Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Megadeth

Post autor: Bon Dzosef »

AncientMariner pisze: pt mar 13, 2020 1:20 pm Dla Dzosefa po prostu thrash metal jest zbyt ograniczonym i prostackim stylem żeby przyklejać Megadeth łatkę zespołu thrashowego. Wszystkie inne na takie miano zasługują tylko nie Megadeth
A gdzie ja to napisałem? Konkretnie?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pt mar 13, 2020 1:18 pm Megadeth poszedł w inną stronę, dokładnie tak. Poszli tropem Mety po "czarnej' i złagodzili swoje granie --> "CtE" i na kolejnych albumach, szukając sukcesu komercyjnego.
Zdan pisze: pt mar 13, 2020 1:14 pm
Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 1:11 pm

Odpowiedź brzmi: tak
Ten drugi bzdet to juz w ogole nei chce mi sie odpisywać, miłego grillowania boomery
Ciekawe gdzie Dżosef włoży w takim razie czwórkę i piątkę Coronera. Bo przy nich Rust In Peace to ortodoksyjny thrash wręcz jest. A Coroner też był wypakowany świetnymi instrumentalistami ;)
Argumenty (wiedza) się skończyły i jest teraz "boomerowanie" :lol:
Jaka wiedza? Przecież tu jest dyskusja o guście, widze jak zwykle wchodzisz w dyskusje nie majac nic do powiedzenia. Nice

Rozumiem ze stwierdzenie "dla ciebie trash to bonded by blood" to jest merytoryka i wiedza? Wez chociaz ty sobie odpusc ten temat bo sa limity boomerstwa z ktorymi moge sie zmierzyc

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 1:26 pm
AncientMariner pisze: pt mar 13, 2020 1:20 pm Dla Dzosefa po prostu thrash metal jest zbyt ograniczonym i prostackim stylem żeby przyklejać Megadeth łatkę zespołu thrashowego. Wszystkie inne na takie miano zasługują tylko nie Megadeth
A gdzie ja to napisałem? Konkretnie?
Po Twoich wpisach mozna spokojnie tak pomyśleć. Choćby po tym że Rust in Peace to taki nowatorski album. No proszę Cie :) Master Of Puppets nie było w takim razie nowatorskie? Pewnie nie bo to przecież Metallica :wink:
Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 1:27 pm Jaka wiedza? Przecież tu jest dyskusja o guście, widze jak zwykle wchodzisz w dyskusje nie majac nic do powiedzenia. Nice
Stwierdzenie że Rust In Peace to tak odmienny, odkrywczy i nowatorski krążek na 1990 rok... To jest dyskusja o guście :) ?
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2020 1:34 pm przez AncientMariner, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Dzosef no jasna dupa xD czy ty umiesz coś poza nazywaniem ludzi z innym zdaniem boomerami jak jakiś 4chanowy dzieciak? Proszę Cię, o Bathory powiedziałeś swoje zdanie, inni powiedzieli swoje o Megadeth i tyle. Nie koniecznie jest to dyskusja o guście ale i o aspektach instrumentalnych Megadeth (nawet przytoczona trafnie twórczość Coronera). O gustach się dyskutuje jak najbardziej! Jednak nie ma sensu gust narzucać ;)
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

I piszę to wszystko jako fan Megadeth, nie ślepo zapatrzony w ich twórczość fanboy ale jako fan ich grania zwłaszcza za czasów So Far.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Chodzi mi o pewną perspektywę. Jeśli Rust In Peace nie pasuje do szufladki thrash to w takim razie gdzie są wspomniane płyty Coronera? Bo one pod względem kompozycyjnym i brzmieniowym są dużo bardziej innowacyjne i dalekie od thrashu niż "Rust In Peace" który jest w sumie dość tradycyjnym albumem. Dlatego podnoszę Coroner.

Poza to Ty jak w podstawówce jebiesz po Bathory bez żadnych argumentów. Nie lubisz? Luzik. My z kolei jebiemy po Rudym i spółce z konkretnego powodu - rockerskich zapędów i nadęcia ;)
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Zdan pisze: pt mar 13, 2020 1:34 pm "Rust In Peace" który jest w sumie dość tradycyjnym albumem. Dlatego podnoszę Coroner.
No własnie Rust tez zawsze uważałem za tradycyjny thrashowy album bez zadnych udziwnień jakie stosowały już przecież wczseśniej Mekong Delta, Voivod, Coroner, Anacrusis
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Faktem jest, że "Rust In Peace" podniósł do absolutnej uber-ekstraklasy poziom wykonawczy i kompozycyjny. Ale awangarda? Nowatorstwo? Bez przesadyzmu. Poza tym już w 1988 Slayer wydał podobnie ponadczasowy krążek jakim było "South Of Heaven" a 1990 to kolejny cios i "Seasons in the Abyss". To są rzeczy spokojnie w klasie "Rust In Peace".
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tyle że Rust in Peace miał w sobie te nuty speed/power metalu bym powiedział, może stąd to takie odczucie "innowacji".
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Daveastate pisze: pt mar 13, 2020 1:33 pm Dzosef no jasna dupa xD czy ty umiesz coś poza nazywaniem ludzi z innym zdaniem boomerami jak jakiś 4chanowy dzieciak? Proszę Cię, o Bathory powiedziałeś swoje zdanie, inni powiedzieli swoje o Megadeth i tyle. Nie koniecznie jest to dyskusja o guście ale i o aspektach instrumentalnych Megadeth (nawet przytoczona trafnie twórczość Coronera). O gustach się dyskutuje jak najbardziej! Jednak nie ma sensu gust narzucać ;)
Dej spokój... albo zgadzasz się z nim, albo jesteś boomerem. To już było tyle razy tutaj przerabiane, że śmiech na sali. Szczególnie jak dotyczy Megadeth/Helloween. Skrytykuj cokolwiek w temacie tych zespołów = jesteś boomer. Masz inne zdanie, gówno wiesz i jesteś boomer.

