Warto było czekać na ten album, oj warto. 10 lat - to tylko 3 latka krócej od Toola a jakoś afera była dużo mniejsza
Rammstein
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rammstein
Nowy album R+ jest wyśmienity - zdecydowanie lepszy od LIFAD, czyli (imo) najlepszy od Reise Reise. Obok Mutter i właśnie RR można go śmiało postawić - praktycznie brak słabszych numerów, a jeśli miałbym coś wybrać to.. Deutschland ;)Taki pod publiczkę mi się wydaje, złagodzony R+, żeby do radia można było wrzucić. Czegoś mi tam brakuje. Z kolei złagodzone brzmienie w postaci Radio, czy Weit Weg bardzo mi się podoba. Rzeczywiście zgodnie z zapowiedziami jest na tej płycie jakiś pierwiastek świeżości - to łagodniejsze, a może raczej dojrzałe brzmienie w Weit Weg porywa a jednocześnie jest to kawałek znośny dla ludzi niesłuchających ciężej muzyki. Choć z drugiej strony mocne Puppe + Zeig Dich też robią robotę na tym albumie. Moje ulubione numery to właśnie WW i ZD.
Warto było czekać na ten album, oj warto. 10 lat - to tylko 3 latka krócej od Toola a jakoś afera była dużo mniejsza
- Ziomaletto
- -#Invader

Próbuję się od kilku miesięcy zabrać za ten nowy krążek, ale te przedpremierowe numery takie bez szału są. Przez to co raz odkładam jej przesłuchanie. Może już Rammstein mi po prostu nie wchodzi.
- Saimon1995
- -#Moderator

Warto dać płycie szansę.
Single są dobre, ale nie najlepsze na całym albumie. Od premiery zdania nie zmieniłem: to naprawdę cholernie równy krążek. Tak naprawdę tylko "Sex" troszkę poziomem odstaje (po prostu ten numer mnie nie "kupił"). A reszta to już naprawdę same petardy.
Jutro ogłoszenie trasy projektu Lindemann. Podobno ma być Warszawa 
- Saimon1995
- -#Moderator

Na razie Polski brak 
Będzie, spokojnie 
Trasa ogłoszona już wiec zdziwiłbym gdyby coś dodał jednak.
https://www.last.fm/user/kamooo
Ogłosili daty dla Rosji, Ukrainy i Białorusi. Serio bez Polski??????
Czy to oznacza, że jednak nie będzie Warszawy?
Ostatnio zmieniony śr lut 05, 2020 1:09 pm przez zgo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Saimon1995
- -#Moderator

Taki zestaw nas ominął -> https://www.setlist.fm/setlist/lindeman ... 8f2fc.html
Set bardzo dobry.FaithNoMore pisze: ↑śr lut 05, 2020 6:40 pm Taki zestaw nas ominął -> https://www.setlist.fm/setlist/lindeman ... 8f2fc.html
Eh, gdyby ktoś z Wrocławia do Pragi jechał i wracał tego samego dnia...
Co ciekawe na chwilę obecną najtaniej wychodzi koncert w... Sztokholmie. Bilety za ok 220 zł, lot w obie strony za 40. Dojazd z lotniska 3 razy tyle ale szczegół
W takim Kijowie dla odmiany bilet na sam koncert to ok 360 zł.
Pora podbić Szwecję
W takim Kijowie dla odmiany bilet na sam koncert to ok 360 zł.
Pora podbić Szwecję
Rozważam to bardzo. Zobaczę, czy uda się mi i mojemu kumplowi ogarnąć urlop.
I Szwecja podbita
Hala koncerotwa na jakieś 3-4 tys osób była dośc szczelnie wypełniona. Szwecja jak to Szwecja - szatnia jedyne 20 zł. Byłem jakieś 40 min przed pierwszym zespołem, spokojnie można było stanąć z przodu, w czasie koncertów nikt się nie przepychał, widać można. Jedynie już na samym Lindemanie pojawił się mały młyn, nie wiem kto go rozkręcił, ale zakładam że chyba nie Szwedzi bo patrząc po twarzach w większości byli zdegustowani tym pomysłem
Na początek były 2 suppoorty:
Jadu: ciemnoskóa wokalistka plus 3 muzyków, wszyscy przebrani w stroje wojskowe. Widać sporo zainwestowali w prezentację, specjalne mikrofony, statywy w kształcie strzelb itd. Nie zainwestowali za to w basistę i całe doły robił klawiszowiec. I wszysto było by fajnie gdyby nie to że muzyka była tak licha i zupełnie nie udząca zadnych emocji że szok. Całę szczęście pograli 25 min i poszli. Jedyny plus - rzeczona wokalistka
Aesthetic Perfection: Tu dla odmiany również nie było basu, poza perkusją jeden gość grał na gitarze i klawiszach. To znaczy grał. Skakał, rzucał się, podskakiwał, wyskakiwał. Granie też nie do końca w moim stylu, ale mając w pamięci pierwszy support uznałem że nawet dawali radę, przynajmniej był rytm i można było głową do niego pokiwać.
No I Lindemann. Setlista jak w linku kilka postów dalej, zagrali większość utworów z obu płyt. Zaskakująco tu dla domiany nikt na scenie nie grał na klawiszach, choć na płycie robią sporą część muzyki. Koncert porządny, ale trochę jak Rammstein - zespół prawie identycznie odgrywa muzykę jak na płycie, nie ma tu żadnych wariacji, do tego kontakt Tilla z publicznością jest szczątkowy. Więc jeśli chodzi o warstwę muzyczną to posłuchanie płyty przynosi te same efekty.
W ramach "atrakcji" w czasie koncetu było rzucanie w publiczność tortami, a także rzucanie całymi śledziami. O ile torty od razu po rzucie przestawały istnieć o tyle ryby latały później siejąc postrach przez długie minuty. Była również dmuchana kula z muzykami w środku któa wjechała na środek sali. No i były nieszczęsne wizualizacje na ekranie za sceną z których powodu cały koncert był 18+. Czasami wolałem już im się zbytnio nie przyglądać
Nie było to może koncert przełomowy w moim życiu, ale z pewnością solidny, fajnie było ich zobaczyć. Ale kolejny raz specjalnie na nich gdzieś jechać? Raczej nie.
A że to forum o Maiden - w ramach ciekawostki. Na plakatach reklamujących koncert na stadionie Ullevi jest hasło w stylu: Maiden wracaja do swojego domu na Ullevi