym line-upem. Poczekam, zobaczę i zastanowimy się. Wstepnie jeszcze dwie-trzy mocne nazwy i jestem na tak :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Judasz i MF jednego dnia. Szkoda że Accept z Najtłiszem
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Day 1:
Judas Priest
MERCYFUL FATE
Heilung
Mgła
Obituary "Slowly We Rot"
Infected Rain

Day 2:
Nightwish
ACCEPT
Beast In Black
Vader "De Profundis"

Bilety jednodniowe early bird w cenie 259 zł.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

W tej sytuacji chyba jednak tylko pierwszy dzień zaliczę, no chyba że na drugi coś naprawdę mocnego dadzą
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Wpadam na pierwszy dzień. Na drugi jedynie pod warunkiem że dodadzą piratów z Running Wild :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Python pisze: wt paź 15, 2019 10:09 am Judasz i MF jednego dnia.
Najlepszy dzień życia :jee:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