A na końcu obraza i "nie ma sensu z wami dyskutować" :lol: ot dziecinada rodem z podstawówki.
Zdan pisze: pt mar 13, 2020 1:39 pm Faktem jest, że "Rust In Peace" podniósł do absolutnej uber-ekstraklasy poziom wykonawczy i kompozycyjny. Ale awangarda? Nowatorstwo? Bez przesadyzmu. Poza tym już w 1988 Slayer wydał podobnie ponadczasowy krążek jakim było "South Of Heaven" a 1990 to kolejny cios i "Seasons in the Abyss". To są rzeczy spokojnie w klasie "Rust In Peace".
Ok boomer :lol:

A serio to wiadomo :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 1:27 pm
gumbyy pisze: pt mar 13, 2020 1:18 pm Megadeth poszedł w inną stronę, dokładnie tak. Poszli tropem Mety po "czarnej' i złagodzili swoje granie --> "CtE" i na kolejnych albumach, szukając sukcesu komercyjnego.
Zdan pisze: pt mar 13, 2020 1:14 pm

Ciekawe gdzie Dżosef włoży w takim razie czwórkę i piątkę Coronera. Bo przy nich Rust In Peace to ortodoksyjny thrash wręcz jest. A Coroner też był wypakowany świetnymi instrumentalistami ;)
Jaka wiedza? Przecież tu jest dyskusja o guście, widze jak zwykle wchodzisz w dyskusje nie majac nic do powiedzenia. Nice

Rozumiem ze stwierdzenie "dla ciebie trash to bonded by blood" to jest merytoryka i wiedza? Wez chociaz ty sobie odpusc ten temat bo sa limity boomerstwa z ktorymi moge sie zmierzyc
Akurat Twoje limity mi wiszą wiadomo koło czego. Jesteś ślepo zapatrzony w Dave & Megadeth i tyle.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

XDDDD serio jesteś bratem lochnivara

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 2:40 pm XDDDD serio jesteś bratem lochnivara
Dej wincyj iksde... no i zapomniałeś o "boomer" :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Aaaa dobra dzosef to Michałek kurwens że wcześnie nie wpadłem na to xD
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Co jest konkretnie nowatorskiego w Rust in Peace?

Ja wiem, że to bardzo dobra płyta z dobrymi instrumentalistami (Friedman to prawdziwy as i trochę przeceniany Mustaine, którego i tak dosyć lubię) i generalnie w mojej ocenie jest to album lepszy niż 95% thrashowych płyt, ale co jest nowatorskiego w nim?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pt mar 13, 2020 2:33 pm
Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 1:27 pm

Akurat Twoje limity mi wiszą wiadomo koło czego. Jesteś ślepo zapatrzony w Dave & Megadeth i tyle.
No jak piszesz takie debilizmy, to jak zareagować? Krytykuję Megadeth na każdym kroku za milion rzeczy, wystarczy żebyś czytał ze zrozumieniem zamiast wymyślać sobie wizje świata, jak to robisz za każdym razem

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale generalnie podziwiam waszą zdolność do dyskutowania na bazie waszych wyobrażeń, zupełnei pomijając moje wypowiedzi :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja podziwiam Twoją zdolność do rzucania boomerami w ludzi i nie odnoszenia się do różnych rzeczy które napisali ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pt mar 13, 2020 5:45 pmNo jak piszesz takie debilizmy, to jak zareagować? Krytykuję Megadeth na każdym kroku za milion rzeczy, wystarczy żebyś czytał ze zrozumieniem zamiast wymyślać sobie wizje świata, jak to robisz za każdym razem
To wskaż, gdzie napisałem "debilizmy" w tym poście:
Megadeth poszedł w inną stronę, dokładnie tak. Poszli tropem Mety po "czarnej' i złagodzili swoje granie --> "CtE" i na kolejnych albumach, szukając sukcesu komercyjnego.
Słucham, gdzie tu wymyślam swoje "wizje świata"?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Nie trzeba być detektywem, żeby odkryć, że Rudy nie mógł zdzierżyć sukcesu Metaliczki.
ODPOWIEDZ