24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4783
Re: 05/07/2020 - Warszawa, PGE Narodowy
A ja podjąłem decyzję i mając PGE 15 minut od domu kupuję bilet kolekcjonerski. I tak wyjdzie mnie taniej niż jakbym jechał do Warszawy z Szydłowca, a pamiątka fajna.
Skok na kasę. W sumie jestem ciekawy co na to UOK...Brooce pisze: ↑wt gru 17, 2019 12:25 pm Cześć Wszystkim,
Jak sądzicie, z najtańszych trybun będzie cokolwiek widać i słychać czy jest to zupełna tragedia?
----
I zastanawia mnie jeszcze dodatkowa opłata 15zł na ticketmasterze... gdzieś przeczytałem że to opłata za personalizację (co za złodzieje! czy brak informacji o tej opłacie (ani w reklamowanych cenach, ani w regulaminie) nie podchodzi pod sprawę dla UOK?), nie do uniknięcia?
EDIT:
Dodzwoniłem się w końcu do TM i zapytałem o tę opłatę. Usłyszałem, że "to taka normalna opłata do zamówienia" i Pani z infolinii nie potrafiła mi nic więcej na jej temat powiedzieć. Może po prostu zgłoszę to na policję jako próba oszustwa?
Czyżby to było jeszcze dodatkowe 15zł do dodatkowej opłaty 15zł na ticketmasterze? "Yo, dawg"...
Doszukujcie się jakiegoś przekrętu na skalę światową, a prawda jest taka, że każda większa bileteria (ticketmaster, eventim, eBilet itd.) posiada taką opłatę serwisową. Jej wysokość jest opisana przy każdym wydarzeniu (dołączam screena dla tych co nie znaleźli).
Jeśli chodzi o zakup stacjonarny to jest tylko jedna opłata, a nie dwie.

Jeśli chodzi o zakup stacjonarny to jest tylko jedna opłata, a nie dwie.

Ktoś w ogóle kupował już bilet? Ktoś dostał? Jak wyglądają?
-
Deleted User 7859
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja kupilem online i typowy niebieski bilet livenation, tak samo gowniany jak rok temu
- Metalophil
- -#Moonchild

Tych biletów chyba nie da się kupić stacjonarnie...
W wyprzedanie płyty nie uwierzę - chociaż chętnie bym się mylił 
To niestety smutna prawda, którą mimowolnie potwierdził Stefan w jednym z ostatnich wywiadów (poświęconych British Lion):
Pyt: Do you have any different process that you go through when you're playing in a smaller venue, before you get on stage?
(pytanie dotyczyło przygotowania do koncertów klubowych BL)
Odp. SH: For one, we do soundchecks, which for Maiden, we don't. With Maiden, we do one or two at the beginning of a tour, and all the arenas, all the stage sizes, are set to the same size everywhere, indoors or outdoors, it's always the same stage sizes. So you don't really need to do soundchecks, we just get our crew to do line-checks to make sure things are functioning and whatever. But when you start playing in clubs, every club is totally different from one place to the next. Size-wise, sound-wise, everything's totally different, so you need to do soundchecks. So we do 'em, and that's the biggest difference, I would say, in that sense.
Jakże się myli.
M.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Już chociaż ci techniczni mogliby zagrać porządnego soundchecka, bo tu Harris mówi prawdę - grają chwilę AC/DC i gotowe.
Smutne... tak bardzo mają w dupie jak to wszystko zabrzmi...
www.MetalSide.pl
Profesjonalny muzyk nie powinien w ogóle czegoś takiego mówić
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ten fragment jest zaskakujący. Wniosek z całości wypowiedzi jest prosty, (poza tym, że mają to w dupie) największe szanse do dobry dźwięk są na pierwszym koncercie.it's always the same stage sizes. So you don't really need to do soundchecks
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To tylko pokazuje jakie oni mają podejście do grania koncertów. Wpaść (pewno w ostatniej chwili) na halę/stadion, odbębnić co muszą i podczas "Always..." się ewakuować. Podobnie jest z nagrywaniem płyt... byle jak, aby tylko nagrać. Rozpuścili się (przez fanów?) niemiłosiernie...
www.MetalSide.pl
Dwa fakty. W Tallinie był najlepszy dźwięk ever (najostrzejsze gitary, bębny też jakoś mało Maidenowo - czyli mocne). Kilka dni później już złagodzili to wszystko ale na szczęście Legacy trzyma wysoki poziom dźwięku.
Drugi fakt - taka prywata - zawsze powtarzam, że idę na Maidenow by ich z bliska zobaczyć, dlatego specjalnie nie płaczę, gdy było gorsze nagłośnienie
nastawiam się by z nimi „pobyć” te 2h i to zawsze mam ;p
Drugi fakt - taka prywata - zawsze powtarzam, że idę na Maidenow by ich z bliska zobaczyć, dlatego specjalnie nie płaczę, gdy było gorsze nagłośnienie
- blackcocker
- -#Moderator

Oczywiście, że przez BEZKRYTYCZNYCH fanów, którzy będą się zachwycać jakimkolwiek dźwiękiem sygnowanym nazwą Iron Maiden. A jak się wyskoczy z jakąkolwiek krytyką to dostaniesz po twarzy pytaniem i wyrzutami: "TY CHYBA NIE JESTEŚ FANEM?!", czego nie raz pokazywano tu przykład, a nagminne to jest na grupkach facebookowych, gdzie jest dużo więcej przypadkowych ludzi.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***